SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Het is alweer half september; eind van de week dient de herst equinox zich aan: dag en nacht zijn dan even lang, waarna de dagen korter worden en we de donkere tijd van het jaar ingaan. Niet te geloven hoe snel het jaarwiel draait en we na de zomerperiode heel snel richting winter gaan.

Zelf vind ik de herfst een heel fijn en mooi jaargetijde, zowel qua kleuren en geuren maar ook qua transformatie symboliek. In deze tijd van het jaar deelt de natuur haar schatten met ons en kunnen we de vruchten plukken van wat we begin van het jaar gezaaid hebben, zowel letterlijk als figuurlijk.
 


Een van de bijzondere herfst 'schatten' uit de natuur!
 

Oogstmaan
 

Dit werd afgelopen weekend al ingeluid met de symboliek van de Volle Maan op 14 september, de 'Oogstmaan':

"Wees dankbaar voor wat je hebt én voor wat je krijgt. Kijk welke successen je hebt behaald. Wat heb je gezaaid, waarvoor heb je gewerkt de afgelopen maanden en wat heb je bereikt? Wat valt er te oogsten in jouw leven?
De volle Oogstmaan heeft het thema ‘loslaten en onsterfelijkheid’. Als iets op een hoogtepunt is, zal er ook een ommekeer zijn. Je laat los wat je niet meer dient of nodig hebt en je slaat je ervaringen, kennis en wijsheden (onsterfelijkheid) op om mee te nemen naar de volgende fase. Vier het leven, leef vanuit respect en ga voor geestelijke groei".

Geestelijke groei betekent voor mij persoonlijk vooral (leren) luisteren naar en leven vanuit dat wat mijn intuïtieve gevoel me aanreikt.

En dit betekent inderdaad regelmatig zaken loslaten die eerst heel voedend leken, maar bij nader inzien (of beter gezegd bij 'nader voelen') toch méér energie kosten dan dat ze geven. Uitnodiging om dan een ándere en nieuwe keuze te maken die beter past, wat niet altijd zo gemakkelijk is.
Rust en Stilte helpen om dat zachte innerlijke stemmetje ook echt te kunnen horen, vóórdat het schreeuwende geluid van je brein het alweer heeft overgenomen.....
 

GRATIS (!) herfstwandeling op 22 september
 

Het mooie van intuïtieve én creatieve natuurcoaching is dat je uitgenodigd wordt om letterlijk stil te staan en de tijd te nemen om bij jeZelf naar binnen te gaan, om zo contact te maken met je Onbewuste.

In de vorige Inspiratiemail kondigde ik aan een GRATIS herfstwandeling te houden om te vieren dat de SPIEGELING website per 1 september is vernieuwd! Deze is aanstaande zondagochtend 22 september in het Bredase Mastbos.

Op de intuïtieve cursusdag die ik zondag op Zuiderlicht volgde, werd opnieuw duidelijk dat ieder een eigen voorkeurskanaal heeft, maar dat intuïtieve ingevingen en antwoorden altijd via je fysieke zintuigen tot je komen, Dit kan zijn via zien, horen, ruiken, proeven, voelen maar ook 'weten'.

Tijdens de herfstwandeling wordt je uitgenodigd om via jóuw intuïtieve kanalen de energie van de herfst te ervaren. 
 

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze gratis wandeling, dus als je mee wilt doen meld je dan snel aan want VOL = VOL!
 

Zie: agenda/herfstwandeling-de-kleurrijke-kracht-van-transformatie
 


Genieten van een spiegelende herfstwandeling
 

Nog 2 plaatsen in de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel
 

Volgende week dinsdag 24 september gaat de 5 avondencyclus van de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel op Zuiderlicht van start.
Deze Cirkel is bedoeld voor (hoog)gevoelige en zelfbewuste vrouwen om op een creatieve manier je unieke procesgang door het leven te delen met gelijkgestemden en om elkaar daarin te inspireren in een veilige sfeer van warme Zusterschap.
 

Er is op dit moment van schrijven nog ruimte voor 2 vrouwen en ook hier geldt:  als je belangsteling hebt, wees er snel bij want 'vol is vol'.
 

Zie: agenda/vrouwen-krachtcirkel-verdiep-het-contact-met-je-creatieve-natuur/

 

Proeverij intuïtief contact maken met de natuur
 

Op de Proeverij van afgelopen vrijdag werd ook weer heel duidelijk dat intuïtief voelen vooral via het lichaam gaat en niet via je hoofd.

Een van de deelneemsters voelde letterlijk aan haar lijf dat het aan de rechterkant reageerde toen ze door het Eikenlaantje liep (Eik staat voor mannelijke energie) en dat haar lichaam naar links werd getrokken toen ze door het Beukenlaantje ging (Beuk heeft vrouwelijke energie).

En een ander voelde hoe makkelijk ze de energie van de natuur om haar heen (een boom die healing nodig had!) overnam en daardoor heel wiebelig en draaierig werd.
Dit deed haar beseffen hoe belangrijk het is om goed te gronden en je energetisch af te sluiten voor energieën om je heen die je uit je Centrum halen.

Start Proeverij: achterlaten wat je NU niet meer dient....


Hoe is dat bij jou?
 

Hoe stem jij je af op je intuïtie? Op welke manier spreekt zij tot jóu en hoe ervaar jij je Innerlijke stem? Wat is daarbij jouw voorkeurskanaal?
 

Als je dit ook eens wilt ervaren door te spiegelen aan de natuur is de volgende Proeverij van 11 oktober in De Bilt wellicht een mooie gelegenheid om dit eens uit te proberen.

Wil je aan een van de SPIEGELING aktiviteiten deelnemen, stuur dan een berichtje via de contactpagina van de website: spiegeling/contact

Ken je mensen in je omgeving die je blij kunt maken met dit bericht, voel je vrij om het door te sturen. Wil je geen update meer ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.

Wellicht tot ont-moetens bij een van genoemde aktiviteiten, of anders komen we elkaar op een ander moment misschien ergens tegen komende tijd.


Met transformerende herfstgroet,
Mirjam