SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Houd jij, net als ik, ook zo van de meimaand?

Ik vind het persoonlijk de mooiste maand van het hele jaar! Het is ook een bijzondere maand met veel bijzondere dagen om bij stil te staan.
 

Speciale mei-dagen


1 mei is de Internationale Dag van de Arbeid, maar ook de datum van het Keltische Beltane, het vruchtbaarheidsfeest in de natuur waar het samengaan van de mannelijke en vrouwelijke krachten wordt gevierd.
De Kelten beschouwden 1 mei als start van de zomer. Het nieuwe leven straalt je aan alle kanten tegemoet, zoals ook het thema was van mijn vorige SPIEGELING bericht.

De data van 4 en 5 mei staan in het teken van het einde van de WO II en de bevrijding van Nederland in mei 1945, met dit jaar de mijlpaal van 75 jaar maar wel  een met een sobere herdenking vanwege de corona-crisis.

Een bijzondere datum voor mij persoonlijk is die van 16 mei: mijn geboortedag.
Ik kan van alles aanmerken op het ouderlijk nest wat in mijn ogen ánders of beter had gekund, maar mijn geboorte hebben mijn vader en moeder perféct gepland. Ik zou niet op een andere dag jarig willen zijn!

62 jaar geleden kwam ik ter wereld, nadat mijn ouders ruim 9 maanden daarvóór de Belgische bedevaartplaats Beauraing hadden bezocht om tot Maria te bidden om een kind. Na 3 jaar dokteren was het mijn moeder nog altijd niet gelukt om zwanger te raken en dit was hun laatste hoop.
Kort daarna raakte ze in verwachting en uiteindelijk ben ik op Hemelvaart (!) geboren.
In mijn familie word ik het 'Wonderkind' genoemd. Volgens mij heb ik dit ooit al eens eerder gedeeld in een van mijn Spiegeling berichten.....

De laatste speciale (en vrije) meidag is Hemelvaart, altijd 39 dagen na Pasen.
 


62 > verjaardagskaart die ik tegenkwam en voor mezelf gekocht heb
vanwege de hele toepasselijke tekst!

 

In mei legt elk vogeltje een ei....
 

Of toch niet?!

In mijn vorige bericht van 4 mei maakte ik melding van het vogelnestje in mijn tuin met Roodborst eieren. Inmiddels zijn zowel nestje als vogel verdwenen.

Op donderdag zag ik moeders nog op het nest; op vrijdag vond ik het mosnestje op de grond tussen de hortensias met kapotte eierschalen en nog 2 eitjes in tact. Die wilde ik bewaren en binnen op mijn altaar leggen, maar ik liet er per ongeluk een vallen.

Wat wel super boeiend was want daarin zag ik al duidelijk de embryo van een nieuw vogeltje, waarbij de contouren van kop en staartje al waarneembaar waren.
Heel apart én indrukwekkend om te zien, maar tegelijkertijd ook triest dat dit nieuwe tere leven zich niet verder heeft kunnen ontwikkelen.

Volgens de Vogelbescherming die ik belde, was dit zeer waarschijnlijk het werk van een kat. Dat zou wel eens heel goed een van de zwerfkatten van mijn overbuurman hier op het recreatie-terrein geweest kunnen zijn.

Dit is óók Natuur: leven en dood, eten en gegeten worden, vallen maar in dit geval niet meer opstaan.....
 


Roodborst nestje en overgebleven eitjes op de grond......
 

Welk ei ga JIJ leggen?


Persoonlijk heb ik geen last gehad van de beperkingen in de afgelopen lockdown periode. Integendeel, ik heb er eigenlijk heel weinig van gemerkt maar erg genoten van deze coronatijd: van de VRIJHEID om te ZIJN en niets te hoeven in de buitenwereld nu alle maatschappelijke aktiviteiten stil lagen.

Ik kwam en kom nog steeds tijd tekort en heb meer dan genoeg te doen, onder andere aan tuinwerk rond mijn caravan in Zundert.
Vanuit deze RUST-fase zijn spontaan zijn ook allerlei inspirerende nieuwe ideeën en (app) contacten ontstaan: hele fijne nieuwe en verrijkende verbindingen én verdieping van bestaande banden. 

Mijn vorige Spiegeling bericht van 4 mei had als titel 'Is er leven ná corona' en daarin ging ik nader in op het spiegelende nieuwe leven in de natuur.

Over nieuw leven gesproken......

In de afgelopen coronatijd heb ik het besluit genomen om mijn gastvrouwschap op Zuiderlicht, Centrum voor Bewust Leven, in Breda te beëindigen na precies 9 jaar
Ik ben niet alleen 9 jaar elke woensdagmiddag gastvrouw geweest, maar heb de laatste 7 jaar ook gefunctioneerd als 'P&O manager' naar alle teamleden en was onder meer verantwoordelijk voor het aannemen van nieuwe collega's.

Het is mooi geweest en ik voel dat ik de huidige Rust en Ruimte die in de afgelopen periode is ontstaan graag wil handhaven en géén verplichtingen aan wil gaan of vervolgen.
Numerologisch gezien is de 9 ook het einde van een cyclus en begint er bij 1 weer een nieuwe! Ben heel benieuwd wat deze nieuwe ruimte me zal gaan brengen.

Ik heb een heerlijke tijd gehad maar het is NU aan de orde om voor me ZELF(!) te
kiezen!!


Dit is het EI dat IK in coronatijd heb gelegd.


Hoe is het jóu vergaan afgelopen tijd?

Welke eieren heb jij uitgebroed of liggen klaar om uitgebroed te gaan worden?

 


Introductie Creatieve Vrouwen Krachtcirkel, Open dag Zuiderlicht sept 2019


Spiegeling aktiviteiten na corona
 

Nu de lockdown mondjesmaat wordt opgeheven, wordt het ook weer tijd om me te bezinnen op de aktiviteiten vanuit Spiegeling die 'op de plank liggen' om gerealiseerd cq gecontinueerd te gaan worden. Wat er momenteel op de agenda staat is het volgende aanbod:

* Zomerwandeling 21 juni; ik hanteer het maximum van 8 deelnemers en 1,5 meter afstand in Mastbos Breda; Er zijn nog 2 plaatsen. (Uiteraard als dit dan is toegestaan!).
Zie start-van-de-zomer-wandeling

* Creatieve Vrouwen Krachtcirkel Maartensdijk, start donderdag 10 september; max 6 deelneemsters en nog 2 plaatsen. Zie vrouwen-krachtcirkel-Maartensdijk

* Proeverij 'Intuitief kennismaken met de spiegel van de natuur', met max 6 personen op vrijdag 11 september in Bilthoven. Zie: proeverij-intuitieve-natuurcoaching/

* Creatieve Vrouwen Krachtcirkel Breda, start dinsdag 29 september; max 6 vrouwen en nog 3 plaatsen. Zie: vrouwen-krachtcirkel-Zuiderlicht

Hoewel ik nog steeds van de 'corona 'RUST geniet, kijk ik er ook weer naar uit om je via Spiegeling te ont-moeten, dus voel je WELKOM op een van genoemde aktiviteiten.

Je kunt je hier nu al voor aanmelden!

zie: inschrijven
 

Ken je mensen in je omgeving voor wie het aanbod ook interessant kan zijn, voel je vrij dit bericht aan hen door te sturen. Mocht je onverhoopt geen mail (meer) willen ontvangen dan kun je je uitschrijven via de link hieronder.
 

Met (bijna) jarige HARTE-groet, Mirjam