SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Heb jij er, net als ik, ook zo naar uitgekeken? Vandaag is de Lente dan eindelijk van start! 

Aanstaand weekend gaat de Zomertijd in en blijft het tot eind oktober 's avonds een uur langer licht. He he, de donkerste tijd van het jaar ligt weer achter ons!
Het was een pittige tijd hoor ik van vele kanten. Niet alleen in mijn eigen leven zijn er hevige processen gaande; ik hoor en zie het ook bij de mensen om me heen.
Maar gelukkig begint het Licht weer te gloren, zowel in de natuur als binnen in mijzelf. Ik heb deze week voor het eerst een paar keer lekker in het zonnetje op het bankje bij mijn caravan kunnen zitten. En ook innerlijk is het lichter aan het worden en ervaar ik langzaamaan méér energie. 
VOEDING is daarbij voor mij een belangrijk element, niet alleen fysiek maar evenzeer op andere levensgebieden: ook contactueel en spiritueel.

 


21 maart: de eerste lentebode in mijn tuin

 

Transformatie, nieuwe contacten


2018 is voor velen op verschillende gebieden echt een TRANSFORMATIE jaar! 
Er wordt energetisch gezien van alles opgeschoond en losgelaten aan oude stukken die je niet meer dienen. Dit geldt niet alleen fysiek en energetisch, maar eveneens emotioneel en spiritueel. Naast werk en gezondheid zijn ook contacten en relaties een belangrijk issue en zijn daarin dingen aan het verschuiven, merk ik in ieder geval bij mezelf.

Op mijn vorige nieuwsbrief heb ik veel reakties gekregen, ook van mensen die hun eigen procesgang met me deelden, heel bijzonder. Daaruit zijn spontaan inspirerende ontmoetingen en nieuwe verbindingen ontstaan en ook leuke onderlinge uitwisselingen.

Zo mailde iemand uit Groningen dat ze wel met de Stiltewandeling 'Crisis als kans' van 18 maart mee wilde doen en hebben we op afstand dat samen voorbereid. Zij hield de wandeling dáár met zichzelf en wij hier in het Bredase Mastbos en naderhand hebben we per mail ervaringen uitgewisseld, heel leuk. Zij gaat nu voor mij een aktiviteit van Spiegeling op facebook zetten.

 


Winterse stiltewandeling 18 maart: terugblik 'Crisis als kans'

 

Verbinding


Door een andere hele leuke emailreaktie ben ik ondermeer terecht gekomen op www.peopleunitedforabetterworld.com, een site die ik je van HARTE wil aanbevelen!!
Als je gevoel hebt voor de Natuur en ook geïnteresseerd én geïnspireerd bent om jouw positieve steentje bij te dragen aan een betere Wereld, dan kun je je hart ophalen aan deze mooie website met liefdevolle boodschap en oproep aan ons allemaal om vooral vanuit LIEFDE te leven en te handelen!

Ook heb ik sinds enige tijd heel fijn contact met iemand hier in de buurt van Zundert van wie ik de bioresonantie behandelingen ontvang, mét voedingsadviezen en aanvullende supplementen. En krijgt zij in ruil daarvoor van mij 1 op 1 het opleidingstraject Natuurcoaching van Spiegeling. Zo snijdt het mes aan twee kanten.
Ondanks het leeftijd verschil van 20 jaar hebben we een enorme klik en is het aan beide kanten alsof we elkaar al járen kennen. Echt wederzijds een 'thuiskomen van de Ziel'...

Ik geniet erg van deze nieuwe contacten die spontaan mijn leven binnenkomen én van de onderlinge uitwisselingen. Ik word er heel BLIJ van, het voedt me met positieve energie. Mede hierdoor merk ik dat ik oude contacten gevoelsmatig  aan het loslaten ben die niet (meer) stromen of waarin de wederzijdsheid ontbreekt en die me geen vreugde meer brengen.
Ik voel niet de behoefte nog langer energie in relaties te steken die ik als niet-voedend of niet-inspirerend ervaar en waarin de communicatie een van 'trekken en duwen' is. Ik ben in een fase beland om dit soort contacten achter me te laten. Ook dit hoort blijkbaar bij het opschonings proces waarin ik zit en houdt kiezen voor meZelf in én en voor Positiviteit!

In de bijlage bij deze nieuwsbrief vind je hierover een mooie tekst: "Waarom komen sommige mensen in je leven..."

