SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Word jij ook zo overspoeld door mailtjes over de nieuwe Privacy wetgeving die op 25 mei is ingegaan?

Net terug van mijn vakantie werd ik er helemaal 'gek' van, maar mijn websitebeheerder wees me op een NOS-artikel op internet, waarin werd uitgelegd dat er onnodig veel heisa over wordt gemaakt.
 

Privacywet


Het is in feite heel simpel: je staat in het emailbestand van SPIEGELING om regelmatig een update te ontvangen over aktiviteiten en ander spiegelend (natuur)nieuws. Als je die inspiratie wilt blijven ontvangen, hoef je niets te doen. Als je hier geen prijs meer op stelt, kun je je afmelden via de link onderaan deze nieuwsbrief en worden je gegevens verwijderd, ook achter de schermen door mij. Je kunt je op ieder gewenst tijdstip overigens uitschrijven!

Als ik niets van je hoor, ga je dus akkoord met verzending van de Spiegeling berichten en daarmee ook met het feit dat je naam en emailadres in mijn bestand zit. Met die gegevens wordt verder niets anders gedaan.
Op de website heb ik een aparte Privacy verklaring opgenomen die voor de werkwijze van Spiegeling geldt, zie: privacy-statement 

Hierin kun je lezen hoe zorgvuldig en betrouwbaar ik - net als eerder overigens - met je gegevens omga. Ook staan hier de Algemene Voorwaarden van Spiegeling vermeld. Daarnaast is de website SSL beveiligd om datalekken te voorkomen.

Mocht je over een en ander nog vragen hebben, kun je altijd contact met me opnemen en uiteraard beslis je zelf of je mail wilt blijven ontvangen of niet, voel je VRIJ!!
 

 

Indrukwekkende natuur


Zoals in mijn vorige bericht aangekondigd, heb ik inmiddels een cruisereis van een week naar de Noorse Fjorden achter de rug.
Niet alleen was de natuur bijzonder indrukwekkend met haar imposante panorama's, we waren ook gezegend met een week lang strálend weer wat voor Scandinavië uitzonderlijk was naar wij begrepen. Ook eens een cruise meemaken is een ervaring op zich!

Ik kan je de ruige natuur van Noorwegen van HARTE aanbevelen; het was een feestelijke start van mijn 60e levensjaar, waar ik nog erg van aan het na-genieten ben. Onder meer door regelmatig de prachtige natuurbeelden te bekijken die ik onderweg heb vastgelegd: van hoge rotsachtige bergen en plateaus, kletterende watervallen en besneeuwde bergtoppen.
Ik heb de natuur van Noorwegen ervaren als adembenémend en gezegend met opvallend  VEEL RUIMTE !!

Terug in Nederland viel het me extra op hoe vlak, maar ook hoe vol het hier is. Maar dat gevoel heb ik al als ik naar de Ardennen in België ben geweest, waar ook veel méér wijdse natuur te vinden is dan in ons kikkerlandje.

 


het Fjord van Flam, aankomst om 7 uur in de ochtend


Een van de kletterende watervallen


Over een nieuw levensjaar gesproken....

Terug in Zundert werd ik verwelkomd door een vrolijk fluitend Puttertjes echtpaar (ook wel distelvink geheten), die in het fruitboompje voor mijn keukenraam een nestje hadden gebouwd. Na een paar dagen zag ik ineens 3 of 4 (dat kon ik niet goed zien) piepende kale  kopjes omhoog steken van de blijkbaar pas geboren jonkies. Zó schattig!!

Moeder zat op het nest en vader kwam regelmatig langs om zijn deuntje te fluiten en zijn kleurige verenkleed te showen en hielp bij het voeden van moeder en de kleintjes.
En ook samen vlogen ze af en aan om hun jonge kroost van lekkere hapjes te voorzien.

Ik heb uren op mijn bankje voor de caravan zitten kijken om dit lieflijke en ook ontroerende tafereel te aanschouwen en kon niet stoppen met foto's en filmpjes maken: BBC Earth in eigen tuin, hoe gewéldig!!
Ik kon niet wachten tot de kleintjes zouden opgroeien en leren vliegen en ik daar ook getuige van zou mogen zijn.

 


Vader Putter showt (al dan niet vrolijk fluitend) zijn kleurrijke veren


Twee van de vier jonkies die hun kopjes boven het nest uitsteken

 

Helaas, zover heeft het niet mogen komen.
 

Leven en dood in de natuur


Dinsdagochtend had ik een filmpje gemaakt van de druk kwetterende jonkies in het nestje die door pa en ma werden gevoerd. Toen ik eind van de middag weer thuiskwam was het vreemd stil en zag of hoorde ik geen beweging of gefluit meer en dat bleef een hele tijd zo.
Ik heb een grote trap gepakt om in het nestje te kunnen kijken en tot mijn grote schrik was dit leeg! En waren pa en ma dus letterlijk gevlogen....

Het kon niet anders dan dat de Vlaamse Gaai die ik 's ochtends ineens op de tak vlak naast het nestje zag neerstrijken, later is teruggekomen om de kleintjes soldaat te maken.

