SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Follow your heart, it knows the way!

Ken je deze uitspraak?

We leven in een bijzondere tijd. Al jaren wordt er in spirituele kringen gesproken over 'meer vanuit je Hart leven en je Gevoel volgen in plaats vanuit je Hoofd en Denken' en hoe belangrijk het is om te zakken van Hoofd naar Hart.

Misschien herken je dit zelf ook wel in je eigen leven, deze tweedeling tussen hoofd en hart? En dat je het ook heel eng of spannend vindt om je Ware Gevoel te volgen?

In 2017 (numerologisch een '1') ging er een nieuwe cyclus van start en in 2018 worden we uitgenodigd om de dingen nog méér op onze eigen unieke manier te doen, nóg meer naar onze intuïtie te luisteren en met Hart en Ziel ons pad te vervolgen.

De boodschap van de - voor mij - meest inspirerende businesscoach op het Zielsmissie Event van afgelopen weekend was om dátgene te doen 'waar je hart van in de fik staat' zoals zij het noemde.
"Word je niet blij van wat je doet, STOP daar dan mee en ga iets anders doen. Doe wat je het allerleukste vindt, dit hoeft niet automatisch te zijn waar je goed in bent....."

Als je je Hart volgt verspreid je ook Licht naar anderen en maak je de Wereld daarmee een stukje mooier. Je Hart klopt niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen!

Waar staat jóuw Hart van in de fik? Waar word jij blij van en wat geeft jóu energie?
 

Door je Hart- en Zieleroep te volgen breng je Licht in de Wereld om je heen

 

Je Zielsmissie volgen
 

In een van de vorige nieuwsbrieven kondigde ik aan dat ik in 2018 het roer om wil gooien: van hoofd naar hart!  Dit werd op het Zielsmissie Event van afgelopen weekend nogmaals bevestigd.

Wat ik aan den lijve ervaar is dat ik tegenwoordig ineens BLANCO word als ik dingen vanuit mijn hoofd moet doen óf helemaal in de war raak en stress en onrust dan de kop opsteken. Terwijl mijn hoofd altijd mijn 'sterke kant' is geweest. Apart om te ervaren dat dit nu aan het veranderen is. Misschien herken jij dit ook wel bij jezelf?

We deden onder andere een mini opstelling ten aanzien van je Zielsmissie en daarbij voelde ik hoe sterk mijn contact met mijn ("spirituele") Missie is én tegelijkertijd ook hoe groot mijn Angst: ik stond heel stevig op mijn blaadjes maar werd óók spontaan heel misselijk, waar ik eerst niets van begreep.

Tot de business coach die dit onderdeel begeleidde het even later had over 'Getrokken worden door je Zielsverlangen en tegengehouden worden door je Angst' . Toen viel meteen het kwartje dat ik hier dus letterlijk 'misselijk van angst' stond te zijn. Wow, wat een openbaring!

Blijkbaar is het toch heel eng om je Hart te volgen en het Hoofd los te laten en daarmee ook de controle. Maar tegelijkertijd ervaar ik het óók als een groot en uitdagend Avontuur om me te laten leiden door mijn gevoel en intuïtie en me te laten verrassen wat daaruit wil ontstaan wat ik wil delen met de Wereld om me heen.

Volg je Hart want het klopt....

.

Volg je Hart....

Dit is een kwestie van Vertrouwen en de juiste akties nemen, maar ook heel eerlijk zijn naar jezelf wat er nog wel bij je past en wat niet meer op dit moment in je leven.

Vraag aan jou: zit je nog op het juiste pad? Wil je blijven doen wat je nu doet of staat je Ziel te trappelen om een andere weg in te slaan?


Laat je spiegelen door de/je natuur


Een van mijn passies is om me te laten spiegelen door de natuur en dat wil ik ook graag uitdragen vanuit Spiegeling. Daarom deel ik graag een hele krachtige oefening met je.

Ga naar een plek waar je graag komt en volg je voeten. Denk niet na over de route die je neemt maar laat je voeten bepalen waar ze heen willen. Als je bij een kruispunt van wegen komt, bepaal dan voor jezelf waar de verschillende wegen voor staan, bijvoorbeeld: je kindertijd, je huidige werk/leven en de onbekende toekomst en loop ze allemaal in.
Ervaar per pad wat je opvalt in de natuur om je heen: wat zie je, hoor je, voel je en wat voor informatie geeft dit ten aanzien van de verschillende paden? Is er een link met je huidige leven, met jóuw dromen en verlangens, jóuw Zielsmissie?

Je zult ervaren dat het antwoord als vanzelf tot je komt: je hoeft het alleen maar te voelen....

Doe hetzelfde met dingen die je fijn vindt om te doen maar waaruit je moeilijk kunt kiezen en kijk weer wat je per pad ervaart en wat voor gevoelens er bij je bovenkomen.
Waar word je blij van en gaat je hart van zingen?
Op welk pad voel je de meeste energie? Misschien vind je álle mogelijkheden wel heel leuk om te doen en is er een combinatie mogelijk. Ook kan het heel goed zijn dat er duidelijk één uitspringt die de meeste aandacht vraagt.

Laat je verrassen door wat de natuur je aanreikt aan antwoorden en inzichten en neem een volgende stap!


Waar ik zelf heel dol op ben is om een Collage/Moodboard te maken met teksten en plaatjes die me aanspreken. Het is heel leuk om een collage te maken met je intentie voor het nieuwe jaar, waar je in 2018 je aandacht op wilt richten. Dit kun je als leidraad en affirmatie gebruiken voor de nieuwe periode die voor je ligt.