 


Mensen komen en gaan in je leven...


Naar aanleiding van mijn nieuwsbrieven krijg ik vaak te horen dat ik een 'Inspirator' ben doordat ik mijn persoonlijke procesgang door het leven deel, waar de lezer zich in herkent en aan kan spiegelen. Ik hoor terug dat anderen zich hierdoor gesteund voelen. 
Wat is er mooier dan helemaal jeZelf kunnen zijn, je kwetsbaarheid laten zien en daarmee een SPIEGEL te mogen betekenen voor anderen?!
Regelmatig krijg ik ook de vraag wanneer ik mijn schrijfsels ga bundelen tot een boek, maar daar heb ik vooralsnog geen animo voor....

Het klopt inderdaad dat ik een Verbinder ben en graag koppel: mensen aan mensen, mensen aan kennis en ervaringen, mensen aan interessante boeken, sites of aktiviteiten, etcetera. Dat geeft mij een gevoel van Vervulling waarmee IK graag mijn steentje bijdraag aan de Wereld!

 

Voeding


Zo ben ik momenteel heel enthousiast over het effect van mijn hernieuwde andere voedingspatroon. Ik merk heel duidelijk het verschil met voorheen sinds ik alle zuivel en vooral suiker (!) laat staan. Hierbij heb ik veel aan de informatie én recepten die ik vind op de website: www.energiekevrouwenacademie.nl. 
De bestseller 'Het energieke Vrouwen Voedingskompas' van Marjolein Dubbers is echt een aanrader! Niet alleen voor vrouwen trouwens.....
Het geeft mij inzicht in de grote rol die (vrouwelijke) hormonen spelen in ons eetgedrag en voedingspatroon. En hoe je dit kunt veranderen om van fysieke klachten als te hoge bloeddruk, slaapproblemen, energie-lek en tal van andere gezondheids verstoorders af te komen door simpelweg een andere (lees 'gezondere') manier van eten.

 


Aanrader!

 


Dagelijks zelf gemaakte soep van verse groentes, hmmm

 

Ook op www.oersterk.nu vind je inspirerende informatie, o.a ook over insuline gevoeligheid en het effect daarvan op je gezondheid en eveneens je verouderingsproces. Geraffineerde suiker wordt ook in spirituele kringen beschouwd als het 'moderne gif' vanwege het ondermijnende effect op je gezondheid, zeker op de langere termijn.

Genoemde sites, gecombineerd met de informatie van de chinese elementen voedingsleer, met het advies van ondermeer warme ontbijtjes, voeden mij letterlijk én figuurlijk. Ik voel me veel meer gevuld en voldaan na een maaltijd en mijn behoefte aan zuivel en zoetigheid is zo goed als helemaal verdwenen. Dit GUN ik Iedereen!!
Het enige nadeel - in mijn geval althans - is dat ik afval terwijl ik juist veel eet. Voor degenen die last hebben van overgewicht en daar graag vanaf willen is dit natuurlijk juist een mooie bijkomstigheid.

 


'Gezondheids' collage aan t begin van t jaar

 

Hoe voed JIJ je fysiek, contactueel, spiritueel?
Welke ingrediënten zijn daarbij voor JOU van belang?
En kloppen die nog als je kijkt naar je huidige 'voedings'patroon op deze gebieden?

 

Komende aktiviteiten in het kort


Dit nieuwsbericht is bedoeld als een "lentekadootje". In de volgende Ezine zal ik meer informatie geven over de inhoud van de komende natuuraktiviteiten van Spiegeling.
Ik vermeld ze nu alleen even per datum. Voor meer informatie kun je op de website kijken, www.spiegeling.net of doorklikken op de genoemde paginalinks.
 

* zaterdag 7 april Proeverij in de Biltproeverij-natuurcoaching

* zondag 27 mei volgende Stiltewandeling in Breda, stiltewandeling-in-breda

* zaterdag 16 juni Creatieve Manifestatiedag in de natuur in Zeist, creatieve-manifestatie-dag-in-de-natuur
 

Voor NU wens ik je graag een heel fijn voorjaar toe met veel LICHT, innerlijk en uiterlijk, en graag tot de volgende keer.


Met vrolijke Lentegroet, Mirjam

 

NB. Mocht je anderen kennen in je omgeving voor wie dit bericht interessant kan zijn, voel je vrij om het door te sturen. Mocht je geen update (meer) willen ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link hieronder.