SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Hoe is het met je sinds mijn vorige update van 23 december? Het is nu ruim twee maanden later en de Lente dient zich al aan.

In mijn vorige bericht deed ik verslag van mijn hevige gordelroos-zenuwpijnen aan mijn rechterhand sinds begin november. Daarop heb ik veel reakties gehad, onder andere van mensen die zich gesteund voelden of 'een hart onder de riem' ervaarden doordat ik over mijn eigen spiegelende proces deelde waarin zij ook veel van zichzelf herkenden.
 

Spiegelende processen
 

Ik heb nu nog wat restklachten aan de zijkant van mijn hand en rechterpink die opspelen bij vermoeidheid of stress, maar het ergste is gelukkig achter de rug. Ik hoop dit nooit meer mee te maken en tegelijkertijd heeft het me - altijd achteraf! - veel gebracht.

Ik kan me helemaal vinden in de quote "Echte zegeningen komen vaak bij ons in de vorm van pijn, verlies en teleurstellingen; heb geduld want ze zullen hun juiste gedaante laten zien als de tijd er rijp voor is". 

Ik ervaar dit bij mezelf maar zie dit ook terug bij anderen. ALLES wat je in je leven meemaakt is automatisch een spiegel van patronen of processen in jezelf én bedoeld om je verder te helpen om steeds méér te worden wie je Werkelijk BENT.

Deze super pijnlijke gordelrooservaring blijkt voor mij een belangrijke doorbraak en ommekeer!!

Ik heb letterlijk aan den lijve ervaren, wat je altijd in alle spirituele boeken leest, dat acceptatie dé sleutel is tot transformatie.

Vanaf de dag dat ik mijn verzet tegen de hevige pijn opgaf en besloot om maar te gaan genieten van de situatie: dagelijks koffie op bed door mijn partner, alle tijd voor wandelen, mediteren en 'naar binnen gaan' omdat ik toch niets anders kon, ontving ik spontaan het ene inzicht na het andere en heb ik heel veel Leiding ervaren.

Rode draad in het geheel was de boodschap van OVERGAVE en handen openen voor nieuwe wegen: uit het doen en hand-e-len gaan maar zaken veel meer vanuit ZIJN laten ontstaan. Ik heb in deze afgelopen periode verschillende handencollages gemaakt als een visuele affirmatie, waarin die 'open handen' steeds terugkomen als beeld.
 


OVERGAVE


Reflectievraag aan jou: Welke ervaring van pijn, verlies of teleurstelling is voor jou een ZEGENING gebleken toen de tijd daar rijp voor was (zie citaat hierboven)??
 

Voel je vrij als je je ervaring wilt delen!
 

Moeiteloosheid


Dat ik vorig jaar 60 ben geworden blijkt een belangrijke mijlpaal te zijn; sindsdien is er van alles aan het veranderen en het verschuiven, ook ten aanzien van SPIEGELING. 
Stap 1 was het besluit om te stoppen met het geven van de Opleiding Natuurcoaching na 12 jaar omdat mijn passie hier niet meer ligt.

Stap 2 is mijn Motto voor 2019: Moeiteloosheid in álle gebieden van mijn leven en handelen vanuit Flow en het bijzondere is dat zaken nu ook moeiteloos naar me toe komen. De Wet van Aantrekking doet duidelijk haar werk.

Zo kreeg ik in het najaar spontaan het verzoek van Wilma, een ex cursiste aan de Opleiding in 2013, om voor haar 65e verjaardag een creatieve Natuur-Krachtdieren workshopdag te organiseren voor haar en 20 vriendinnen.
Die vond begin december plaats (met pijnlijke hand en al) en was helemaal SUPER!!
Zowel om te geven als voor de deelnemende gasten bleek uit de enthousiaste reakties. Een van de gasten schreef:

Ik was aanwezig bij een vriendinnendag natuurcoaching , geleid door Mirjam van Spiegeling. Al ben ik een natuurliefhebster, deze ervaring om zo de natuur te beleven was nieuw voor mij. Het maakt je bewuster van je omgeving en de relatie die je met de natuur aangaat. En niet alleen de natuur, maar ook het werken met krachtdieren, aan de hand van kaarten, was een eyeopening.
Ik ben een nuchter mens maar als je je hiervoor durft open te stellen, doe je leuke ontdekkingen.Mirjam is een prettige, deskundige, vrouw die weet waar ze het over heeft.
Fijn om dit zo met een groep vrouwen (natuurlijk kunnen dit ook mannen zijn) mee te maken. Niet alleen gezellig maar je steekt er ook nog wat van op. Kathy

 


Workshopdag ter ere van 65e verjaardag
 

En Wilma zelf liet weten dat het een onvergételijke dag voor haar was met een heel mooi en inspirerend programma en schreef na afloop als recensie:
 

Mirjam is een geweldig inspirerend en creatief mens die een (grote) groep goed kan leiden. Ze straalt rust uit en geeft ruimte, is kundig en heeft een natuurlijk overwicht/overzicht.
Door haar creatieve manier van werken is zij zeer geschikt om voor welke doelgroep dan ook je natuur tot groei en bloei te laten komen.

