SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Je kent vast wel de slogan 'Crisis als kans'?!

Het was de titel van mijn eindscriptie voor de Opleiding Tuintherapie aan de Kraaijbeekerhof in 2004.
Járen eerder had ik van iemand gehoord dat ze in het chinees een teken hebben dat, als je het op de ene manier uitspreekt 'crisis' betekent en als je de klemtoon anders legt de betekenis van ditzelfde teken verandert in 'kans'. Dit maakte op mij een diepe indruk en ben ik nooit meer vergeten.

Ik heb dit later in mijn leven herhaaldelijk ook als zodanig ervaren. Als ik geen burnout had gehad in 2001 en het advies om meer de natuur in te gaan, was Spiegeling als nieuwe Kans uit deze crisis nooit geboren, om maar een van de vele voorbeelden uit eigen ervaring te noemen! Ook in de natuur zie je de voortdurende kringloop van 'dood en weder geboorte' wat illustratief is voor alle levensprocessen die je verder doen groeien en ontwikkelen op je pad.

 


soms is je levenspad wel érrug modderig....
 

Een andere bekende uitspraak is die van 'groeien gaat van au...' Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat zo'n groeiproces inderdaad behoorlijk pijnlijk kan zijn en dan bedoel ik niet zozeer fysiek.

In mijn laatste nieuwsbrief van eind januari liet ik weten dat de griep mij - onverwacht - van mijn wortels had geslagen. De kansen die een crisis je ondermeer biedt, is dat je op zoek gaat naar manieren om daar weer uit te komen en te onderzoeken waar het mee te maken heeft, althans zo geldt dat voor mij.
Het bleek dat ik onder andere een vitamine D tekort heb/had en dat mijn darmflora te wensen over laat én ik een koemelk intolerantie blijk te hebben. Heel jammer van die heerlijke yogurt ontbijtjes......

Door een ander voedingspatroon én aanvullende vitamines en mineralen ben ik langzaam aan weer terug op de rails aan het komen.
Wel kamp ik regelmatig met een grote en onverklaarbare vermoeidheid en slaap ik heel wat uren in een dag. Het énige dat ik kan doen is me daar aan overgeven. Daarnaast wandel ik veel in de natuur, oa om zoveel mogelijk natuurlijke vitamine D op te doen en ook om in beweging te komen cq te blijven.

 


de Kunst van Overgave!


Ik ben heel benieuwd wat deze fase mij weer als NIEUWE KANSEN zal gaan brengen, na de oorspronkelijke boosheid die ik aanvankelijk heel sterk voelde dat ik hierin terecht was gekomen.
Van diverse kanten verneem ik echter dat deze processen ALLES te maken hebben met de transformerende energie van 2018 en dat ik zeker niet de enige ben, maar dat veel hooggevoelige mensen momenteel worstelen met hun gezondheid en energie.


Hoe is dit bij jou anno 2018?

 

 *  Hoe ga jij om met crisissen en hoe vind je weer de weg omhoog als zich dat aandient; wat helpt jóu daarbij?

* Wat zijn of waren jóuw crisismomenten als je terugkijkt op je leven en welke kansen heb je daardoor ervaren die je anders niet gehad zou hebben?

* Wat is er in jou en/of in je leven hierdoor blijvend ten positieve veranderd, ofwel hoe hebben deze ervaringen jou gevormd tot degene die je NU bent?

 

De Spiegel van Transformatie


Maak eens de balans op voor jezelf en ontdek alle RIJKDOM die verscholen ligt in de in eerste instantie ogenschijnlijke probleemsituaties.
Als je denkt aan de uitspraak 'tegenslag is een zegening in vermomming', hoeveel Zegeningen heb je dan al mogen ontvangen in je leven, waar je nú DANKBAAR voor bent?!
Welke Transformaties heb je doorgemaakt vanwege deze ervaringen?

Opvallend veel mensen zijn ziek sinds begin van het jaar. Wat in de volksmond een 'griep-epidemie' heet, wordt in spirituele kringen beschouwd als een opschoon proces: het opruimen van "oude stukken" wat gepaard kan gaan met veel emoties, vermoeidheid en andere fysieke en niet fysieke ongemakken.
Kunst is om je daar dan maar aan over te geven en het niet ánders te willen dat het is en de stroom te volgen waar het je brengt.