Ik ben er echt van ontdaan en mis mijn fluitende gezelschap met het prille nieuwe leven onder hun hoede. Verbazend hoe snel én diep ik me verbonden voelde met dit onschuldige vogel-gezinnetje in mijn tuin!  Mijn LIEFDE voor de natuur, en met name ook voor dieren, is nog gróter dan ik me realiseerde.

De duitse boswachter Peter Wohlleben beschrijft in zijn boek  'Het innerlijke leven van dieren' dat dieren veel méér met de mens overeenkomstige emoties hebben dan een ieder denkt of aanneemt.
Dus zou ik heel graag willen weten waar 'pa' en 'ma' nu zijn en HOE het voor hen is dat ze hun pas geboren kroost van het ene op het andere moment kwijt zijn. En voor de jonkies om levend en wel verzwolgen te worden in een gaaienbek...?!

Maar dit is óók NATUUR: eten én gegeten worden, leven én overleven, dood én geboorte.
Dat trok ik onder andere ook als een van de (Godinnen)kaarten voor mijn 60e levensjaar: Dood en (Weder)geboorte; Cerridwen

Ik heb het nu vlak onder mijn neus zien gebeuren!

Dit is een proces dat vraagt om loslaten, onthechten, rouwen en afscheid nemen van wat was, maar ook van doorgaan met ademhalen (zoals een goede vriend van mij altijd zegt), met goede moed weer opnieuw beginnen en je openstellen voor nieuwe mogelijkheden én nieuw leven.
Ik zie dit proces ook terug bij een kennisje dat in een 'leven op dood' strijd verwikkeld is vanwege haar uitgezaaide darmtumor.....heftige processen die eveneens bij het leven horen.

 


pruimen

Dood en Wedergeboorte: Na een 'doodse' winter
veelbelovende nieuwe levensknoppen in eigen tuin
!
 

pioenroos

 

Dood en wedergeboorte


Mijn vraag aan JOU:

* Wat houdt zo'n proces van dood en (weder)geboorte in voor jou persoonlijk?

* Wat herken je voor jezelf in het verhaal over de puttertjes? 

* HOE spiegelt de natuur jóu met haar levensprocessen als voorbeeld, bij zaken die in jóuw leven actueel zijn?

Voel je vrij om dit in de mail te delen als je daar iets over zou willen zeggen!

 

Tot slot informatie over komende aktiviteiten Spiegeling:

 

Morgen is het alweer 1 juni, time flies, en staat de zomerperiode voor de deur.
Hoewel het qua tropische temperaturen NU al volop zomer is en het ene na het andere warmte record wordt gebroken, zoals al een paar keer met de warmste nacht ooit...
 

Vanuit SPIEGELING staan komende maand de volgende aktiviteiten op het programma:


* aanstaande zondag 3 juni de gratis Intuïtiewandeling in het Bredase Mastbos ter ere van mijn 60e verjaardag. Deze is VOL, overboekt zelfs. Zie: verjaardagskado-gratis-intuitiewandeling-in-bredase-mastbos

* op vrijdag 8 juni de Proeverij Natuurcoaching in de Bilt, voor wie kennis wil maken met (intuïtieve) natuurcoaching én de werkwijze van Spiegeling. Hier is nog plaats om aan deel te nemen. Zie: proeverij-natuurcoaching

* en op zaterdag 16 juni de Creatieve Inspiratie/Manifestatiedag in de Natuur, een combinatie workshop van natuurspiegeling en intuïtief schilderen ten aanzien van de werking van de Wet van Aantrekking. Ook deze dag is VOL en wordt voor het laatst gehouden op locatie de Boswerf in Zeist. Zie: creatieve-manifestatie-dag-in-de-natuur
 

In de volgende nieuwsbrief zal ik een paar oefeningen delen die we op deze dagen met elkaar gaan doen, zodat je ook zelf je aktief kunt laten spiegelen door de natuur ten aanzien van het inzetten van je Intuïtie, de Wet van Aantrekking en het coachen in én met de natuur.

 

Stiltewandeling in Bredase Mastbos


Nieuwe ideeën zijn aan het opborrelen maar nog niet concreet. Na de zomer vindt in ieder geval de volgende Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching plaats, die op zaterdag 10 november van start gaat en 7 bijeenkomsten beslaat: 6 lesdagen in de periode november t/m mei en een 7de (terugkom)dag in september.
Deze Opleidingsronde zal ook weer in omgeving Utrecht worden gehouden; ik ben  daarvoor diverse locaties nader aan het onderzoeken. De data staan al vermeld op de site, maar de kosten zijn pas bekend als de locatie definitief is.
 

Houd de website in de gaten of neem even contact met me op als je belangstelling hebt om aan de Opleiding mee te doen!
 

Voor NU laat ik het hier bij en wijs je nogmaals op de mogelijkheid je af te melden als je geen berichten meer wilt ontvangen. Ik hoop natuurlijk dat ik je mag blijven inspireren en dat we elkaar ook eens life mogen ontmoeten.....
 

GENIET van het zomerse weer en graag tot de volgende keer.

Warme HARTE groet, Mirjam