SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Vind jij de mei-maand ook zo bijzonder?

Persoonlijk vind ik het dé mooiste maand van het jaar waarin de Creatiekracht van de natuur zich zo duidelijk laat zien: het is één en al ontwaken en openbarsten van nieuw leven. Mei is als de Dageraad van het jaar: nieuw, fris en vol beloften!
Het leven begint weer vorm aan te nemen en de Natuur laat haar Schoonheid zien in het frisse groen van het jonge blad en de uitbundige bloesems overal. Dik GENIETEN voor natuurliefhebbers zoals ik.

De maand mei staat voor Bloei en Bevruchting en je Ware Potentie aan de Wereld laten zien. Na de winterse periode van rust en inkeer, is het leven nu weer volop naar buiten gericht en nodigt je uit om óók uit je beschermende comfortzone te stappen en je te tonen met al je talenten en kwaliteiten en tot BLOEI te komen.

 

fris lentegroen en fleurige bloesem


Vragen die je jezelf kunt stellen in deze periode:


* Wat brengt jóu tot groei en bloei?

* Waarin uit zich jóuw creatiekracht?

* Wat wil JIJ manifesteren in de komende maanden?

* En wat heb je hierbij nodig om jóuw kwaliteiten zichtbaar in de wereld te zetten?

 

De tand des tijds.....


Zo snel als de veranderingen in de natuur zich aandienen, zo snel ervaar ik zelf ook dat het leven gaat. Een dag, een week, een maand en zelfs een jaar is om voordat je het weet en zo lijkt het ook met de afgelopen 60 jaar van mijn leven.

Hoewel ik niet met alles wat ik van mijn ouders heb mee gekregen even blij ben, hebben ze mijn geboortedag goed "gepland". Ik vind de maand mei echt een héérlijke maand om jarig te zijn en 16 mei is meestal een zonnige dag.

Van een planning was overigens geen sprake. Mijn moeder is 3 jaar lang aan het dokteren geweest om zwanger te worden, wat maar niet wilde lukken. Ten einde raad zijn mijn ouders naar een Bedevaartsoord in België getogen om hun kinderwens aan Maria voor te leggen. Drie maanden later (!) was mijn moeder zwanger van mij.

In mijn familie sta ik daarom bekend als het "Wonderkind".... Niet per definitie een fijne rol want dan wordt er ook van alles van je verwacht om dit stempel in vervulling te laten gaan.
Het moge duidelijk zijn dat dit géén bevoorrechte positie is. Ik heb het nodige geworsteld in mijn leven en ben BLIJ dat ik ben waar ik NU ben !!

 

Moeder Maria, verhoor ons gebed....


Jáááren geleden voorspelde een handlezer mij dat ik 'iets als Zelfstandige zou gaan doen' en dat dit werk niet alleen helend was voor anderen, maar eveneens voor mijzelf. Daarin heeft hij helemaal gelijk gekregen.

Spiegeling is niet alleen "mijn kindje"; het is tevens mijn levens-invulling en voorál - vervulling! Ik geniet enorm van de prachtige Spiegel die de natuur ons dagelijks biedt met haar cyclische levensprocessen én van alle contacten en relaties die via Spiegeling (zijn) ontstaan.


En ineens ben je dan zomaar 60!


Ik moet er nog erg aan wennen en vind het ook behoorlijk confronterend als ik zie hoe mijn uiterlijk de tekenen des tijds begint te tonen en er ook wat fysieke ongemakken zijn om mee te dealen.
Maar 'grijs is in' zei mijn kapper gisteren, toen ik wat blonde plukjes liet aanbrengen om het geheel wat op te lichten. Ouder worden heeft zeer zeker óók zijn voordelen.....

 

GRATIS Stiltewandeling als verjaardags "kadootje"


Sowieso geniet ik van de Innerlijke Wijsheid en Rijpheid die 60 jaar levenservaring met zich meebrengt.
Ik ervaar deze leeftijd als een wezenlijke Mijlpaal om bij stil te staan.

Dat wil ik onder andere doen middels een GRATIS STILTE WANDELING op zondag 3 juni in het Bredase Mastbos van 10.30 tot 13.30 uur, met wie dit samen met mij wil vieren!

Het gaat een 'Intuïtiewandeling' worden, waarbij we ons vooral laten leiden door ons gevoel en laten spiegelen door wat de natuur ons intuitief laat ervaren.

Zie: verjaardagskado-gratis-intuitiewandeling-in-bredase-mastbos
 

NB. Er is plaats voor maximaal 12 mensen; deelname gaat op volgorde van aanmelding!!

 

Van 10 tot 24 mei (Hemelvaart t/m Pinksteren) ben ik afwezig want op CRUISE naar de Noorse Fjorden. In die periode kan ik geen mail lezen en beantwoorden.
Je kunt je wel aanmelden via info@spiegeling.net als de wandeling dan nog niet vol is.
Dan krijg je ná 24 mei bericht!

Hetzelfde geldt voor aanmelding voor de Proeverij op 8 juni.

 

In de Oude Wijze Vrouwen rol


Proeverij en volgende Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching

 

Op vrijdag 8 juni vindt er weer een Proeverij plaats, van 13.00 tot 17.00 uur in De Bilt.
Dan kun je kennismaken met natuurcoaching én de werkwijze van Spiegeling om aan den lijve te ervaren wat natuurcoaching inhoudt.
Mocht je na de Proeverij besluiten om ook de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching te volgen, wordt het betaalde bedrag met de Opleidingsprijs verrekend.

Zie: proeverij-natuurcoaching en de flyer in de bijlage

Ik ben momenteel op zoek naar een andere locatie voor de volgende Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching die ik in november van start wil laten gaan.
De Boswerf in Zeist waar we sinds 2013 met veel plezier de Groene Schuur huurden, heeft laten weten dat hun locatie na de zomer helaas niet meer beschikbaar is voor verhuur aan derden. Dit betekent dat er een andere geschikte buitenlocatie gevonden moet worden in de omgeving van Utrecht en dat data en kosten van de Opleiding daarom nu nog niet aangegeven kunnen worden.


Vraag:
 

Heb je tips of suggesties voor een geschikte cursuslocatie in de natuur, in de omgeving van Utrecht, dan hoor ik dat heel graag en liefst op korte termijn, zodat ik erachteraan kan gaan!
 

Dit betekent eveneens dat de Creatieve Inspiratiedag van 16 juni die inmiddels VOL is, voor de laatste keer op de Boswerf wordt gehouden.

Tot zover mijn nieuws van dit moment. Ken je mensen voor wie dit bericht interessant kan zijn, voel je vrij het door te sturen. Wil je geen updates (meer) ontvangen, dan kun je je afmelden via de link onderaan.
In de eerstvolgende nieuwsbrief zal ik nader ingaan op de nieuwe Privacywet die op 25 mei ingaat en de consequenties daarvan voor het klantenbestand van Spiegeling.

Voor Nu een zonnige Lentegroet en tot "volgend" jaar.....

Mirjam