SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

De decembermaand met alle feestdagen ligt achter ons en het nieuwe jaar is van start. Hopelijk heb je fijne dagen gehad en ben je vol energie aan 2018 begonnen.
Wat zal er aan nieuwe ervaringen en uitdagingen op je pad komen? Wat heb je aan waardevols meegenomen vanuit 2017 het nieuwe jaar in, waar je nu je voordeel mee kunt doen?

Voor mij persoonlijk is dit GROEI.

Ik heb in 2017 een aantal interessante businesstrainingen gevolgd, fysiek én online, waardoor ik me ook als persoon gegroeid voel in mijn ontwikkeling.
"Je bent zélf je bedrijf" zei Maartje Koper op het Zielsmissie Event in december en 'alles wat je in jezelf investeert, investeer je automatisch ook in je bedrijf of andersom'.
En zo ervaar ik dat ook. Mede daarom is het ook zo leuk om met Spiegeling bezig te zijn want het is een voortdurende wisselwerking.
 

De Spiegel van Creativiteit


Ik heb enorm genoten van het 12 Heilige Nachten programma waardoor ik weer extra creatieve inspiratie heb opgedaan die me voedt voor eigen leven en werk. Ook was het heerlijk om in deze periode vooral met mijn binnenwereld bezig te zijn, dagen van inkeer en contact met innerlijke Stilte. Even niets hoeven in de buitenwereld....

Opnieuw heb ik gemerkt hoe versterkend het daarbij is om creatief bezig te zijn en dat niet alleen de processen in de natuur een prachtige spiegel zijn, ook Creativiteit als 'SPIEGEL VAN DE ZIEL' is een weg tot bewustwording!
Dit betekent dat ik hier zelf lekker mee verder ga en dat in het aanbod van Spiegeling eveneens méér creatieve werkvormen hun plaats zullen vinden.
 

Spiegelen om het Onbewuste tot Bewustzijn te brengen

blijft mijn PASSIE én MOTTO, ook voor 2018!

 


Vertrouw op de Oerkracht van je HART en VOEL!

 


Gewijde reis: In de STILTE maak je contact met de Stem van je Hart

 

Op mijn Moodboard met intentie voor 2018 neemt het HART een centrale plaats in.
Mijn hart volgen zal komend jaar bij ALLES, zowel privé als qua werk, mijn intentie en leidraad zijn. 'Vertrouwen' en 'Laten ontstaan' is daarbij mijn uitgangspunt om van 2018 'mijn mooiste jaar ooit' te creëren.
 

Je mooiste jaar ooit!
 

Vraag jezelf eens af:

Wat is jóuw Motto voor 2018?

Wat zal jouw leidraad zijn tijdens de komende maanden van dit nieuwe jaar?

En HOE creëer jij jóuw 'mooiste jaar ooit'?

Wat hierbij kan helpen is om stil te staan bij alle 'parelmomenten' van 2017, waarbij jouw hart sneller ging kloppen. Wat wil je daarvan méér in het komende jaar. 
En wat waren de mindere ervaringen die je kunt omzetten naar een positieve kant voor 2018. Hiermee kun je je eigen 'bucketlist' opstellen voor je 'mooiste jaar ooit'.

Een ander hupmiddel, als je daar niet goed uit komt, is je voor te stellen dat je nog één jaar te leven zou hebben. WAT zou je dan in ieder geval komend jaar willen doen of meemaken??! En welke stappen of akties zijn er voor nodig om dit te realiseren?

Ga met deze vraag de natuur in en laat je verrassen door wat je onderweg tegenkomt.  
Ongetwijfeld laat de natuur je haar antwoord zien/horen/ruiken/proeven/voelen. 


TIP:
Een van de manieren om hier meer zicht op te krijgen is om een Stilleven te maken met materiaal uit de natuur en dat spontaan te laten ontstaan. Voel daarna wat het je te zeggen heeft en welke antwoorden zich openbaren...... Je kunt dit ook samen met iemand doen, zodat je elkaar erop kunt bevragen. Kijk of je na afloop een symbool mee kunt nemen als 'talisman' voor dit jaar. 

 


Stilleven van het Natuurhart dat wilde ontstaan in t Biltse bos

 


Mijn talisman symbool dat ik altijd (!) tegenkom in de natuur: Overgave...

 

Oude Wijze Vrouw


Wat voor mij 2018 tot een bijzonder jaar maakt, is dat ik in mei 60 word!

Dat vind ik enerzijds behoorlijk confonterend want ik vind het heel 'oud' klinken.
Mijn oma, die er ook echt uit zag als een 'oude oma' met bloemetjesjurk en knot in het haar, overleed op deze leeftijd plotseling aan een hartstilstand en nu word ik zelf 60.....
Dat de ouderdom met gebreken komt, merk ik fysiek ook aan wat lichte 'aftakelings verschijnselen', waar ik wel moeite mee heb. Qua uiterlijk voel ik me niet meer zo in de Kracht van mijn leven, maar qua innerlijk des te meer!
 