Begin 2017 maakte ik een Moodboard met als belangrijkste thema OVERGAVE en Loslaten, Creatieproces en Nieuw Begin + Bruisende Metamorfose, om een paar kernwoorden te noemen. Het hele afgelopen jaar heeft in dit teken gestaan en dit wordt deze laatste kalendermaand, op de drempel naar het volgende jaar, het meest evident!

 

Intentie voor 2017: OVERGAVE

Ook bij het maken van zo'n collage geldt: ga er niet bewust naar op zoek maar laat de afbeeldingen en uitspraken jóu vinden door uit te knippen of te scheuren wat je raakt en laat je ook hierbij verrassen door wat er ontstaat. Wellicht leuk om hier in de komende Kerstvakantie mee bezig te gaan....
 

Maak je dromen en verlangens waar
 

Dit is mijn persoonlijke thema voor het jaar 2018 en eveneens het onderwerp van de volgende combinatieworkshop Natuurspiegeling en Soulcollage die op zondag 25 februari in Drenthe door Femmie en mij wordt georganiseerd, zie nieuwe flyer in de bijlage voor meer informatie en/of: creatieve-inspiratiedag-maak-contact-met-je-dromen-en-verlangens

Naast spiegelend schrijven gaat mijn hart ook vooral zingen van de combinatie 'natuur en creativiteit'. Ik vind het zó geweldig om te zien wat dit ook met anderen doet. Zo schreef een van de deelneemsters na afloop van de vorige workshopdag Natuurspiegeling en Soulcollage in november:

Ik heb deze Inspiratiedag als heel waardevol ervaren. Het was bijzonder voor mij om in de natuur zo naar binnen te kunnen gaan. Om mezelf echt te ontmoeten, in gesprek te gaan en nieuwe inzichten te kIrijgen vanuit mijn onbewuste. De rust, aandacht en eenvoud in dat prachtige herfstbos maakte dat ik al mijn beslommeringen kon loslaten en me open kon stellen voor wat er in mij leefde. Iets wat me doorgaans zo moeilijk lukt en mijn leven vermoeiend maakt. Ik heb me hier over verwonderd en dat gevoel van verwondering blijft!

Een heel mooie combinatie was het om 's middags een beeld te laten ontstaan met Soulcollage. Mijn ervaring en inzicht van de ochtend kon ik daarin vastleggen. De koppeling naar mijn dagelijks leven werd gelegd en verstevigd. Het beeld klopte en voelde compleet. Mooi om er vervolgens woorden aan te geven en die met een medemens in wederzijdse aandacht en interesse te mogen delen. Als een ietwat overrompeld maar vooral blij en dankbaar mens ging ik naar huis.

 

Het kloppende Hart temidden van Soulcollage....

Zo'n reaktie geeft mij vleugels: dit is waarvoor ik doe wát ik doe, hier gaan mijn Hart en Ziel van stralen. En hier wil ik graag méér van in 2018 en daar neem ik je graag in mee!


Overige aktiviteiten komende tijd
 

* Proeverij natuurcoaching in de Bilt op vrijdag 12 januari, van 12.00 tot 16.00 uur voor mensen die kennis willen maken met het coachen in én met de natuur volgens de visie en werkwijze van Spiegeling: proeverij natuurcoaching en/of die overwegen mee te doen aan de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching die in maart van start gaat: opleiding-intuitieve-natuurcoaching. 

Deadline
om te bepalen of de Opleiding door kan gaan is 6 weken van tevoren, zijnde 9 februari.

Tot die tijd wordt de €90 korting die nu geldt nog even verlengd!!


* Op zondag 28 januari wordt in het Bredase Mastbos van 10.30 tot 13.30 uur weer een Stiltewandeling gehouden met als thema 'Volg je hart in 2018': stiltewandeling-volg-je-hart-in-2018

En verder zal het zich wel ontvouwen wat er komende tijd nog voor ideeën geboren gaan worden, welke Dromen en Verlangens er in 2018 boven de grond gaan komen om vanuit Spiegeling in de Wereld neer te zetten. 
Dit wens ik JOU ook toe: stel je open voor wat er naar je toe wil komen en neem ook de tijd om bij jeZelf naar binnen te gaan en contact te maken met de sluimerende zaadjes van je dromen en verlangens voor 2018. Volg daarbij je hart! 

In ieder geval wil ik je voor NU graag héle fijne Feestdagen wensen. Geniet van de gezelligheid, al dan niet in familiekring of met vrienden en bekenden en laat niet alleen het Kaarslicht maar ook je INNERLIJK LICHT deze donkere dagen oplichten.

Geef het Licht door dat je bent!
 

Graag wil ik je ook vanuit mijn hart BEDANKEN, voor de fijne contacten die ik met menigeen heb mogen hebben dit jaar, voor je aanwezigheid, voor je unieke ZIJN, voor wie je bent met alle licht- en schaduwkanten en voor wat jij op jóuw manier aan de wereld bijdraagt.
Als ik daar vanuit Spiegeling ook weer iets aan bij kan dragen in het nieuwe jaar ont-moet ik je graag.

Ik wens je LICHT EN LIEFDE!

Met een liefdevolle Kerstgroet, Mirjam

Ken je mensen voor wie dit bericht interessant kan zijn, voel je dan vrij om het door te sturen. Wil je geen mail (meer) ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link hieronder.