SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Herken je dit ook in jouw leven?

Dat crisis situaties die je meemaakt óók nieuwe kansen met zich meebrengen die zich anders niet hadden voorgedaan? Vaak zie je dit pas achteraf.

'Crisis als kans' was het onderwerp voor mijn eindscriptie aan de Opleiding Tuintherapie aan de Kraaijbeekerhof járen geleden. Aanleiding was het feit dat vanuit mijn burnout (crisis) mijn Natuurcoachingsbedrijf Spiegeling (kans) is ontstaan, zoals ik hier al vaker heb gedeeld.

Sindsdien heb ik herhaaldelijk mogen ervaren dat situaties die in eerste instantie aanvoelden als een (heftige) crisis vaak achteraf een bijzondere kans bleken te zijn om een andere weg in te slaan of een ongekende nieuwe ervaring op te doen.
Zoals gezegd ontdek je dit vaak pas te achteraf en meestal niet als je er nog middenin zit.
Dan is het zaak om te ervaren én te doorvoelen wat er aan de hand is en dit niet weg te rationaliseren.

Sinds ik op déze manier naar gebeurtenissen in mijn leven kijk én eveneens naar de boodschap daarvan en wat het mij spiegelt, is het leven een stuk boeiender geworden. Uitgaande van het idee 'dat niet voor niets gebeurt' en 'zo binnen, zo buiten' en andersom, wijzen crisissen je vaak de weg en zijn het bakens op je pad of 'inwijdingslessen'.

Het leuke vind ik zelf als ik in de tijdlijn steeds verder terug ga, dat het dan bijvoorbeeld aan mijn burnout te danken is dat ik mijn huidige partner heb ontmoet, die namelijk via Spiegeling weer op mijn pad is gekomen. Los van het feit dat dit wellicht de bedoeling was en hij anders mogelijk op een andere manier mijn weg gekruist zou hebben.....
 


Je weg door het leven is niet altijd zo recht,
wat zijn de bakens op jóuw levenspad?

 

"Elk nadeel hep zijn voordeel...."
 

om met Johan Cruijff te spreken!

Een goede vriendin van mij heeft enige jaren geleden in een hele spannende situatie gezeten van leven op dood vanwege een agressieve kanker die door haar lichaam raasde en een dwarsleasie veroorzaakte.
Wonder boven wonder is ze daar weer helemaal bovenop gekomen.
Ze loopt nu weer, weliswaar na een aantal jaren van intensieve revalidatie, en achteraf zegt ze dat deze hele zware periode in haar leven de beste tijd is die ze heeft meegemaakt en dat ze die niet had willen missen. Ze voelde zich toen dichter bij zichzelf dan ooit!
 

Een mooie uitspraak cq vraag hieromtrent vind ik zelf:

Hoe kun je 'tegenslag' zien als een 'zegening in vermomming'...?!


Op mijn 28e reisde ik in mijn eentje door Israël en wat me opviel was dat medereizigers die ik ontmoette stuk voor stuk verhaalden over een 'crisis' in hun leven: scheiding, ontslag, huis kwijt, depressie, overlijden van een partner en dat ze allemaal waren gaan reizen om een nieuwe stap in hun leven te kunnen zetten. EN dat ze allemaal rond de 40 waren, de zogeheten midlife crisis.
De een na de ander gaf aan dat deze ervaring voor hen een belangrijke ommekeer betekende om van koers te veranderen en te gaan doen wat ze écht belangrijk vonden in hun leven.

Ik weet nog heel goed dat ik toen dacht "wát zal MIJN crisismoment zijn als ik rond de 40 ben met de daarbij behorende omslag?" Nooit gedacht toen natuurlijk dat ik op mijn 42e een burnout zou krijgen met als gevolg een eigen bedrijf  in NATUURCOACHING!!
.

Donker en licht zijn twee kanten van dezelfde medaille:
zonder duisternis geen licht en andersom...
 

Dit zijn 'grote' zaken, maar het geldt eveneens voor de ogenschijnlijk onbelangrijke(re) gebeurtenissen.

Afgelopen week was ik ziek, geveld door een heftige verkoudheid die dagelijks erger werd in plaats van minder. Ik vond het heel vervelend omdat ik niet kon doen wat ik van plan was en leuke afspraken af moest zeggen. 
Het 'voordeel' van dit 'nadeel' was dat ik kon genieten van het 'niets hoeven' en lekker cocoonen: met de gordijnen dicht en kaarsjes aan de hele dag - zonder schuldgevoel - met een boek op de bank doorbrengen terwijl het buiten op dat moment regende en stormde. 

