SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Hoe ga jij de zomer in?

Morgen is het 21 juni en begint bij ons officieel de zomer. Met Midzomer, zoals deze datum veelal wordt genoemd, staat de zon op het hoogste punt en is dan op zijn krachtigst.
Deze levenskracht zie je ook duidelijk om je heen weerspiegeld: de natuur bruist van energie, groeikracht en vitaliteit en toont uitbundig haar geuren en kleuren. Het diepe groen spat je overal tegemoet.
Deze bruisende energie is kenmerkend voor Midzomer: alles draait om overvloed en het leven vieren in al zijn kleurrijke facetten.

Energetisch is de zomer voelbaar een héél ander jaargetijde dan de winter, ook qua privé en werk ervaar ik dit zelf heel duidelijk. Spiegeling - en ook ikzelf - bruist van zomerse energie!

Ik kijk terug op hele fijne aktiviteiten vanuit Spiegeling deze maand, die zowel de deelnemers als mijzelf veel vreugde en inspiratie hebben gegeven: fijne ontmoetingen, mooie ervaringen en bijzondere (creatieve) inzichten.

 


Gratis Intuïtie-wandeling Breda op 3 juni 


In de vorige nieuwsbrief heb ik wat praktische oefeningen beloofd die je ook zelf toe kunt passen en die kunnen bijdragen aan het 'Vieren van het Leven'. Altijd fijn om nieuwe ervaringen en inzichten op te doen.

 

SUGGESTIES:
 

* Houd met jezelf een Intuïtiewandeling en laat je daarbij leiden door je zintuigen: hoe komen intuïtieve signalen bij jou binnen: via je ogen, je gehoor, je tastzin, reuk, gevoel of innerlijk weten? Welk zintuig gebruik je van nature het meest?
Probeer dan eens een zintuig uit dat minder prominent aanwezig is en kijk wat dat aan indrukken uit je omgeving bij je brengt. Wat voor antwoorden of inzichten laat de natuur je dan ervaren?

* Ga met een vraag die je bezig houdt de natuur in en let op beelden of symbolen die je opvallen, je hoeft niet te weten waarom. Leg daarvan intuïtief een natuurschilderij of stilleven neer en benoem 3 dingen die je opvallen in je creatie, vervang het onderwerp daarna door 'ik'.
Bijvoorbeeld: het mos is zacht en groen, de tak voelt scherp aan, de ondergrond is gevarieerd, wordt dan "IK ben zacht en groen, ik voel scherp aan, ik ben gevarieerd'.
Wat hebben deze kwaliteiten met jou zelf te maken, herken je hier wat in?Stilleven van een deelneemster aan de Proeverij 8 juni

 

NIEUWE PLANNEN EN SAMENWERKING


Was ik in 2006 de eerste én enige in Nederland die een eigen Opleiding Natuurcoaching heeft ontwikkeld, sindsdien zijn er vele aanbieders bij gekomen en dat gaat nog steeds door. Ook mijn voormalige collega Sandra Ramaekers heeft inmiddels een eigen website met eigen aanbod:

Beste mensen,

Zoals beloofd vorig jaar zomer zou ik jullie berichten als ik nieuws te vertellen had.
Vol vreugde wil ik jullie op de hoogte brengen van mijn nieuwe aanbod dat het afgelopen jaar is ontstaan nadat Mirjam en ik ons eigen pad zijn gaan lopen. Neem een kijkje op www.denatuurcoach.com en meld je aan als je mijn nieuwsbrief wilt ontvangen!

Hartelijke groet, Sandra


Een positief teken dat er zoveel belangstelling is - en steeds meer komt - voor de helende en spiegelende werking van de natuur en dat steeds méér mensen de weg naar natuurcoaching weten te vinden. Dat had ik in 2006 niet kunnen bedenken....
Ook al zijn we allen werkzaam op dezelfde 'groene markt', een ieder doet dat weer vanuit een eigen invalshoek en inspiratie en betrokkenheid bij de natuur. Dat is het mooie van een veelzijdig aanbod: voor ieder wat wils!

De ontwikkelingen binnen Spiegeling gaan steeds meer richting het intuïtieve contact met de natuur. Dáár ligt vooral mijn passie en affiniteit en daar valt nog heel veel méér in te ontdekken, ook qua wederkerigheid naar de natuur toe vanuit onszelf.
Veel wandel- en natuurcoaches "gebruiken" de natuur vooral als décor om in en mee te werken, maar vergeten dat de natuur zelf eveneens een beZIELd en levend Wezen is waar je mee kunt communiceren en dat ook graag aandacht en (helende) energie van óns ontvangt!

Ook de combinatie 'Natuurspiegeling en Creativiteit' zal in het aanbod van Spiegeling altijd een belangrijke plaats innemen omdat ze elkaar zo mooi versterken én beiden Onbewuste lagen aanspreken, dáár waar je Intuïtieve Wijsheid te vinden is.

