SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Het jaar 2020 is alweer een maand oud. Inmiddels zitten we in februari, een boeiende maand want februa betekent in het latijns 'zuivering'. Het is afkomstig van de naam Februus, de romeinse God van Zuivering.
De winter loopt op zijn einde en in februari tonen de eerste sneeuwklokjes hun zuiver witte kopjes boven de grond als aankondiging van een nieuwe lente. Altijd een hoopvolle tijd van het jaar als het nieuwe leven zich voorzichtig aan begint te roeren.

Ook het lengen der dagen, waar het woord Lente vanaf stamt, is nu duidelijk merkbaar: het licht verjaagt de duisternis en de Zonkracht neemt weer toe.

In deze periode dienen zich vaak de grote schoonmaak kriebels aan: het willen zuiveren van je huis. Denk daarbij niet alleen aan je materiële huis maar eveneens aan je fysieke huis, de "tempel van je Ziel' en zeker óók aan je energetische én emotionele huishouding: het ont-wikkelen en het ont-moeten!
 


Zuiveringsproces, je ZELF ont-moeten.....


Voor mijzelf is het thema 'zuivering' heel actueel en begon het nieuwe jaar met een grote uitdaging. Geheel onverwacht ben ik in december in een intens transformatieproces terecht gekomen waar ik in eerste instantie niet echt blij mee was, want dit ging gepaard met hevige vermoeidheid en andere fysieke en energieke ongemakken.
Een wel vaker terugkerend verschijnsel in de grijze wintermaanden sinds ik door de overgang ben......
 

Crisis als kans; wat als het leven je een andere kant opstuurt?


Het jaar ging totaal anders van start dan ik voor ogen had met mijn enthousiaste businesscoach plannen voor SPIEGELING in 2020.

Blijkbaar Is dat op dit moment niet aan de orde en werd ik door het Leven 'even' stil gezet en gedwongen 'pas op de plaats' te maken. Mijn lichaam gaf dat signaal ook heel duidelijk af door plotselinge knieklachten waar ik van de ene op de andere dag mee opstond, zonder duidelijke aanleiding of fysieke overbelasting, wat mij zeer bevreemdde. 

Fysieke klachten spiegelen altijd (!) iets van jezelf en geven een signaal af. Zo heeft mijn knie ook een dieper liggende en spiegelende boodschap dan puur het uiterlijke en fysieke ongemak en dat geldt eveneens voor de andere gezondheidsklachten in deze periode.

De uitdrukking door de knieën gaan is er niet voor niets. Heel vaak geven dit soort uitspraken in de nederlandse taal al aan waar iets voor staat.
Vrij vertaald: zet je persoonlijke Wil aan de kant en laat je leiden door de Hogere Wil......
 


'Verplichte' winter-RUST: pas op de plaats
 

Deze "winterdip" dwingt mij om nóg meer 'naar binnen te gaan' en te VOELEN wat er nodig is, wat IK nodig heb. Ik deed onlangs een lichaamsopstelling en kreeg daarbij het advies om mijn 'to do' lijstje te vervangen door een 'to feel' lijstje.
 

Creatieve Vrouwencirkel
 

Het gevolg is dat ik met mijn plannen nu een andere kant op beweeg en de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel die op Zuiderlicht op 4 februari van start zou gaan, bijvoorbeeld heb doorgeschoven naar het najaar. De aanmeldingen zijn ook doorgeschoven en er is nog plaats voor 3 vrouwen. 
De startdatum is nu dinsdag 29 september, zie agenda/vrouwen-krachtcirkel-breda

De Vrouwencirkel in Maartensdijk start aanstaande donder1dag 13 februari; er kan nog iemand meedoenZie: agenda/creatieve-vrouwen-krachtcirkel-maartensdijk
 

Met de vrouwen aan de vorige ronde in Breda ga ik dit jaar verder. Een van hen schreef na afloop:

Afgelopen najaar heb ik meegedaan aan de Creatieve Vrouwencirkel op Zuiderlicht. Ik heb deze Vrouwencirkel ervaren als een hele fijne en bijzondere groep waarin ik me veilig voelde en we heel open konden zijn over alles wat er is.
We hadden iedere avond een ander mooi thema om ons aan te spiegelen, waarbij het heel leuk was om een bijpassende kaart te trekken en steeds een andere creatieve opdracht te doen.

Door het bij elkaar komen en beleven en delen met elkaar heb ik veel steun ervaren in voor mij belangrijke stappen. De begeleiding was ook heel prettig; Mirjam heeft een bepaalde zachtheid over zich wat ik erg fijn vind.
De Creatieve Vrouwen Krachtcirkel is echt een aanrader en een kadootje aan je Zelf. Ik ben blij dat we dit jaar verder gaan met elkaar!

 

Deze reaktie spreekt voor zich......

De extra Me-time die nu in mijn agenda ontstaat doet mij voelbaar goed en ik begin langzaamaan de voordelen te zien van dit zuiveringsproces, want dat is het hélemaal!

Wat hierdoor alle tijd en aandacht krijgt is het zuiveren van beperkende gedachtes en belemmerende overtuigingen onder andere door - opnieuw - veel naar meditaties te luisteren van onder andere Louise Hay, Wayne Dyer, Ester en Jerry Hicks en mij weer heel gemotiveerd te verdiepen in het effect van de Wet van Aantrekking. Dit was in de loop der tijd wat op de achtergrond geraakt.
 

Welke uitdaging(en) kom jij tegen op je pad?
 

Een van mijn levensmotto's sinds mijn burnout in 2001 is CRISIS ALS KANS en ik begin steeds meer te ervaren welke nieuwe kansen deze winterdip-crisis in zich heeft.

Er komen onverwacht bijzondere mensen en boodschappen op mijn pad en ik ervaar veel synchroniciteiten die voelen als "wonderen": de juiste tekenen op het juiste moment! Dé grote uitdaging voor mij is om te VERTROUWEN dat vanuit het (l)even niet-weten hoe verder, er vanzelf een nieuwe koers zal ontstaan.

In de Happinez las ik: "Ieder nieuw Bewustzijnsniveau in je leven gaat gepaard met nieuwe uitdagingen".

Ik ben heel benieuwd hoe 2020 voor JOU van start is gegaan en welke (nieuwe) uitdaging(en) jij tegenkomt op je bewustwordingspad?
 


Waar gaat jóuw spiegelende pad heen?
 

Welke kant nodigt 2020 jou op te gaan?

Welke nieuwe kansen biedt het leven jou dit jaar?

Voel je VRIJ je verhaal te delen!
 

.... als je dat wilt

En als ik iets voor je kan betekenen, bijvoorbeeld middels een natuurcoachings sessie of andere behoefte aan creatieve of spirituele ondersteuning, let me know.
Dan plannen we een afspraak en laten ons verrassen door wat jóuw natuur nodig heeft; dit kan in Breda of in Bilthoven; voor contact: contact

En mocht je zin hebben om je nog aan te sluiten bij de Vrouwencirkel in Maartensdijk, reageer dan snel, dan kun je nog mee in de komende ronde!

Uiteraard mag je dit bericht doorsturen aan andere mogelijk belangstellenden en als je geen bericht (meer) wilt ontvangen, kun je je uitschrjven via de link hieronder.

Voor NU wens ik je een vruchtbare zuiveringsmaand toe. Graag tot de volgende keer.
 

Met uitdagende maar zachte HARTE-groet, Mirjam