SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Ben jij net als ik ook voortvarend aan het nieuwe jaar begonnen?

Het voelt alweer heel gewoon dat we in 2018 zitten. De feestdagen lijken al lang geleden en het leven heeft zijn normale gang weer hernomen. Althans zo lijkt het, maar toch niet helemaal.
Voor mijzelf geldt dat ik ten aanzien van Spiegeling tot nieuwe keuzes en besluiten ben gekomen in de afgelopen weken. Dit betekent onder andere dat de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching niet in maart van start gaat maar in november!

Na 12 jaar ongeveer dezelfde opzet en inhoud voel ik sterk de behoefte aan vernieuwing en verdieping van de Opleiding, met méér creativiteit en méér spiritualiteit in het natuurcoachings aanbod van Spiegeling. Dit hangt ook samen met het aanpassen van de huidige website waar ik achter de schermen druk mee bezig ben én uiteraard met mijn eigen procesgang door het leven.

Wat bij het nieuwe besluit hoort is ook de keuze om met Hannie Mellema samen de nieuwe Opleiding te ontwikkelen en gestalte te geven. Hannie was in 2009 cursiste van Spiegeling en heeft net als ik veel met spiritualiteit, creativiteit en contact met de natuur.
Samen gaan we een nieuw aanbod ontwikkelen in het komende half jaar en dit ook samen als trainers geven. We hebben hier allebei heel veel zin in! In een van de volgende nieuwsbrieven zal ik een foto van ons plaatsen.
 

Proeverij Natuurcoaching

De Proeverijen gaan gewoon door, zodat je kennis kunt maken met het coachen in en met de natuur én met de visie en werkwijze van Spiegeling. De nieuwe aspecten zullen daarin ook mee worden genomen. De data van de komende keren is vrijdag 9 februari en vrijdag 2 maart, beide in de Bilt en van 12.00 tot 16.00 uur. Zie proeverij-natuurcoaching

 


winterspiegeling in een plas

 

Spiegelen

Het wordt steeds duidelijker wie/wat niet (meer) bij mij past qua personen en situaties.
Ik merk dat er wel lef voor nodig is om daar naar te luisteren en naar te handelen, want dit betekent concreet ook loslaten en afscheid nemen, zowel privé als qua Spiegeling, niet mijn sterkste kant.....

In de businesscoach berichten die ik regelmatig in mijn mailbox ontvang, gaat het vaak over je 'ideale klant' waar je met je bedrijf je aanbod op wilt richten. Maar het gaat nét zo goed om je 'ideale coach'!
In het kader van mijn nieuwe website ontwikkelen, heb ik eens een kijkje genomen op de sites van collega aanbieders op het gebied van natuurcoaching. Heel leerzaam want dit maakt duidelijk(er) wat ik zelf op mijn site zeker wel/niet wil.
En ook waarin Spiegeling zich onderscheidt van anderen: het intuïtieve van het natuurcoachings aanbod met de nadruk op de 3 C's: Contact, Communicatie en Co-creatie met de natuur, dat altijd het belangrijkste aandachtspunt zal zijn in de aktiviteiten van Spiegeling.

Wat qua spiegelen eveneens bijzonder is om te ervaren, is hoe verschillende mensen op je kunnen reageren. Op één en dezelfde dag belde mijn voormalig businesscoach mij op of ik er iets voor zou voelen om met haar samen te werken in het geven van haar marketing training, dat zag zij mij wel doen.
Een paar uur later belde mijn huidige coach me op met de boodschap dat ze de begeleiding wil stoppen omdat we - volgens haar - niet (voldoende) resoneren?! 
Apart om te ervaren dat wat de een als je Kracht ervaart door een ander totaal anders kan worden beleefd. Dit illustreert maar weer hoe mensen en situaties altijd een spiegel voor je zijn.

Dit blijkt ook steeds bij een van de oefeningen in de Proeverij waarbij ik mensen met hun vraag door twee verschillende bomenlaantjes laat lopen om het verschil in energie te ervaren. Wat de een beleeft als een prettig laantje, is voor de ander net het tegenovergestelde. Je bent nooit helemaal neutraal maar kijkt altijd door je eigen bril en vanuit je eigen referentiekader, zelfs al ben je dus coach. Je groeit en ontwikkelt ook aan je klanten!

 


Eikenlaantje landgoed Beerschoten de Bilt


Beukenlaantje idem


Vraag:

* Wat voor verschil in energie ervaar jij als je naar beide foto's kijkt?

* Hoe ga JIJ om met mensen of situaties als die energetisch niet meer OK voelen? 
Wat doe je dan wel/niet en hoe kijk je zelf in de spiegel?

* Wat zijn jóuw nieuwe keuzes en besluiten?


 

Andere aktiviteiten dit voorjaar

Naast de data van de maandelijkse Proeverij zoals eerder in dit bericht aangegeven, staan voor de komende tijd de volgende aktiviteiten op stapel:
 

* zondag 28 januari, Stiltewandeling in het Bredase Mastbos met als thema 'Volg je hart in 2018', van 10.30 tot 13.30 uur
Zie stiltewandeling-in-breda-volg-je-hart-in-2018
 

* zondag 25 februari de combinatie workshopdag Natuurspiegeling en Soulcollage in Emmen van 10.30 tot 17.00 uur: Maak contact met je dromen en verlangens!
Zie creatieve-inspiratiedag-maak-contact-met-je-dromen-en-verlangens


* zondag 18 maart de volgende Stiltewandeling in Breda van 10.30 tot 13.30 uur, thema volgt nog.
 

* zaterdag 14 april in de Boswerf in Zeist van 10.30 tot 17.00 uur: Verdiepingsdag voor wandel- en natuurcoaches met de nadruk op 'gebruik van rituelen in het natuurcoachings proces'.
Zie verdiepingsdag-toepassen-van-rituelen-bij-natuurcoaching


Op dit moment heb ik hier niet zoveel aan toe te voegen. Ik ben ziek, wintergriep, en houd me even gedeisd.
Wie weet ont-moet ik je op een van de aangekondigde aktiviteiten.

 

met vernieuwende hartegroet, Mirjam


Ken je anderen voor wie dit bericht interessant kan zijn, voel je vrij om het door te sturen.
Wil je geen nieuws (meer) ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.