SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Hoe is het met jóu nu de vrije vakantieperiode weer plaats maakt voor het "gewone" leven met haar dagelijkse verplichtingen en agenda-afspraken?

Heb jij ook zó genoten van het 'niets hoeven' en eens lekker de tijd hebben om ongestoord te luieren en te niksen, van de natuur te genieten en te doen wat je gevoel je op dát moment ingeeft? Om volledig in het NU te kunnen en mogen ZIJN, van jezelf en van anderen....?!
 

Ik vond het verslavend lekker!!


En heb best wel enige moeite om de draad weer op te pakken en 'aan de slag te gaan'. Normaliter schud ik een nieuw Spiegeling bericht zo uit mijn mouw en nu loop ik het al dagen uit te stellen om maar niet te hoeven beginnen.....

Mijn vakantie bestond uit verschillende "thema" weken: massageweek in de Franse Ardennen met vooral veel slapen en uitrusten van het eerste drukke half jaar.
Daarna een kleine week genieten van de prachtige natuur in de Belgische Ardennen met lekkere cappucinos en koele witte wijntjes op diverse terrassen in mooie omgevingen.
En op de terugweg nog 2 nachten Valkenburg omdat we geen zin hadden om al naar huis te gaan.
 


ROC la Tour, Frankrijk


VRIJHEID: fly like an Eagle!
 

Het ultieme vakantiegevoel
 

Toen we thuiskwamen was het net die tropisch warme week eind juli, met 'bijna 40 graden' temperaturen, en heb ik bij mijn partner gelogeerd.
Het bleef toen bij fietsen (op mijn nieuwe 2e hands electrische fiets), in de schaduw aan de plas liggen en vooral veel boeken lezen waar ik in het normale leven niet echt aan toe kom, heerlijk!
Siinds ik weer terug ben op het recreatieterrein in Brabant stond het leven afgelopen weken in het teken van klussen in tuin en caravan. Een afwisselende vakantie-invulling dus.

In de extra dikke zomereditie van Happinez stond een heel treffend artikel over hoe je ook thuis je vakantiegevoel nog door kunt zetten: "Het heerlijke vakantiegevoel is een gelukselixer dat je zelf op kunt wekken. Als je weet hoe, heb je daar het hele jaar plezier van. Ook als je thuis blijft".

Bij het ultieme vakantiegevoel gaat het vooral om VRIJ zijn en niets moeten, géén klok, agenda of to do-lijstje dat voornamelijk je dag bepaalt, rust en ontspanning, tijd hebben voor zaken waar je anders niet of te weinig aan toe komt, het avontuur van nieuwe opwekkende prikkels ervaren en je grenzen verleggen.

HOE doe je dat in je dagelijks leven zonder naar de andere kant van de wereld af te reizen of in een tentje in de ongerepte natuur te verblijven?!
 

Hoe heb jij de zomer doorgebracht en hoe houd je het vakantiegevoel vast in de komende maanden?

Welke ingrediënten zijn voor JOU daarin belangrijk nu het nieuwe (herfst) seizoen aanbreekt?

 

Volgend weekend is het alweer 1 september. Dat betekent in mijn beleving méér de start van een nieuw jaar dan op 1 januari. Inmiddels zijn er 8 maanden voorbij en liggen er nog 4 voor ons voordat het jaar 2019 alweer ten einde is. Waar wil je in deze komende maanden tijd en aandacht aan besteden?
 


Waar gaat jouw staart van kwispelen?
 

Deze titel stond boven een mailblog die ik van de week ontving en vind ik wel een leuke variant op 'waar gaat je hart van stralen'.

Doordat ik vorig jaar, toen ik 60 werd, heb besloten alléén nog maar te doen waar ik echt heel blij en enthousiast van word, is er een hoop 'moeten-stress' blijvend verdwenen en komen nieuwe contacten en aktiviteiten als vanzelf op mijn pad. Sinds deze week dienen zich weer spontaan mensen aan die zich via de website inschrijven voor (nieuwe) aktiviteiten dit najaar en merk ik dat ik langzaamaan weer zin en energie begin te krijgen om in aktie te komen.

