SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Morgen is het 31 januari; daarmee is de eerste maand van het nieuwe jaar op haar eind.
De dagen worden merkbaar langer en de eerste crocusjes heb ik al gespot. Wel erg vroeg voor de tijd van het jaar, we zijn op weg naar de lente.
De natuur is bij tijd en wijle flink van slag; er worden steeds weer nieuwe records gebroken: de warmste winterdag sinds de tellingen, het hoogste waterpeil sinds ...?... Het is maar de vraag of je daar blij mee moet zijn.

 


de eerste crocussen, eind januari

 

Ik vind dit soort berichten verontrustend en het raakt me in het hart als ik op het journaal zie hoe de riffen wereldwijd te lijden hebben en op sterven na dood dreigen te raken als de opwarming van de aarde, en daarmee ook van de oceanen, zich in dit hoge tempo voortzet.
Ook word ik heel verdrietig als ik lees over de laatste neushoorns, uitstervende mensapen en andere bijzondere diersoorten die in aantallen flink afnemen omdat er op hen wordt gejaagd en ze ten prooi vallen aan stropers die alleen op geldelijk gewin uit zijn. Ik kan daar heel slecht tegen.

Daarnaast is de natuur zelf ook niet altijd alleen maar een lieflijk fenomeen om je aan te spiegelen. Ze kan ook een ongekende en verwoestende kracht tentoonspreiden met haar aardbevingen, modderstromen, tsunamis, vulkaanuitbarstingen, orkanen en ander natuurgeweld. Hier sta je als mens vaak machteloos tegenover, het kan je zelfs je leven kosten!

 


afgewaaide tak door de storm

 

Noodzaak van een goede worteling!
 

Tegelijkertijd bewegen we ons richting voorjaar, een jaargetijde vol van potentie en levenskracht.
Hoewel aan de buitenkant nog niet zichtbaar, is het leven zich ondergronds al flink aan het roeren. Het is nog een mysterie wat zich diep verscholen in de donkere aarde wil ontvouwen aan sluimerende zaden.
Dit geldt niet alleen voor het binnenste van de donkere aarde, maar eveneens voor het binnenste van je eigen Ziel. Wat zich gedurende de winterperiode ongezien en wellicht ook nog ongemerkt heeft afgespeeld, zal zich in de komende lenteperiode voorzichtig aan openbaren. Hoe en in welke vorm, kan nog geheel ongewis zijn.

Komend weekend, begin februari, staat in het teken van het Keltische Imbolc: het zaad dat bolt in de buik van moeder Aarde en zich een weg zoekt naar buiten toe.
Dit ontwaken gaat niet zonder slag of stoot, het is óók een worsteling. Wat zich heel pril ontpopt is nog kwetsbaar en kan gemakkelijk gestoord of vernietigd worden.

Het is in deze fase uiterst belangrijk om aandacht te besteden aan een goede worteling. Het goed gegrond zijn is voorwaarde nummer 1 om het zaad te kunnen laten ontkiemen!
 


ontwortelde boom


Ik heb dit aan den lijve ervaren in de afgelopen periode waarin een fikse griep mij heeft geveld en me van mijn wortels heeft geblazen, niet alleen fysiek maar ook energetisch en emotioneel. Ik merkte daardoor aan den lijve hoe belangrijk het is om goed geworteld te zijn én te blijven bij alles wat je doet en beslist.

In het boek van Jaap Voigt 'Leven en werken in het ritme van de seizoenen' staat het heel mooi en helder beschreven wat belangrijk is in deze tijd van het jaar:
"De grootste aandacht dient in deze fase gericht te zijn op verdere worteling. Vanuit die worteling ontstaat een voorzichtige ontvouwing naar buiten van hetgeen er binnenin is gegroeid. Daarbij is dosering van groot belang: niet te snel en niet te langzaam, niet te hard en niet te zacht".

 


het belang van stevig geworteld zijn

 

Creatieve Inspiratiedag: maak contact met je dromen en verlangens!
 

Ontvouwing van je dromen en verlangens is ook het thema van de Creatieve Inspiratiedag Natuurspiegeling en Soulcollage in Emmen op zaterdag 25 februari.
We laten ons leiden door wat de stilte van de natuur je op een diepere laag laat ervaren ten aanzien van je dromen en verlangens, die wellicht nu nog verscholen liggen in het mysterie van je Ziel. Aandacht voor een goede worteling is daarbij essentieel.
Daar gaan we onder andere mee aan de slag, om óók de creativiteit vanuit diezelfde Ziel een basis en bedding te bieden, zodat je in kleur en beeld expressie kunt geven aan je droomzaden en deze om te zetten in nieuwe stappen.


