SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

'Stap in de nieuwe Jij' is het thema van een workshop op 12 oktober waarvoor ik me heb opgegeven. Ik hoef echter niet tot die tijd te wachten want dat proces is al enige tijd gaande.
Met name sinds de zomer ben ik in ander vaarwater terecht gekomen wat afgelopen week zijn hoogtepunt heeft bereikt.
 

Herfst: tijd van Transformatie
 

Mijn persoonlijke ontwikkelingen lopen opmerkelijk synchroon met de huidige seizoensperiode.

Met mijn nieuwe leeftijd van 60 (sinds afgelopen mei) zit ik in de herfstperiode van mijn leven en ben ik zaken aan het loslaten en transformeren.

Ik kijk terug op een rijke oogst van 12,5 jaar Spiegeling waarin ik ondermeer de Opleiding Natuucoaching als hoofdaktiviteit aanbood in Utrecht en maandelijkse Stiltewandelingen in Brabant. Aktiviteiten waar anderen, maar ook ikzelf, de kleurrijke vruchten van hebben mogen plukken. 

 


Rijke oogst van kleurrijke herfstvruchten 
 

Afgelopen week is het besluit gevallen dat ik met beide ga stoppen omdat ik voel dat mijn energie er niet meer op zit en mijn Ziel de sterke behoefte heeft om een nieuw aanbod te ontwikkelen.
Ik voel niet meer de passie om anderen op te leiden tot natuurcoach, maar wil liever zélf met mensen de diepte in en anderen kunnen steunen in ook hún transformatieproces, onder andere via spiegelen aan de natuur. Hierbij zullen intuïtie en creativiteit de belangrijke speerpunten zijn en blijven.

Hoe een en ander er in de praktijk uit zal gaan zien, weet ik op dit moment nog niet. Dat zal de tijd leren en wil ik vanuit het Niet-Weten intuïtief laten ontstaan.
Wat sowieso doorgaat zijn de maandelijkse Proeverijen om belangstellenden te laten proeven aan wat intuïtieve natuurcoaching je kan bieden in je procesgang door het leven. 

De eerstvolgende Proeverij is op donderdag 11 oktober in de Bilt van 13.00 tot 17.00 uur. Zie voor de overige data dit najaar de agendapagina van Spiegeling: proeverij-natuurcoaching

Ook de creatieve natuurworkshops blijven in het aanbod gehandhaafd maar krijgen mogelijk een andere vorm en frequentie.
 


Proeven aan de veranderende energie van de herfst....

 

Verandering en vernieuwing
 

Om tot het besluit te komen een nieuwe koers te volgen met Spiegeling heb ik afgelopen weken een hele weg afgelegd.
Ik heb het als een behoorlijke worsteling ervaren om erachter te komen of het nu mijn intuïtie was die me alsmaar liet voelen dat het einde van de Opleiding geven nabij was, of dat het emoties waren en ik door blokkades, weerstand, beperkende overtuigingen of angst voor zichtbaarheid en dergelijke heen moest, zoals alle adviezen in de businesscoach mails die ik regelmatig ontvang mij wilden doen geloven.

Tot ik afgelopen maandag op een Netwerkbijeenkomst tijdens een workshop 'intuïtief ondernemen' een opstelling deed waarbij het metéén helemaal duidelijk was; mijn GEVOEL klopte en dat heeft me over de streep getrokken om mijn besluit te kunnen nemen: het is tijd voor Verandering en Vernieuwing!

Ook privé ben ik zaken en contacten aan het opschonen en kan ik niet anders meer dan eerlijk en echt zijn en volgen wat voor mij wel of niet (meer) zuiver voelt.
Om het nieuwe te verwelkomen, moet je het oude loslaten maar dit doet soms ook wel pijn, zoals onderstaande quote die ik tegenkwam heel treffend weergeeft:
 

Transformatie heeft een prijs: "Your new life is going tot cost you your old one"

 


Een astroloog gaf aan dat de leeftijd van 60 vaak een moment is om de balans op te maken en van koers te veranderen voor de 3de fase van 30 jaar in je leven. Dit heb ik van verschillende leeftijdsgenoten, die nu eveneens in de Oude Wijze Vrouwen fase van 60 en 60+ zitten, bevestigd gekregen: zij herkennen dit uit eigen ervaring. Ik zit dus 'op schema'.....

Nu het besluit gevallen is en ik alle twijfelstress achter me kan laten, ervaar ik een grote Innerlijke Rust en Ruimte en ben ik zelf ook heel benieuwd wat daaruit mag ontstaan.
Het was een GROTE LES om te (leren) luisteren naar mijn Innerlijke Stem in plaats van naar alle aanreikingen van derden.

De kaarten bevestigen deze nieuwe stap met boodschappen als: 'tijd voor verandering, het oude loslaten, nieuwe deuren die opengaan' en dergelijke bemoedigende berichten!

 

Wat wordt jóuw nieuwe koers?
 

In wat voor fase zit jij zelf op dit moment in je leven, los van je leeftijd, en welke (nieuwe) koers wil JIJ bewandelen?

* wat is jóuw oogst als je terugkijkt op de afgelopen maanden van dit jaar?

* wat is er in jouw leven aan de orde om op te schonen en los te laten en wat neem je mee de winter in?

* wáár voel jij behoefte aan een nieuwe koers of aan verandering en vernieuwing in je leven?

* wat zijn de stappen die jij komende tijd gaat zetten?

* EN een hele belangrijke reflectievraag: HOE luister JIJ naar je Intuïtie en vertrouw je op je Innerlijke Stem?

Vragen die passen bij de Herfst equinox en de Volle 'Oogst'maan van vorig weekend....
Bij de lente- en herfst equinox zijn dag en nacht op dat moment even lang. Vanaf nu gaan we weer de donkere tijd van het jaar in: de periode van meer naar binnen gaan, van zelfreflectie en luisteren naar de boodschappen van je Stille Stem.
 

Voel je uitgenodigd om jóuw ervaringen in dit herfstproces te delen als je wilt!

 


Oogstmaan, de Volle Maan van september
 

Ik nodig je van HARTE uit om mee te bewegen met deze najaars-stroom en je te laten verrassen door wat dit nieuwe seizoen jóu aan uitdagingen aanreikt om in de NIEUWE JIJ te stappen, de JIJ die op DIT moment bij je past!!

Ik houd je via mijn berichten graag op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen binnen Spiegeling en wat er aan aktiviteiten geboren mag gaan worden, in het tempo wat daarbij past. Totdat hier meer duidelijkheid over is zal de oude website in zijn huidige vorm nog blijven bestaan. Wil je geen updates meer ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief.

Met zonnige transformatie-groet,
Mirjam