SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Vandaag is het 1 juli, weer eens tijd voor een bericht voordat de vakantieperiode aanbreekt.

Hoe ga jij de zomer in?

Op de seizoens-bijeenkomst van de Beroepsvereniging Groene Zorg (BVGZ) op zaterdag 22 juni hebben we de zomer ingeluid met het maken van een bloemenkrans.
De uitnodiging was om daarbij bewust 1 bloem te kiezen die symbool staat voor het afgelopen half jaar en 1 voor de komende zes maanden.
Bij mij werd dit de digitalis omdat die bovenin hele kleurrijke bloemen liet zien en onderin nog vol in knop was. De totale krans werd een overvloedig geheel en zó voelt het ook: ik heb een overvloedig eerste helft van het jaar achter de rug en voor de toekomst liggen er nieuwe plannen in het verschiet.
 


Bloemenkrans van kleurrijke oogst en nog nieuwe (onzichtbare) knoppen.....
 

Terugblik op afgelopen half jaar
 

De tijd gaat giga snel schreef ik al in mijn vorige bericht. De langste dag is inmiddels geweest en langzaamaan worden de dagen weer korter en gaan we naar de donkere tijd van het jaar.
Vooralsnog geniet ik van het Licht, letterlijk én figuurlijk, en kijk ik terug op vervullende ervaringen en bijzondere ontmoetingen in de afgelopen periode. 
Via de aktiviteiten van Spiegeling kom ik veel gelijkgestemde ZIELsgenoten tegen met wie het meteen op HARTsniveau heel erg klikt alsof we elkaar al járen kennen; een verrijking!

Het bevalt nog steeds heel goed dat ik op twee locaties woon en eveneens ook werkzaam ben met Spiegeling (Utrecht en Brabant) én dat ik vorig jaar heb besloten om met het geven van de Opleiding Natuurcoaching te stoppen na 12 jaar.
Waar een deur sluit gaat er weer een andere open, want hierdoor is er ruimte ontstaan voor allerlei nieuwe en inspirerende aktiviteiten en ontwikkelingen 'waar mijn hart van gaat zingen' zogezegd.

De deelname aan de 8e Nationale Wandel- en Natuurcoach dag met een wandeling in het Bredase Mastbos op zaterdag 25 mei leverde boeiende ervaringen en inzichten op bij de 9 deelnemers met positieve feedback: 
 

Tijdens de Nationale Wandelcoachdag ben ik met Mirjam van Spiegeling mee geweest met een wandeling, om kennis te maken met natuurcoaching. Een hele fijne ervaring!
Mirjam nam ons mee het bos in en liet ons ervaren wat de symboliek uit de natuur ons wil zeggen. Door stil te worden en je af te stemmen op de natuur gebeuren er prachtige dingen. Het gaf me verfrissend veel energie en mooie nieuwe inzichten. 
Mirjam is een fijne hartelijke vrouw. Ze heeft een bepaalde rust over zich waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde. Prachtig wat de natuur ons te zeggen heeft.
Mirjam begeleidt je daarbij op een luchtige en speelse manier. Heel waardevol en een absolute aanrader voor iedereen die hier voor open staat.

-Jessie-

 


Nationale Wandelcoachdag 25 mei, een natuur stilleven leggen:


Leven vanuit je Hart!


Half juni was ik voor de tweede keer te gast bij Slotstad radio Zeist en Bunnik voor een enthousiasmerend interview met Janita van Otterlo. De eerste keer was in 2016 ter ere van het 10-jarig bestaan van Spiegeling. Janita nodigde mij nu uit om eens over het nieuwe aanbod van Spiegeling te komen vertellen sindsdien, wat ik met plezier heb gedaan!
 

NIEUW!


Mijn eerste ervaring met het verzorgen van twee teambuildings middagen voor dezelfde organisatie was heel bijzonder. Zowel qua inhoud als qua reakties van de deelnemers:
 

"We wilden ons als team van een hospice versterken en zochten een coach die ons in beweging kon brengen. Die vonden we in Mirjam, de natuurcoach van Spiegeling.
In een schitterend huisje midden in het bos lieten we ons inspireren door de kaarten die Mirjam mee bracht.
We mochten er allemaal een kiezen die exact bij een ieder van ons paste.
Mirjam weet een fijne en veilige sfeer te creëren zodat een ieder van ons zich kon uitspreken naar elkaar aan de hand van de gekozen kaarten.
Zij stroomde mee in waar wij heen gingen, maar gaf toch richting.
Na de middag kregen we nog een mooi verslag waar we mee verder kunnen.
Kortom: het was een inspirerende middag, mede dank zij deze geweldige coach Mirjam!"

- Saskia -


De vraag kwam via via vanuit een Hospice en gaandeweg merkte ik hoe ik ook zelf zeer verbonden ben met het thema 'leven en dood' en hoe het levenseinde en stervensproces mij intrigreert. In eerdere berichten schreef ik al hoe ik dit jaar MOEITELOOS van het een in het ander rol. 

