SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Wat is jóuw volgende stap?

Op mijn vorige mail met update over de nieuwe ontwikkelingen binnen Spiegeling heb ik enórm veel fijne reakties gehad, waarvoor HEEL HARTELIJK DANK!!

Heel ondersteunend én ook heel bijzonder om van zoveel kanten te horen dat veel mensen het proces wat ik beschreef eveneens uit eigen ervaring kennen, nog los van leeftijd.
Maar óók verrassend hoeveel leeftijdgenoten er blijkbaar in mijn lezersbestand zitten die in eenzelfde fase zitten met vergelijkbare ervaringen en beslissingen.....
 

Bijzondere reakties
 

Ik heb zeker 25 reakties ontvangen als het niet meer is. Graag wil ik twee daarvan met jullie delen:

I. Susanne, cursiste uit 2009
Wat een prachtige transformatie ga je door! Ik geniet elke keer weer van je authentieke mails en lees je nieuws dan ook altijd. Zelf heb ik sinds februari mijn praktijk helemaal losgelaten en ben nu aan het ervaren wat er mag ontstaan. Ik hoef het nog niet te weten en kan ook van die onbekendheid genieten.

De natuur is nog steeds een enorme inspiratiebron en leraar voor mij. Ook al doe ik nu niet bewust iets met de Natuurcoaching die ik van jou en Marielle op Terschelling heb geleerd, die cursusweek heeft mijn relatie met de natuur wel verdiept. Een relatie die zich meer en meer nog blijft verdiepen. Echt prachtig!

Dank je wel mooie Mirjam, voor al het moois wat je me gebracht hebt en steeds brengt door je mails!
 

Spontane zandopblazing op strand vanTerschelling: Volg je Hart want dat klopt altijd!
 

II.  Trudy, cursiste uit 2013
Wat raken jouw nieuwsbrieven mij toch altijd weer, en meestal ook nog eens precies op het juiste moment. Ik herken de fase en alles waar je doorheen bent gegaan helemaal en voel dat je heel goed je intuïtie volgt in je keuze. En ja, best spannend wat er dan allemaal voor je ligt wat op jouw tijd ontdekt en ervaren mag worden.

Ik wens je een prachtige herfst toe met veel kleur, smaak en ontdekkingen en ben zo blij dat we nog altijd contact hebben. Ik ga zeker aan de slag met alle vragen die in je mail staan voor de komende herfst en neem daar echt de tijd voor. Te zijner tijd deel ik het graag met je. Heel veel liefs!
 


DANK voor alle lieve reakties!!
 

Ondertussen gaat het leven 'gewoon' door. Nou ja 'gewoon'....
 

Vandaag, op vrijdag 5 oktober, is het de Opleidingendag die de BVGZ, Beroeps Vereniging Groene Zorg in Utrecht organiseert. Hier zou ik ook samen met mijn natuurcollega's 'acte de presence' geven met een korte presentatie en deelname aan drie workshoprondes om belangstellenden te laten proeven aan de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching van Spiegeling. Maar.... de Opleiding is niet meer....
Op dit moment van schrijven zijn mijn collega's bezig mensen kennis te laten maken met hun aanbod.
 

Pionier van het eerste uur


In 2006 was ik de eerste én op dat moment de enige die een Opleiding Natuurcoaching aanbood, die ik zelf heb ontwikkeld op grond van eigen ervaring en opgedane kennis op het gebied van natuurspiegeling en natuurcoaching. Er waren al wel een paar wandelcoaches aktief maar van natuurcoaching had toen nog niemand gehoord.....

Nu, 12,5 jaar later, zijn er alleen al binnen de BVGZ zo'n tien andere aanbieders die een Opleiding organiseren. Dat maakt het besluit wel makkelijker: ik laat niemand in de steek; belangstellenden hebben genoeg mogelijkheden om zich ook bij andere collega's in natuurcoaching te verdiepen en zich dit mooie vak eigen te maken!

Het doet wel even zeer om er dan vandaag niet bij te zijn. Dát is de andere kant van een transformatiekeuze, zoals ook beschreven in mijn vorige mail: "choosing for a new life costs you your old one".