Anderzijds hoort 60 jaar (mogen) worden bij de 'Oude Wijze Vrouw' fase en op dat punt voel ik me juist 'in de bloei van mijn leven' en merk ik dat ik de Wereld steeds meer te bieden heb, vanuit mijn eigen Levenservaring en opgedane Wijsheid.
Ik ben blij dat ik ben waar ik NU ben en Dankbaar voor alle lessen en groeistappen op de afgelegde weg hier naar toe, die ik graag deel en via Spiegeling omzet tot ook weer een groei-aanbod voor anderen.

2018 wordt daarin voor mij een Overgangsjaar om contact te maken met wat er vanuit mijn Innerlijk en de Stem van mijn Hart naar buiten gebracht wil worden.
Een illustratieve natuuruitspraak daarbij is: 'er is geen zaadje dat tot bloei komt als je het niet eerst in de donkere grond stopt, waar het onzichtbaar is totdat het ontkiemt'.

 

Nieuwe plannen


Komende maanden ga ik daadwerkelijk aan de slag met een nieuwe website met moderne mogelijkheden. Daarmee samenhangend verwacht ik dat er ook organisch nieuwe plannen zullen ontstaan vanuit Spiegelinlg.
Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de combinaties 'natuur en spiritualiteit' en 'natuur en creativiteit' plus 'natuur en persoonlijke groei' voor mij belangrijke peilers zijn in het nieuwe Spiegelingsaanbod, waar ik mensen graag in mee wil nemen. 

Ook word ik enthousiast van met anderen samen aktiviteiten aanbieden in een combinatie van elkaars expertise op natuurspiegelings gebied (al dan niet gecombineerd met creativiteit) en sta ik open voor ideeën en initiatieven daartoe....

 


Succesvolle Inspiratiedag Natuurspiegeling en Soulcollage
met Femmie samen gegeven, nov 2017.....

 

Lopende aktiviteiten


De aktiviteiten die gepland staan voor komende tijd zijn:

* Aanstaande vrijdag 12 januari de Proeverij (kennismakings workshop) Natuurcoaching in de Bilt van 12.00 tot 16.00 uur. 
Een van de deelneemsters aan een van de vorige Proeverijen mailde na afloop:

Ik heb erg genoten vrijdag bij de Proeverij. In reflectie wil ik je graag zeggen dat ik jouw aanpak heel fijn vind. Je hebt een prettige stem, maakt echt contact in alle lagen en vooral ook je timing is heerlijk, een mooie cadans in afwisseling van beleving en geven van openingen!

Zie proeverij-natuurcoaching

 

* De eerstvolgende Proeverij is op vrijdag 9 februari, op dezelfde tijd en dezelfde locatie.
Een Proeverij is een goede manier om te ervaren wat coachen in en met de natuur inhoudt én om kennis te maken met de visie en werkwijze van Spiegeling, zodat je eveneens kunt ervaren of de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching iets voor je zou zijn. 
 

* Zondag 28 januari, thematische Stiltewandeling in het Mastbos van Breda van 10.30 tot 13.30 uur met als thema 'Volg je hart in 2018'. Tijdens deze wandeling zullen we letterlijk en figuurlijk stil staan bij dit thema; je laat je verrassen door wat er vanuit de natuur om je heen en de stilte van je hart naar boven wil komen.
Zie stiltewandeling-in-breda-volg-je-hart-in-2018
 

Stiltewandeling Mastbos Breda


* Zondag 25 februari, de 2de workshopdag Natuurspiegeling en Soulcollage in Emmen van 10.30 tot 17.00 uur. Het thema van deze creatieve Inspiratie dag is 'Maak contact met je dromen en verlangens.  

Tijdens een mini Vision Quest in de natuur kom je in contact met je diepere verlangens.
Via de beelden die daarbij passen maak je de realiserering van je dromen en verlangens voor het komende jaar zichtbaar en tastbaar. Dit helpt je om je verlangens ook daadwerkelijk in de realiteit te brengen.
Zie informatie in de bijlage en/of creatieve-inspiratiedag-maak-contact-met-je-dromen-en-verlangens
 

* Op zaterdag 24 maart start de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching bij voldoende deelnemers in de Boswerf in Zeist.

Ben je coach of anderszins een begeleidende professional en wil je op een intuïtieve manier leren coachen in én met de natuur?
Het verschil tussen het Opleidingsaanbod van Spiegeling en dat van collega's natuurcoaching is dat in de werkwijze van Spiegeling de combinatie van synchroniciteit en de 3 C's centraal staat: Contact, Communicatie en Co-creatie met de natuur!
Zie opleiding-intuitieve-natuurcoaching


NB. Bij aanmelding tot 1 februari geldt een korting van €90 !!

 

En verder laat ik het - zoals gezegd - vol vertrouwen vanzelf ontstaan wat er 'geboren wil worden' vanuit Spiegeling in dit nieuwe jaar dat voor mij ligt. Ik hoop je te mogen ont-moeten onderweg op mijn pad!
 

Met geïnspireerde en verwachtingsvolle HARTEgroet,
Mirjam


Ken je mensen voor wie dit bericht interessant kan zijn, voel je dan vrij om het aan hen door te sturen. Wil je geen nieuws (meer) ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.