SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

In mijn vorige Spiegeling bericht van maandag 16 maart kondigde ik voor eind van diezelfde week mijn volgende coronabericht aan. Door aanhoudende internetproblemen in Bilthoven is daar echter vertraging in opgetreden. Inmiddels is het april en is de zomertijd ingegaan!

Hopelijk ben je, net als ikzelf, nog goed gezond en heeft het virus bij jou niet toegeslagen? Of, mocht dat wel zo zijn in lichte of sterkere mate, ben je nu hopelijk weer aan de beterende hand? Dat wens ik je van Harte toe!
Evenals uiteraard voor mensen in je nabije omgeving als dit voor hen van toepassing is; het is een enerverende en spannende tijd.....
 


Afbeelding van het coronavirus, corona betekent letterlijk 'Kroon'
 

Meant to be.....


Zoals wel duidelijk, houdt dit coronavirus iedereen in de greep en de gemoederen wereldwijd in hoge mate bezig. Deze pandemie is een mondiaal gebeuren dat 40 jaar geleden reeds is voorspeld, zoals te lezen valt in het boek 'The eyes of darkness', geschreven door ene Dean Koontz:

"In around 2020 a severe pneumonia-like illness will spread throughout the globe, attacking the lungs and the bronchial tubes and resisting all known treatments".

Ook astrologisch gezien is deze crisis 'meant to be' en heeft te maken met het effect van een veranderende Saturnus - Pluto conjunctie die wereldwijd voor ontregelingen zorgt op alle gebied: werk, inkomen, gezondheid, relaties, economie, bestaanszekerheid en wat al niet meer.

"Het 'oude' ons bekende leven staat op zijn grondvesten te trillen en dat is precies de werking van deze Saturnus (structuren) - Pluto (vernietiger) combinatie.
Het gevolg is een fase van ontreddering en heroriëntering die ons terugwerpt op onszelf en waarin nieuwe inzichten zullen ontstaan en er veel Hartsenergie vrijkomt.
We hebben nu collectief de kans én de opdracht om een nieuw fundament te leggen voor de komende conjunctie die loopt tot 2053 waarbij het vooral gaat om een nieuw en verhoogd (!) Bewustzijn te ontwikkelen(Han van Straaten, astroloog).

Aan de ene kant is er veel angst en paniek en grote onrust, ook op de financiële markten.
Aan de andere kant zie je tal van bijzondere en verbindende initiatieven ontstaan van solidariteit en saamhorigheid en wordt er ook heel veel gezamenlijke (!) Liefde- en Lichtkracht verspreid. Ik heb daar al een aantal mooie uitnodigingen voor langs zien komen én ook, samen met anderen, aan mee gedaan.
 


Mooie en hoopgevende boodschap van de getrokken Engelenkaarten
tijdens de LICHTmeditatie op zondag 15 maart


De grote vraag is of we hier, individueel én collectief, iets van gaan leren of dat we alleen bezig zijn de crisis te bestrijden en zo snel mogelijk weer terug willen 'naar het oude bekende juk'. De wereld zal door deze crisis echter nooit meer worden zoals die was en dat is ook niet de bedoeling!
 

Crisis als KANS en WAKE UP call


Ik las op internet een heel interessant maar ook confronterend artikel met als titel:
'Als wij niets veranderen aan onze relatie met dieren en de natuur, is dit coronavirus pas het begin'.

"Dit virus, evenals andere virussen en infectieziekten zoals Sars, Ebola en Hiv zijn zogeheten zoönotische infecties en terug te leiden naar de overdracht van dier op mens.
In dit geval van corona is het waarschijnlijk afkomstig van vleermuizen die op de markt in Wuhan werden verhandeld.
Door de ontbossing raken wilde dieren hun habitat kwijt en komen vaker in dichtbevolkte gebieden en daardoor in contact met mensen. Een andere locatie waar regelmatig overdracht van infectieziekten van dier op mens plaats vindt is de intensieve veeteelt, denk onder andere aan de Q-koorts in 2007. 
Als wij niet respectvoller met dieren en de natuur omgaan volgt er een virus dat nog veel meer (dodelijke) slachtoffers zal veroorzaken", aldus Philip Elders, student geneeskunde aan de VU en jongerenvertegenwoordiger van de WHO. Dit is overigens eveneens de voorspellende boodschap van virologen en  andere deskundigen op dit gebied.

Géén prettig vooruitzicht maar wel een hele duidelijke WAKE UP call voor iedereen!

De Aarde beleeft nu een zuiverende adempauze waar ze zo hard aan toe is: de wateren in Venetië worden weer schoon en daarin zijn weer vissen waar te nemen.
De luchtkwaliteit is overal nog nooit zo helder geweest blijkt uit satelliet foto's omdat er veel minder verkeers - en industriële uitstoot is, om een paar belangrijke voordelen van deze crisis te noemen op ecologisch terrein.
 


