SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Hoe is het met jou sinds mijn vorige nieuwsberichten? Wat is er sindsdien veranderd in jóuw leven?

Twee updates geleden had ik het over de Nieuwe Jij..... er is géén beter moment om daar contact mee te maken dan in DEZE periode van het jaar!

We hadden een bijzonder weekend: zaterdag was het de Nacht van de Nacht om aandacht te geven aan de "Lichtvervuiling" in Nederland. Op verschillende plekken werden alle lichten gedoofd om het Donker eens te kunnen ervaren.

En op zondag werd de jaarlijkse Landelijke Dag van de Stilte gehouden die steevast samenvalt met de ingang van de Wintertijd, waarbij de klok weer een uur wordt teruggezet. Wellicht voor het laatst gezien de Europese discussie over het afschaffen van de zomer- en wintertijd.
Op deze dag werden er op verschillende plaatsen in het land Stilte-aktiviteiten georganiseerd. Illustratief dat we kunstmatig een moment van duisternis en stilte moeten inlassen omdat we daar anders niet aan toekomen in ons dagelijkse hectische en drukke bestaan vol overmatige lawaai- en lichtprikkels.
 

Het belang van Stilte


Er breekt een speciale tijd aan want de komende winterperiode nodigt ons uit om letterlijk én figuurlijk méér naar binnen te gaan en de Innerlijke Stilte op te zoeken.

Ik ben zelf net een week terug van een heerlijk zonnig Herfstweekend op Terschelling met mijn partner, waar het uitzicht op de dagelijks opkomende ochtendzon met haar steeds weer totáál andere en indrukwekkende luchten, uitnodigde tot verstilling én bewondering ook voor de Schoonheid van de Natuur.

"Stilte is voor de Geest wat slaap is voor het Lichaam. Als we onze Stilte kwijt zijn, zijn we onszelf kwijt. Stilte is een bron van heling en ondersteunt onze fysieke en emotionele gezondheid."
 

In de Stilte kan er een Nieuwe Jij geboren worden!


Zoals een zaadje de donkere rust van de winter nodig heeft om te kunnen ontkiemen en later in het jaar boven de grond te komen, zo hebben ook nieuwe plannen en ideeën stilte en rust nodig om tot ontwikkeling te kunnen komen.
Dit kan je voelbaar helpen om sterker in Verbinding te komen met de Nieuwe Jij waarnaar je onderweg bent. 

Ook al sta je er niet bewust bij stil, iedere dag ben je weer ánders: je cellen, huid en haar vernieuwen zich continu, maar ook je Bewustzijn verandert automatisch door alle ervaringen die je opdoet.

Reflectievragen die je zelf kunt stellen om je te verbinden met de NIEUWE JIJ:

Hoe ziet de Nieuwe Jij er uit?

* Wat doe je dan wel / niet?

* Hoe voel je je en hoe gedraag je je dan?

* In wat voor omgeving verkeer je en wat voor mensen zijn er om je heen?

* Wat heb je nodig om in deze gewenste Nieuwe JIJ te kunnen stappen vanuit de persoon die je op dit moment bent?


STIL worden en naar binnen keren, helpt je om hiermee in contact te komen.
Je kunt er op een creatieve manier uitdrukking aan geven door te schrijven, te tekenen of bijvoorbeeld een collage te maken:


Maak contact met de Stilte in jezelf en stap in de NIEUWE JIJ....
 

Zelf verheug ik me nu al op mijn deelname aan de Stilteretraite van Zuiderlicht, spiritueel centrum in Breda waar ik al ruim 7 jaar met veel plezier gastvrouw ben. Deze vindt plaats van vrijdag 21-23 december in Scharrendijke, Zeeland. Heel fijn om Midwinter en de dagen zo vlak voor Kerst met gelijkgestemden in een verstilde energie te kunnen doorbrengen!

Zie voor meer informatie: www.zuiderlichtbreda.nl/cursussen/stilte
 

Laat je spiegelen door de/je Natuur


Je kunt ook de natuur bewust inzetten om je te laten spiegelen en inspireren om in de Nieuwe Jij te stappen.

TIP: maak een stilleven met natuursymbolen van de persoon die je NU bent. Maak een tweede stilleven van de persoon die je graag wilt zijn en kijk naar de verschillen tussen beide.

Of: verander je eerste stilleven door symbolen toe te voegen, weg te halen óf anders neer te leggen en kijk wat er dan ontstaat ten aanzien van je Nieuwe Jij.

Maak er een foto van en hang die op zodat je er vaak naar kunt kijken en contact kunt maken met de energie van jóuw Nieuwe Jij.


Het maken van een natuur-stilleven is een van de oefeningen tijdens de maandelijkse Proeverijen van Spiegeling om belangstellenden kennis te laten maken met intuítieve natuurcoaching.
Deelnemers die op deze manier kennis maken met het coachen in én met de natuur zijn steevast geraakt en enthousiast door wat de natuur je aan spiegelende inzichten aanreikt.

Esther:  De Proeverij van Spiegeling in oktober was voor mij een hele betekenisvolle middag. Niet gedacht dat je zo gemakkelijk met zo veel waardevol materiaal weer naar huis kunt gaan. Ik heb echt in de spiegel gekeken, waarbij de begeleiding van Mirjam heel ondersteunend is door de vragen die ze stelt en weer aan je terugspiegelt. Een aanrader!

Wil je ook eens kennismaken met Intuítieve Natuurcoaching en de werkwijze van Spiegeling, meld je dan aan voor de volgende Proeverij op vrijdag 9 november, van 12.00 tot 16.00 uur in De Bilt. Je gaat gegarandeerd met nieuwe inzichten en verrassende spiegelende antwoorden naar huis!

Het kennismakings tarief is nu nog €25 exclusief btw (€30,25 mét btw) maar zal in 2019 verhoogd worden. Het gratis kopje koffie/thee bij de kennismaking blijft gehandhaafd!

Zie voor meer informatie: proeverij-natuurcoaching

Ken je mensen voor wie dit bericht interessant kan zijn, voel je dan vrij het door te sturen.
Wil je geen updates (meer) ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.


Met kleurrijke Herfstgroet,
Mirjam