De eerste aanmelding voor de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel die op 24 september in Breda, ook voor het eerst, van start gaat is inmiddels binnen en ook voor de Proeverij van 13 september in De Bilt zijn er al belangstellenden, leuk!

Ook heb ik zin om weer eens een Herfstwandeling te houden; de datum daarvoor is zondag 22 september in het Mastbos Breda. Ik houd erg van de herfst met haar prachtige kleuren, aardse geuren én haar transformerende symboliek en laat dit graag terug komen als thema voor de wandeling om ons aan te spiegelen.

Kortom, er ontstaat weer leven in de Spiegeling brouwerij na twee maanden rust en zomerstilte.
 


Wel een héle speciale en magische 'Vrouwen Krachtcirkel'.....
 

Nieuwe SPIEGELING website in aantocht
 

Eindelijk is het dan zover dat het er echt van komt om met een nieuwe website aan de gang te gaan! Ik ben dit al twee jaar van plan en telkens waren er onverwachte omstandigheden die roet in het eten gooiden, maar nu is het dan zover.

Achter de schermen ben ik, samen met mijn vertrouwde websitebouwer en steun en toeverlaat in deze (!), bezig om zaken aan te passen en te vernieuwen en wil ik volgend weekend een eerste versie gereed en in de ether hebben!
Dit past ook bij de start van een nieuw seizoen én van een nieuwe cyclus zoals de genoemde Vrouwenkracht Cirkel op Zuiderlicht.

Volgende week zondag 1 september is het namelijk Open Dag op Zuiderlicht, waar ik met een Spiegeling standje sta en 2x een kennismakings workshop geef voor belangstellende (hoog)gevoelige en zelfbewuste vrouwen.
Heb je interesse en zin in een voorproefje van de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel, dan ben je van HARTE welkom! Je hoeft je hier niet voor aan te melden, maar kunt gewoon langs komen en mee doen.

Onderstaande flyer is ook apart opgenomen als bijlage bij deze mail...
 

Leuke uitdaging: je creatief spiegelen aan je eigen natuur!
 


De komende aktiviteiten chronologisch op een rijtje:
 

* zondag 1 september Open dag Zuiderlicht Breda, gratis kennismakings workshops Creatieve Vrouwenkracht Cirkel van12.00 tot 13.00 of van 17.00 tot 18.00 uur

Zie: www.zuiderlichtbreda.nl/zondag-1-september-open-dag-feel-happy-market-in-zuiderlicht

* vrijdag 13 september Proeverij intuïtieve natuurcoaching, De Bilt

Zie: proeverij-intuitief-kennismaken-met-de-spiegel-van-de-natuur

* zondag 22 september Herfstwandeling Mastbos Breda

Zie: agenda/herfstwandeling-de-kleurrijke-kracht-van-transformatie

* dinsdag 24 september, start 5 avonden cyclus Vrouwen Kachtcirkel, Zuiderlicht Breda

Zie:  vrouwen-krachtcirkel-voor (hoog)gevoelige en zelfbewuste vrouwen-verdiep-het-contact-met-je-creatieve-natuur


Voel je welkom op een van genoemde SPIEGELING aktiviteiten! Wie weet zit er iets bij waar je staart van gaat kwispelen?!


Als je anderen kent voor wie dit aanbod interessant kan zijn, voel je dan vrij dit bericht door te sturen. Wil je geen updates (meer) ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.

Dan wens ik je voor NU graag een heel fijn weekend en voor komende tijd een goede start van het nieuwe aktiviteiten seizoen. Wie weet tot ont-moetens somewhere somehow...

Met vernieuwende en kleurijke HARTEgroet,
Mirjam