SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Op de drempel naar het nieuwe jaar, op de valreep nog een laatste 'nieuwsbericht' om je wat extra's mee te geven voor de overgang van 'Oud' naar 'Nieuw'. 
 

Terugkeer van het Licht


Op donderdag 21 december was de Winterzonnewende. Op deze kortste dag van het jaar verwelkomen we de terugkeer van het Licht. Het wordt echter niet metéén merkbaar lichter in deze periode. Tussen Kerstmis (25 december) en Driekoningen (6 januari) kennen we de 12 Heilige Nachten. Dat was de tijd die de drie Koningen volgens overlevering nodig hadden om vanuit het Oosten aan te komen bij de stal in Bethlehem.

In oude Culturen vierde men de overgang van het oude naar het nieuwe jaar met een feestperiode van 12 dagen en nachten waar ons Oudjaarsfeest middenin valt.
Dit zijn speciale dagen in de tijd en is ook de periode die de Zon nodig heeft om goed op Aarde te landen. In deze dagen zijn Rust en Stilte van belang om je - net als de natuur - eens even helemaal in jezelf terug te trekken.

 

Verstilde december natuur.....


Ik geniet erg van deze stille en donkere tijd van het jaar, waarin de nadruk juist ligt op het ervaren van én je verbinden met het Licht. Licht dat geboren wordt in de Stilte!

Ik doe mee aan het 12 Heilige Nachten programma bij Maantijd (www.maantijd.nl) én bij Jacinta Kogelmaan van Kleurenreis (www.kleurenreis.nl).
Het is heerlijk om ook creatief letterlijk en figuurlijk stil te staan bij dit thema, ter afsluiting van het oude en verwelkoming van het nieuwe jaar.
 


In de Stilte wordt t Licht geboren


CREATIEVE TIP:

Gisteren heb ik 3 kaarten gemaakt: 1 voor het Verleden, 1 voor het Hier en Nu en 1 voor de Toekomst. Ik heb ze alledrie een titel meegegeven en er een Godinnenkaart bij getrokken. Verder ben ik lekker bezig met afbeeldingen en plaatjes verzamelen voor mijn Moodboard voor 2018.

Wellicht vind jij het ook leuk om creatief bezig te zijn met de overgang van Oud naar Nieuw en zijn dit leuke dingen om te doen, of heb je zelf nog andere ideeën..... Mijn ervaring is dat het versterkend werkt in de energie.
Een andere leuke tip die ik meekreeg in het Heilige Nachten programma is om met Oudjaar een Vuurritueel te houden.

 

Verleden links boven, Heden links onder en Toekomst rechts

 

Vuurritueel: afscheid van 2017 en welkom van 2018


Over 2 dagen is het Oudjaar. Om 2017 af te sluiten en 2018 te verwelkomen, zou je op Oudjaarsavond een Vuurritueel kunnen houden.
Ter voorbereiding hierop kan het fijn zijn om terug te blikken op het afgelopen jaar en eens stil te staan bij de volgende vragen.

Ten aanzien van 2017:

* Wat was jouw belangrijkste les in 2017?
* Wat was je mooiste of meest bijzondere ervaring?
* Wat was je grootste transformatie?
* Waar ben je het meest DANKBAAR voor?
* Wat wil je graag achter je laten en wat neem je mee het nieuwe jaar in?

Ten aanzien van 2018:

* Wat wordt jouw Intentie voor 2018?
* Welke dromen en verlangens wil jij tot leven wekken en tot bloei laten komen dit jaar?
* Welke eerste stap ga je daartoe zetten?
* Wie of wat kan jou hierbij helpen?
* Wat wil JIJ meegeven aan de wereld dit komende jaar?

 


Houd je eigen vuurritueel.....


In het vuurritueel kun je verschillende dingen doen, een paar opties:
 

* Je kunt een rondedans maken rond het vuur om je vreugde en dankbaarheid te uiten voor wat het afgelopen jaar je aan belangrijke ervaringen en inzichten heeft gebracht.

* Je kunt symbolen rond het vuur plaatsen voor de dingen waar je dankbaar voor bent.

* Je kunt wat je achter je wilt laten op een papiertje schrijven en dat in het vuur gooien; hiermee kan het opgaan in de vlammen en transformeren.

* Je kunt aan het vuur of bij het vuur een kaars aansteken voor je intentie voor het komende jaar en deze hardop uitspreken.

en wat je zelf nog meer kunt bedenken! Je kunt het ritueel alleen met jezelf uitvoeren of samen met anderen.
 

Ik wens je een fijne Jaarwisseling, met of zonder vuurritueel, en een Liefdevol, Gezond, Inspirerend en Overvloedig Natuur-RIJK 2018.
 

EN HEEL VEEL LICHT IN HET NIEUWE JAAR!!
 


Laat je licht schijnen in 2018!
 

Ik ont-moet je graag bij een van de aktiviteiten van Spiegeling, zie www.spiegeling.net
 

Met verstilde Lichtgroet, Mirjam