 


Spiegelen als PASSIE....
 

Het is overigens niet zo, wat sommige lezers per abuis hebben opgepikt, dat ik hélemaal met Spiegeling ophoud, ik stop alleen met de Opleiding geven en laat dus niet 'mijn kindje' onbeheerd achter. Hoewel ook de Opleiding Natuurcoaching als dé hoofdaktiviteit van Spiegeling 'mijn kindje' is/was...
 

Vervolgstappen


Waar een deur sluit, opent zich elders weer een raam. Ik ga door met datgene waar 'mijn Hart van in de fik staat' zoals het thema luidde op het Zielsmissie Event in december vorig jaar.
Bij mij is dat schrijven, natuurfoto's maken, creativiteit in brede zin, maar eveneens SPIEGELEN in brede zin, om tot een dieper Bewustzijn te komen ten aanzien van jeZelf en jóuw unieke weg door het leven.
 

Het is mijn PASSIE  'om het Onbewuste bewust te helpen maken en mensen in beweging te brengen'.....
 


Het vervolgaanbod van Spiegeling zal een combinatie van bovenstaande zijn. Het mooie is dus inderdaad dat wanneer er een mogelijkheid verdwijnt er ook weer nieuwe op je pad verschijnen!

Zo ben ik door een collegaatje, en eveneens ex-cursiste, gevraagd om ter ere van haar 65e verjaardag, in december een Krachtdieren workshopdag te organiseren voor haar en haar 20 gasten. HELEMAAL SUPER!!!

Dit is iets wat ik wel vaker wil doen: op aanvraag een Creatieve Natuurworkshop verzorgen! Dus heb je iets te vieren of wil je om een andere reden een verdiepende creatieve natuuraktiviteit door Spiegeling laten verzorgen, laat het me weten en we gaan samen kijken wat je wensen en mogelijkheden zijn, óók ten aanzien van het thema.
 

 


Creatieve Natuurworkshop door Spiegeling
 

Agenda komende tijd:
 

* Proeverij Intuïtieve Natuurcoaching in De Bilt: donderdagmiddag 11 oktober, vrijdagmiddag 9 november, vrijdagmiddag 7 december. Zie: agenda/proeverij-natuurcoaching

* Krachtdieren workshop zaterdag 13 oktober in Bilthoven; nog 3 plaatsen beschikbaar!
Zie: agenda/ontmoet-je-krachtdier

* Krachtdieren 65e verjaardags workshopdag, zaterdag 8 december (besloten met 20 gasten) in Austerlitz

Dit zijn de aktiviteiten die op DIT moment bekend zijn, de rest laat ik zich graag ontvouwen zoals het zich aandient.

Spiegeling zou Spiegeling niet zijn als ik mijn eigen proces niet zou inzetten om ook jou tot nadere reflectie uit te nodigen. Vandaar weer een aantal vervolgvragen om mee te nemen voor inzicht ten aanzien van jezelf en jóuw procesgang door het leven.
 

Vervolgvragen aan jou:


* waar staat jouw HART van in de fik?
 
* wat moet JIJ "offeren" om trouw aan jeZelf en je Hartsverlangen te (kunnen) zijn?

* welke vervolgstappen ben JIJ van plan komende tijd te zetten?
Dit kan óók het besluit zijn om 'pas op de plaats te maken' 

* waar zou je graag Hulp bij willen en van Wie of Wat?
Denk aan de natuur, je eigen Hoger Zelf, de buurvrouw, je partner of een collega, een therapeut, je Gids of Engel, Spiegeling, noem maar op....


Voel je van Harte uitgenodigd je verhaal te delen!
 

Voor NU laat ik het hier bij. Ik wens je een heel fijn en zonnig Herfstweekend en graag tot de volgende keer.
Ken je anderen voor wie dit bericht interessant kan zijn, voel je vrij het door te sturen.
Wil je geen update (meer) ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief.

N.B. Komende tijd zal ik in een rustig tempo de huidige tekst van de website gaan aanpassen aan de nieuwe situatie....


Met (kleur)rijke oogstgroet, Mirjam