Zo kwam ik onlangs bij een uitvaartwinkel in Bilthoven terecht waar een heel leuk gesprek ontstond met de vrouw die de winkel runt en hebben we zitten brainstormen over een mogelijke samenwerking.
Om bijvoorbeeld vanuit Spiegeling in Bilthoven eens een rouwwandeling aan te bieden of een creatieve verwerkingsworkshop te organiseren, één van de nog te ontluiken digitalis knoppen uit de bloemenkrans die wellicht tot bloei mag gaan komen.
 

Vooruitblik op 't komende half jaar
 

Een andere nieuwe knop is dat ik vanaf eind september start met een creatieve Vrouwenkracht Cirkel in Breda op Zuiderlicht, het spiritueel centrum waar ik al 8 jaar op de woensdagmiddag gastvrouw ben. De Cirkel is bedoeld voor bewust (hoog) gevoelige en intuïtieve vrouwen.
Op 5 dinsdagavonden delen we onze procesgang door het leven en werken we met iedere avond een andere tarotkaart en andere creatieve werkvorm.
Doel van de 5 avondencyclus is om je eigen proces op een speelse manier te verdiepen en elkaar vanuit een verbonden gevoel van 'zusterschap' te inspireren.

Er is plaats voor 8 vrouwen! Je kunt je nu al aanmelden of eerst meedoen aan een kennismakings workshop op de Open dag van Zuiderlicht.
 


Laat je inspireren in de Creatieve Vrouwenkracht Cirkel...
 

De Cirkel gaat van start op dinsdag 24 september.
Op zondag 1 september geef ik tijdens de Open dag van Zuiderlicht op twee verschillende tijden een korte kennismakingsworkshop: van 12.00 tot 13.00 en van 17.00 tot 18.00 uur.

Zie de Spiegeling website voor meer informatie agenda/vrouwen-krachtcirkel en/of de website van Zuiderlicht: www.zuiderlichtbreda.nl/cursussen/vrouwencirkel

Meer informatie over de open dag vind je op www.zuiderlichtbreda.nl als je onder 'Bekijk de agenda' in het data schema zondag 1 september aanklikt. Het lukt me niet om de directe link mee te sturen, dan maar even zo.
 

VRAAG AAN JOU:

Met deze nieuwe plannen ga ik de zomer in. Hoe is dat bij jou?

Waar kijk jij met plezier en voldoening op terug dit afgelopen half jaar en wat zijn jouw nog uit te komen knoppen voor de komende periode? En welke bloem(en) past of passen daar bij?

Voel je vrij om je ervaring te delen als je wilt!
 

Naast genoemde aktiviteiten gaan de maandelijkse Proeverijen in De Bilt gewoon door, met per keer een wisselend aantal deelnemers.

De Proeverij is enerzijds geschikt om te ervaren of een natuurcoachings traject iets voor je zou zijn als je met een vraag of dilemma zit waar je coaching op zou willen.
Het is eveneens een goede gelegenheid om te onderzoeken of het vak van natuurcoach iets voor je is en welke vervolgstappen je daarna zou kunnen zetten.

Zie voor de komende data in het najaar de agenda van de websiteagenda/proeverij-intuitieve-natuurcoaching

Je kunt natuurlijk ook zelf naar buiten gaan en je laten verrassen door de spiegels op je pad, zoals de spontane ontmoeting met deze slang onlangs op een zomerse avondwandeling:
 


spontane ontmoeting in de natuur....
 

Zoals iedereen wellicht weet, staat een slang voor 'transformatie': het afleggen van je oude huid die plaats maakt voor een nieuwe. Mooie toepasselijke spiegel waarin ik mezelf wel herken > kadootje van de natuur!

De zenuwpijn in mijn rechterhand naar aanleiding van de gordelroos die mij begin november trof, is nu - na ruim 8 (!) maanden - eindelijk zo goed als verdwenen. Ik kan met mijn handen weer bijna als vanouds 'uit de voeten'.... Dit betekent dat ik in het najaar eindelijk aan de slag kan met het updaten van de website, weliswaar in een rustig tempo.

Mocht je deel willen nemen aan een van genoemde nieuwe Spiegeling aktiviteiten, kijk dan op de website www.spiegeling.net/agenda voor aanmelding.
Ken je mensen die mogelijk ook geïnteresseerd zijn, voel je vrij dit bericht door te sturen.
En mocht je geen updates (meer) willen ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link hieronder en dank ik je voor je belangstelling tot op heden.

Rest mij om je een hele fijne zomervakantie toe te wensen met lekker veel me-time waarin even niets hoeft en je kunt uitrusten van alle aktiviteiten van het afgelopen half jaar, om weer nieuwe energie op te doen voor de periode die voor je ligt!

Ik kijk er zelf erg naar uit om volgend weekend met mijn partner naar de Ardennen te gaan en eens even lekker bij te komen van alle drukke werkzaamheden en te genieten van deze "vacuum" periode zonder afspraken en verplichtingen. Wellicht ont-moet ik je (weer) bij een van de aktiviteiten in het najaar....

Met kleurrijke zomergroet, Mirjam