Voor mijzelf geldt dat ik altijd pas achteraf (!) kan zien hoe het me verder heeft gebracht op mijn pad en ik het dan niet had willen missen.
Volgens Hans Stolp, bekend schrijver en spiritueel spreker, zijn de zogeheten 'crisissen' Inwijdingen op je Levenspad, met als doel om steeds meer tot Bewustzijn te komen en in contact met je Innerlijke Lichtbron, ofwel met je Ware Natuur die verscholen ligt onder je persoonlijkheids jasje...
 


de Natuur spiegelt altijd....

 

Op Internet is van alles aan interessante informatie te vinden als je googelt op de transformerende energie van 2018. Ik kwam ondermeer de volgende citaten tegen:
 

"De nadruk ligt in 2018 op het in balans brengen en loslaten van emoties, onzekerheden, afhankelijkheden en twijfels. De vrouwelijke energie gaat zich krachtiger manifesteren in de wereld, maar ook in jezelf. De sleutel naar healing van oude stukken is jezelf steeds meer laten groeien in onvoorwaardelijke Liefde voor jouw échte Zelf, daaruit vloeit Ware Kracht."

Citaat Fran Tielemans, www.lichtwerkersnederland.nl

"Je mag het jezelf gunnen in deze transformatieperiode om Rust te nemen. Om alleen en in Stilte te zijn. Om niks te doen en niks te hoeven. Gewoon reflecteren, laten zakken en bezinken. Jezelf dat allemaal gunnen is Liefde voor jeZelf, om zo steeds dichter bij je ware Zelf te komen."

www.nieuwetijdskind.com; Uit: artikel 'Liefde voor je transformatieproces':

 

Stiltewandeling 18 maart 'Crisis als Kans'


Ik weet uit eigen ervaring in deze afgelopen weken hoe lastig het kan zijn om in die Rust te zakken en met jezelf in Stilte te zijn. Als je dit samen met anderen doet en onder begeleiding, is het vaak al een stuk makkelijker om bij die Innerlijke rust en stilte te komen en contact te maken met je dieperliggende gevoelens én intuïtie.

Deze kans biedt Spiegeling je op zondag 18 maart tijdens de Stiltewandeling in het Bredase Mastbos van 10.30 tot 13.30 uur. Thema van de wandeling is, hoe kan het ook anders, CRISIS ALS KANS!
Zie voor meer informatie en aanmelding stiltewandeling-in-breda

 


Stiltewandeling in Bredase Mastbos in januari


Overige aktiviteiten komende tijd


Gezien mijn eigen gezondheidssituatie en bijbehorende transformatieproces, staan de aktiviteiten van Spiegeling dit voorjaar op een wat lager pitje en is het aanbod op dít moment (nog) beperkt.
 

* Op zaterdag 7 april is er weer een Proeverij in de Bilt van 12.00 tot 16.00 uur, waar je kennis kunt maken met wat natuurcoaching inhoudt en wat het je aan belangrijke inzichten kan bieden. 
De spiegelende ervaringen tijdens de Proeverij van begin maart waren - zoals altijd - weer heel treffend én bijzonder!!

* In de maand mei heb ik een time out. Ondermeer omdat ik dan met mijn vriend een Cruise naar de Noorse Fjorden aangeboden heb gekregen, net in de week dat ik 60 word. Wel een heel bijzonder verjaardags kado, waar we ons allebei zeer op verheugen!

* In het kader van de door mij zo geliefde combinatie 'natuurspiegeling en creativiteit', organiseer ik op zaterdag 16 juni een Creatieve Manifestatiedag in de Natuur op de Boswerf in Zeist. Het thema daarbij is 'Breng je Zielsverlangen tot Bloei en maak jeZelf zichtbaar'.

Je gaat ervaren hoe de Wet van Aantrekking werkt om je diepere verlangens ook daadwerkelijk in de wereld te manifesteren en daarmee je Zelf tot bloei te laten komen.
Het zal een combinatiedag zijn van natuurspiegeling en creatieve werkvormen zoals schrijven en schilderen. Ervaring hiermee is niet nodig!

NB Er geldt een vroegboek korting als je je aanmeldt vóor 15 april!
Zie voor meer informatie en aanmelding: creatieve-manifestatie-dag-in-de-natuur

Dan rest het mij om je voor NU een vrolijke Lente toe te wensen met nieuwe (transformatie) kansen, ook zónder crisis.....

Met frisse lentegroet,
Mirjam

NB. Mocht je anderen kennen in je omgeving voor wie dit bericht interessant kan zijn, voel je vrij om het door te sturen. Mocht je geen update (meer) willen ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link hieronder.