Ondanks de coronacrisis gaat de Lente gewoon door!


Los van de fysiek waarneembare consequenties dwingt deze coronacrisis ons ook tot een mondiale én individuele mentale 'reset' en om - letterlijk en figuurlijk - naar binnen te keren en bij jezelf en je eigen gevoel te rade te gaan.

Het is weer een duidelijke CRISIS ALS KANS situatie (mijn 'stokpaardje'), met meerdere facetten.

Vraag jezelf eens af wat er bij jou of in jouw leven aan een reset toe is?! 

Deze tijd nodigt én daagt je uit om oude ballast los te laten en voor Innerlijke Vrijheid te kiezen: voor Liefde in plaats van Angst, voor Vertrouwen in plaats van Controle en om het vastklampen aan (schijn)zekerheden los te laten. Om bij jezelf naar binnen te gaan en contact te maken met het LICHTwezen dat je van nature bent!
 

Bewustwordings VRAGEN die je jezelf kunt stellen in deze periode:


* Welke oude angsten en patronen zie je bij jezelf omhoog komen waar je mee zou willen afrekenen? Wat wordt er in jou getriggerd door deze crisis?

* Hoe ga je hiermee om; wat is jouw patroon van reageren bij tegenslag en als je uit je comfortzone wordt gehaald?

* Wát wil JIJ nu echt in je leven, wat is jóuw Zielepad en welke uitdaging tot nieuwe kansen en inzichten biedt deze crisis jou?

* Neem je ook echt de tijd om hierbij stil te staan of dender je maar door op de oude voet?

* Wat is jóuw belangrijkste levensles in deze situatie?

Voel je uitgenodigd je reaktie te delen als je wilt.....

 

Ik ben zelf van nature een 'Verbinder' (Zielsmissie) en word daar ook heel BLIJ van, maar ga daarmee makkelijk over mijn (energetische) grenzen.

I
k merkte bij mezelf dat ik weer in mijn bekende valkuil stapte van (te) veel naar buiten reiken en alsmaar (app)boodschappen doorsturen naar mijn contacten.
Berichten die ik als heel zinvol en ondersteunend ervaar in deze periode en graag wil(de) delen, waaruit ook hele warme en verbonden Hartscontacten ontstaan én worden gevoed.

De andere kant van de medaille is dat ik daar heel moe van ben geraakt en nu echt behoefte heb aan die Innerlijke Rust, waartoe deze tijd juist uitnodigt.
Aan een vrijwillige 'quarantaine' zogezegd om bijvoorbeeld eens lekker creatief bezig te kunnen zijn. En dan voor mezelf en niet voor de bewoners van verpleeghuizen of andere instellingen.

Voor mij persoonlijk als 'drukke doener' is dit echt een grote uitdaging om ook wérkelijk de komende 28 dagen die STILTE en LEEGTE in te gaan!
 


Creatief met bijenwas in deze periode van 'RUST'


Dit betekent dat ik géén plannen heb om komende tijd bijvoorbeeld online te gaan met een aanbod vanuit SPIEGELING wat nu nóg meer een hype is dan het al was. Begrijpelijk ook natuurlijk gezien de situatie dat er veel zzpérs op zoek zijn naar een andere vorm van inkomsten nu groepscontacten verboden zijn.

Maar ik houd persoonlijk niet van online programma's en heb het liefste LIFE contact met mensen. Ik verkeer ook in de gelukkige omstandigheid dat ik niet van Spiegeling hoef te leven, vandaar dat alle aktiviteiten gewoon zijn doorgeschoven naar het najaar.
Ervan uitgaande dat alles dan weer "normaal" is....

MIJN grote uitdaging is nu om dicht bij meZelf te blijven en te doen wat goed voor MIJ is:
in de leegte durven zakken van het niet-doen en 'afkicken' van alle akties. Lekker naar buiten gaan en genieten van de natuur en de Lente die zich openbaart, crisis of niet, en intuïtief creatief bezig zijn.

En voorál niet zoveel MOETEN van mezelf !! Herkenbaar ???

Ik nodig jou uit om ook goed voor jeZelf en voor je fysieke, energetische en emotionele + mentale gezondheid te zorgen!

En voel je vrij om op dit bericht te reageren als je wilt, of het door te sturen naar mogelijk andere belangstellenden.
 

Mocht je geen bericht (meer) willen ontvangen, dan kun je je afmelden via de link onderaan deze pagina. Ik wens je ook dan alle GOEDS!
 

Met een hele warme en verbonden HARTE-groet,

Mirjam