Als je zo naar alles in je leven kunt kijken, wordt wat je meemaakt aan zogenaamde 'tegenslagen' een stuk hanteerbaarder.
Het draait hierbij vooral om je mindset: niet hetgeen dat je gebeurt bepaalt je gevoel, maar de manier waarop je ermee omgaat!

Deze laatste maanden van het jaar vormen dé periode voor dit soort bespiegelingen: om terug te blikken en vooruit te kijken en je zegeningen te tellen, ofwel je 'oogst binnen te halen' om als 'vruchtbare voorraad' mee de winter in te nemen.
 

SPIEGELVRAAG AAN JOU:


* Hoe ga jij om met tegenslagen in je leven, zowel de kleine als de grotere?

* Wat zijn belangrijke crisismomenten in jouw leven (geweest) en welke 'winst' heb je daaruit gehaald?

* Wat heeft deze ervaring je opgeleverd; wat is er hierdoor veranderd dat je niet had willen missen?

* Ofwel samenvattend: welke tegenslagen bleken achteraf 'een zegening in vermomming' te zijn?!

 


Proeven aan het spiegelen met de natuur!

 

Laat je verrassen door wat de natuur je laat zien!
 

Wil je aan den lijve ervaren hoe het leven én de natuur je spiegelt ten aanzien van de gebeurtenissen in je leven, doe dan mee aan de Proeverij Intuïtieve Natuurcoaching van aanstaande vrijdag 9 november in de Bilt. Zie agenda/proeverij-natuurcoaching

Het is een mooie en laagdrempelige gelegenheid om naar jeZelf te kijken in alle facetten en je te laten spiegelen.
Keer op keer krijg ik als reaktie van de deelnemers terug hoe geraakt ze zijn door de eenvoud maar eveneens door het treffende van wat de natuur hen - als vanzelf - aan belangrijke spiegels aanreikt.
In één middag kun je al met inzichten naar huis gaan waar je anders misschien weken lang naar op zoek bent. Dit omdat je Onbewuste op een simpele manier wordt aangeraakt door het onmiskenbare spiegeleffect van de natuur!
 

Ervaring van een deelneemster:
 

Ans: "Van de Proeverij blijft mij vooral de oefening in de twee verschillende bomenlaantjes bij. Deze ervaring heeft mij geholpen om mijn droombeeld (aanbod coachwandelingen & workshops in de wereld zetten) op twee verschillende manieren te zien én vooral te voelen.

Het heeft me (opnieuw) bewust gemaakt dat door een andere bril op te zetten je perspectief verandert. Voor mij is dat het verschil tussen ‘vertrouwen hebben in wat ik te bieden heb plus genieten van de weg’ en ‘bang zijn om mezelf te laten zien door me te vergelijken met anderen’.

Daarnaast heb ik aan de hele middag ook een fijn gevoel overgehouden door jouw open en warme begeleiding en de klik met de andere deelnemers."

 


Proeverij Spiegeling: verschil in energie en beleving in Eikenlaantje (boven)
en Beukenlaantje (beneden); landgoed Beerschoten De Bilt

.


Gun jezelf ook eens zo'n bijzondere ervaring!
 

Je gaat gegarandeerd na de Proeverij met nieuwe inzichten naar huis!


VOEL JE WELKOM!
Om de prijs hoef je het niet te laten. Een spiegelmiddag in de natuur inclusief begeleiding en gratis koffie/thee bij de kennismaking "kost" je nu nog slechts €25 ex btw (€30,25 inclusief 21% btw). In 2019 gaat de prijs omhoog. Dan krijgt de Proeverij waarschijnlijk ook een andere naam, ben er nog niet uit wat het gaat worden.
 

Regelmatige inspiratie


Je staat op de verzendlijst van Spiegeling om (on)regelmatig deze mailberichten te ontvangen. Ik heb hier geen vaste regelmaat voor. Dit is afhankelijk van mijn inspiratie, het aktiviteitenaanbod, de spiegelende tijd van het jaar, etcetera. 

Als je het fijn vind laat je dan meenemen en inspireren, als je er een keer niets mee hebt klik het weg. Ken je anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn, voel je dan vrij dit door te sturen. Wil je geen berichten (meer) ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.

Voor ieder wat wils.....
 

Tot de volgende keer, met spiegelende herfstgroet.

Mirjam