 

Heel LEUK natuurlijk om terug te horen!
Via Wilma kwam er spontaan een vraag naar me toe om begin maart een teambuildings middag te verzorgen voor een aantal coördinatoren van een Hospice om de teamgeest te versterken, ook weer middels een gecombineerd programma van 'natuur en creativiteit'. 
Een fantastisch leuke uitdaging! En een die aansluit bij 'moeiteloos' openstaan voor wat er op mijn pad komt én bij mijn intentie om alléén nog maar dingen te doen die ik echt héél leuk vind.
 

Nieuw aanbod


Dit smaakt naar méér: om voor mensen die een mijlpaal willen vieren een combinatiedag van 'natuur en creativiteit' op maat aan te bieden om hier ritueel bij stil te staan.

Denk hierbij aan inderdaad het behalen van een bijzondere leeftijd, een afscheid of nieuwe stap, een jubileum, huwelijk etcetera, waarbij je je wilt laten spiegelen door de natuur én ook creatief met jezelf én elkaar bezig bent in een veilige sfeer en bedding.

Dus: mocht je iets hebben dat je op een speciale manier aandacht wilt geven, of ken je mensen in je omgeving voor wie dat geldt, weet dan dat je contact op kunt nemen en dan gaan we samen kijken naar een natuur-rijke creatieve en spiegelende invulling.

Maar het kan óók een teambuildings aktiviteit zijn voor wellicht het bedrijf waar je werkt.
Of misschien ken je anderen die ergens werkzaam zijn waar mensen wel een dagje 'op de hei' met elkaar door willen brengen en open staan om op een creatieve manier zaken aan te pakken en zich daarbij te laten spiegelen door de natuur.

 

Maandelijkse Proeverij


Door de situatie met mijn hand heb ik nog altijd niets kunnen doen aan het updaten van de Spiegeling website, dus dit nieuwe aanbod staat er nog niet op maar dat gaat komende tijd wel gebeuren. In een moeiteloos tempo dat mijn hand aankan uiteraard....

Tot mijn verrassing komen ook de inschrijvingen voor de maandelijkse Proeverijen 'als vanzelf' binnen, de ene keer zijn er twee deelnemers, de andere keer 6 of 10. Het gezelschap klopt altijd en wat er mag gebeuren tijdens zo'n Proeverij idem.

Citaat van een deelneemster in februari:

De Proeverij bij Spiegeling heeft me letterlijk en figuurlijk dichter bij mijn eigen natuur gebracht en me bevestiging gegeven hier meer op te mogen vertrouwen. In een mooie omgeving daagt Mirjam je met afwisselende, fijne en creatieve oefeningen uit om terug te gaan naar je gevoel en intuïtie en je Kern weer te ervaren. In de natuur liggen meer antwoorden dan je denkt. Mirjam loopt met je mee als een hele fijne gids en 'tolk' om je in de spiegel van de natuur te laten kijken wat erg verrassend kan zijn. Een bijzondere beleving die ik zeker aanraad eens te ervaren!   Maartje
 

De volgende Proeverijen zijn op vrijdag 1 maart en 12 april van 13.00 tot 17.00 uur in De Bilt
 

Zie voor meer informatie de website: agenda/proeverij-natuurcoaching
 


Spiegeling Proeverij
 

Samenvattend


Mocht je dus - nogmaals - zelf iets willen organiseren om stil te staan bij een belangrijk moment in je leven met behulp van Spiegeling op privé of werkgebied, of anderen hierop willen attenderen, neem dan contact op om te zien wat er mogelijk is en stuur dit aanbod door aan mensen in je omgeving die je hier wellicht mee kunt verblijden.

Wil je geen berichten (meer) ontvangen, dan dank ik je voor de tijd die je met me 'opgelopen' bent en wens je alle goeds. Je kunt je automatisch afmelden via de link hieronder.

Maar natuurlijk lijkt het me leuk(er) om je persoonlijk te ont-moeten. Wees welkom, ook reakties zijn altijd welkom..... Graag tot de volgende keer.


Met een vrolijke Lente- HARTEgroet, Mirjam