 


Creatieve Natuurworkshop 16 juni, laatste keer in de Boswerf....


Kleinschaligheid is ook een kwalificatie dat bij het aanbod van Spiegeling past. Daar vaar ik het beste bij en genereert voor mij de meeste energie: geen overload aan aktiviteiten en ook niet te hoge kosten willen vragen. Natuur is gratis om ons heen en natuurcoaching moet in mijn visie voor iedereen betaalbaar en beschikbaar kunnen zijn!

Het betekent eveneens dat ik niet op Facebook zit, niet privé en niet met Spiegeling, en dat dit wat mij betreft ook zo zal blijven want ik heb niets met sociale media. Veel te veel prikkels en afleidende energie van buitenaf waar ik op leeg loop, dan ben ik liever in de natuur!

 

OPLEIDING INTUITIEVE NATUURCOACHING


Voor de komende ronde van de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching die op zaterdag 24 november van start gaat, heb ik twee gastdocenten uitgenodigd om vanuit hún affiniteit en expertise met het intuïteve aspect van de natuur een aantal lesdagen mede inhoud te geven.

Dit zijn Hannie Mellema, voormalig cursiste van Spiegeling en Natascha Rens die momenteel 1 op 1 de Opleiding volgt.
Natascha heeft in Brabant haar eigen praktijk in ondermeer natuurcoaching, zie www.centrum-amare.comNaast het houden van natuurcoachings sessies, biedt ze in september ook een boeiend weekend Energetisch Brugge aan. Daarbij combineert ze haar specialiteit van het waarnemen van energie en krachtplekken, leylijnen en bomen, met haar liefde voor Brugge. Zie haar flyer in de bijlage bij deze nieuwsbrief. 

Hannie heeft (nog) geen site. Ze is intuïtief coach en heeft een sterke verbinding met walvissen en dolfijnen én een passie voor heling en energetisch werk van/met mens en natuur. Haar plannen om meer met de natuur samen te werken zijn nog in ontwikkeling.
In een van de volgende nieuwsbrieven na de zomer zullen Hannie en Natascha zich nader voorstellen.

 


Intuïtief contact met de natuur


Inmiddels heb ik ook een nieuwe geschikte cursuslocatie gevonden in Driebergen: 't Haagje, een hele fijne en lichte ruimte tegen het bos aan en goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.
Groot pluspunt is dat we hier zelf koffie en thee kunnen zetten en onze eigen lunch mee kunnen nemen, waardoor de kosten van de Opleiding niet te hoog hoeven te worden.
De contacten met 't Haagje zijn heel plezierig, ook niet onbelangrijk!

Zie voor indruk en informatie: www.haagje.net

Voor data en kosten van de komende Opleiding zie: agenda/opleiding-intuitieve-natuurcoaching


VAKANTIEPERIODE


Spiegeling is met zomerreces in de maanden juli en augustus.
 

* Op vrijdag 6 juli is de laatste Proeverij van dit seizoen en op vrijdag 14 september de eerste van het nieuwe seizoen; beide weer van 13.00 tot 17.00 uur in de Bilt. Zie: agenda/proeverijnatuurcoaching

* Ook vinden er in het najaar natuurlijk weer Stiltewandelingen plaats in het Bredase Mastbos; de eersvolgende is op zondag 30 september en staat in het teken van 'orakelen met de natuur'.
Zie: stiltewandeling-in-breda

* Op vrijdag 13 oktober is er weer een Creatieve Inspiratiedag, dit keer met het thema 'Krachtdier' en in combinatie met boetseren, eveneens op een nieuwe locatie in Groenekan: www.hofvanbarlo.nl 
Zie: workshopdag-ontmoet-je-krachtdier

Mijn bedoeling is om in de zomermaanden verder te gaan met de vernieuwing van de Spiegeling website achter de schermen, in de hoop in het najaar met een nieuwe site de lucht in te kunnen.... Ook dit gaat in een kleinschalige tempo....

 

Geniet van de zomer!


Wat je ook gaat doen deze zomer en waar je wel of niet heengaat, ik wens je toe dat je de Zomer én het Leven kunt VIEREN komende tijd. GENIET van de uitbundigheid die de natuur aanreikt.
De (zomer) vakantie (afkomstig van het woord 'vacuüm': leegte) is een periode van 'pas op de plaats' en een rustmoment tussen twee seizoensperiodes in. Vaak ook hét moment, net als in de winter, om de balans op te maken wat de afgelopen maanden van het jaar je hebben gebracht en hoe je het tweede halfjaar verder wilt gaan.

Wellicht komt er nog een nieuwsbrief, anders wens ik je voor NU een hele fijne zomer toe en graag tot daarna.

 

Met zomerse hartegroet, Mirjam


Ken je mensen voor wie dit bericht interessant kan zijn, voel je vrij het door te sturen. Wil je geen updates (meer) ontvangen, dan kun je je afmelden via de link onderaan.