Dat deze combinatiedag van Natuurspiegeling en Soulcollage een diepe impact kan hebben, laten de reakties van enkele deelnemers aan de vorige dag in november zien:


Monique: Deze workshopdag heeft echt iets in mij veranderd. Al een hele tijd wil ik een nieuwe wending geven aan mijn leven en door mee te doen aan deze creatieve inspiratiedag is er heel wat duidelijk geworden over welke richting ik uit wil.
Ik ben niet meer te stoppen, de ideeën stromen binnen. De natuur heeft me zoveel inzichten gegeven en ik ben ook aan de slag gegaan met de Soulcollage kaarten. De combinatie natuur en creativiteit is ook echt mijn ding! Dankjewel voor deze wondermooie geslaagde workshop. Het was de rit vanuit België zeker waard. 

 


Eigen Soulcollage kaart, Transformatie: ik ben degene die.....

 

Saskia: De creatieve Inspiratiedag in de natuur met de combinatie van natuurspiegeling en Soulcollage betekende voor mij een verdieping, een verankering van het proces dat al in mij gaande was. Ik kon met het kaarten maken in de middag een verbinding maken met mijn natuurervaring in de ochtend. Ook nu, na afloop kijkend naar mijn Soulcollage kaart, is de aanraking op een diepere laag nog sterk voelbaar, dus het is een mooi geschenk! 
 

Gerda: Ik heb deze dag als heel waardevol ervaren. Het was bijzonder voor mij om in de natuur mezelf echt te ontmoeten, om in gesprek te gaan met de natuur en inzichten te krijgen vanuit mijn Onbewuste. Ik heb me hierover verwonderd en dat gevoel van verwondering blijft.
Het was een mooie combinatie om in de middag een beeld te laten ontstaan met het maken van mijn Soulcollage kaart. Mijn ervaring en inzicht van de ochtend kon ik daarmee vastleggen. Hiermee werd de koppeling naar mijn dagelijks leven gelegd en verstevigd.
Het beeld klopte en voelde compleet. Mooi om er vervolgens woorden aan te geven en dat te delen. Als een ietwat overrompeld, maar vooral heel blij en dankbaar mens ging ik naar huis! 

 

* Wil je ook naar huis gaan met een bijzonder inzicht, vanuit een stevig geworteld contact met je dromen en verlangens die wellicht in de diepte nog liggen te sluimeren en die graag gezien en gevoe(l)d willen worden?

* Wil je je daarbij laten verrassen door de beelden die vanuit het Mysterie van je Ziel bij je boven komen, om in een eigen Soulcollage kaart te verwerken die je ter verankering en inspiratie thuis neer kunt zetten?

* Laat je je daarbij graag begeleiden door twee professionals met veel ervaring ten aanzien van natuuspiegeling en Soulcollage?
 

Geef jezelf deze bijzondere gelegenheid dan kado!

VERTROUW op wat de Wijsheid van je Ziel je te zeggen heeft!!
Geworteld en met nieuwe inspiratie ga je de lente in.
Voor de  prijs hoef je het niet te laten......Eigen Soulcollage kaart: Vertrouwen

 

Praktische Informatie Creatieve Inspiratiedag

 

Datum en tijd: zaterdag 25 februari, 10.30 - 17.00 uur

Locatie: Biologisch/dynamisch bedrijf Leeuweriksveld, Emmen www.leeuweriksveld.nl

Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12

Kosten: €55 inclusief btw, koffie/thee en lekkers gedurende de hele dag + materiaal; lunch zelf meenemen.

Begeleiding: Mirjam Bossink en Femmie Timmerman


Aanmelding: info@spiegeling.net of femmie.timmerman@casema.nl
Inschrijving gaat op volgorde van ontvangen betaling.

Zie ook: flyer in de bijlage en/of creatieve-inspiratiedag-maak-contact-met-je-dromen-en-verlangens


We zouden het heel leuk vinden om je op deze dag creatief natuurspiegelend te ont-moeten!
Met stevig wortelende Ziele-groet, Mirjam (mede namens Femmie)


Ken je mensen voor wie dit bericht wellicht ook interessant kan zijn, voel je vrij om het aan hen door te sturen. Mocht je geen berichten (meer) willen ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.