SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Weet je het nog?

De titel van mijn vorige bericht was 'Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg'. Hierop heb ik veel reakties gehad. Ondermeer van mijn nicht die ook op de verzendlijst staat. Deze uitspraak heeft haar erg geraakt, vertelde ze en is ze in de praktijk gaan brengen: bewust (!) dingen anders doen dan je gewend bent. Met - voor haar - bijzondere ervaringen als gevolg.
 

Afscheid van een bijzonder huisdier


Deze week heb ik kat Basje op 20-jarige leeftijd moeten laten inslapen. Hij had een snel groeiende tumor boven zijn neus, die zich 2 weken daarvoor pas openbaarde.
Hij viel snel af en had ook anderer ouderdomskwaaltjes. Zijn leventje was klaar.
Basje was van mijn vader, volgens hem de meest bijzondere kat die ze hebben gehad. Dat was zeer zeker zo. Bas was een 'Koninklijke Kater' en een heel bijzonder dier!
Toen er kijkers kwamen voor het ouderlijk huis, dat na het overlijden van mijn ouders verkocht moest worden, versperde hij de weg door midden op de trap of op de drempels te gaan zitten zodat er niemand langs kon....
Zonder problemen is hij met mij naar Zundert verhuisd en reisde in zijn mandje mee op en neer in de auto naar Bilthoven en vice versa, zonder een kik te geven. Hij voelde zich overal meteen thuis.
 

Net als mijn vader was hij leeftijdloos in zijn uiterlijk en gedrag en hun 'einde' komt erg overeen. Mijn vader heeft de respectabele leeftijd van bijna 91 bereikt en was eveneens 'op' qua levenskracht en energie. Ook hij is zonder langdurig ziekbed of veel lichamelijke kwalen naar de 'Andere Kant' vertrokken.
Ik heb bijna 7 jaar voor Basje mogen zorgen. Hij is terug naar mijn vader maar ik zal zijn gezelschap zeer zeker missen. Het is nu heel stil als ik thuiskom en er slaapt 's nachts geen Basje meer gezellig op bed tussen mijn voeten.
 

Basje en pa in het ouderlijk huis (2011)

Basje bij mij op de veranda van de caravan in Zundert (2017)
 

Over een andere boeg


Bas heeft met zijn heengaan al meteen een belangrijke boodschap achter gelaten: mijn gevoelsmatig duidelijke besluit om de dingen ANDERS te gaan doen dan ik tot nu toe deed en dan met name ook wat Spiegeling betreft!
Ik voel al een aantal weken dat ik het over een andere boeg moet/wil gooien. Mijn lichaam en energiehuishouding geven duidelijke signalen af die niet langer te negeren zijn. 
Ik merkte het ook concreet toen ik met de planning van aktiviteiten voor 2018 aan de gang ging. Het werkt duidelijk niet meer om aktiviteiten vanuit mijn hoofd te plannen en weer eenzelfde aanbod op de agenda te zetten.

Ik voel een sterke behoefte aan VERNIEUWING en aan 'anders dan tot nu toe'....!!

Door mijn ervaringen van de afgelopen weken, ondersteund door het coachtraject 'Ondernemen vanuit je intuïtie' én de duidelijke boodschap van Basjevoel ik dat ik een nieuw aanbod wil laten ONTSTAAN vanuit mijn Innerlijke Gevoel en Verlangen, wat op dit moment nog niet duidelijk is.
Vanuit déze stroom wil ik ruimte gaan geven aan wat er zich moeiteloos (!) wil ontvouwen als aanbod in 2018 en daarin mijn gevoel en intuïtie volgen. Het is tijd voor een andere koers!

Dit vraagt om 'bij mezelf naar binnen te gaan, om Innerlijke Stilte en via meditatie contact met wat er deep down in mijn Hart en Ziel leeft als de missie en passie die ik uit wil dragen met Spiegeling.
Een spannend proces dat onzekerheid met zich meebrengt, niet mijn sterkste kant.....
Het vraagt ook om Overgave aan wat er in het donker van de winter en in het niet-weten als nieuw en nog onbekend zaadje wil ontkiemen en geboren worden.
Half december ga ik een inspirerende driedaagse volgen over 'contact maken met je Zielsmissie' die je in de wereld wilt zetten. Ik ben heel benieuwd!

Ik houd jullie op de hoogte van de ont-wikkel-ingen.
 

spiegelend contact met je Innerlijke Bron
 

Aktiviteiten Spiegeling


Praktisch gezien betekent dit dat de Proeverij - kennismaking met natuurcoaching - op 8 december in de Bilt van 12.00 tot 16.00 uur gewoon doorgaat. Zie voor meer informatie de flyer in de bijlage of klik door naar proeverij. Er kunnen nog mensen meedoen.

Dit geltdt ook voor de Winter Stiltewandeling op 10 december in het Bredase Mastbos van 10.30 tot 13.30 uur.
Thema van de wandeling is hoe je er LICHT in kunt brengen als je je even in het duister voelt en op welk(e) gebied(en) in je leven je graag méér Licht zou willen laten schijnen in de komende maanden die voor je liggen.

Zie winter-stiltewandeling voor nadere gegevens.

Ook de data voor de volgende Opleiding Intuïtieve Natuurcoachingstart 24 maart 2018, blijven vooralsnog gehandhaafd. Zie voor meer informatie de flyer in de bijlage en de link naar de agenda: opleiding-intuitieve-natuurcoaching.
 

NB > BIJ AANMELDING VOOR 1 JANUARI ONTVANG JE €90 KORTING !!!
 

Op zondag 25 februari is de volgende combinatie workshopdag Natuurspiegeling en Soulcollage in Drenthe, weer in samenwerking met Femmie. Deze keer staat de dag in het teken van contact maken met het zaadje van je dromen en verlangens voor 2018.

Zie creatieve-inspiratiedag-maak-contact-met-je-dromen-en-verlangens

In het volgende bericht hierover meer details, met een kort verslag ook - in woord en beeld - van de vorige zéér geslaagde combinatiedag op 18 november in Zeist, waarop we bijzondere reakties hebben mogen ontvangen. De combinatie 'natuur en creativiteit' werkt heel versterkend op elkaar, was unaniem de ervaring van de deelnemers!

Verder ligt alles nog open qua invulling van het programma voor volgend jaar en ben ik zelf ook heel benieuwd wat er boven gaat komen uit mijn Innerlijke Bron aan inspiratie en ideeën..... 
MIJN intentie voor 2018 wordt: 'Moeiteloos (!) met de Flow meegaan en de Leiding op mijn pad volgen'.

 

laat je spiegelen door de/je natuur.....
 

Spiegelende vragen


Tot slot van dit bericht wil ik jou als lezer graag óók de volgende spiegelende vragen mee geven:
 

* Wat kun/wil JIJ anders doen in je leven dan je tot nu toe hebt gedaan en wellicht ook automatisch gewend bent om te doen?

* Welke bewuste andere keuze(s) zou JIJ willen maken en op welk gebied: werk, relatie, gezondheid of anderszins?

* Hoe kom jij in contact met jóuw Passie en Zielsmissie van wat je in 2018 (meer) in de wereld wilt zetten? Dit hoeft uiteraard niet alleen via werk te zijn, maar kan op tal van manieren....!


Wellicht ben je, net als ik, ook op weg naar een nieuwe intentie voor 2018 waarin je het roer om wilt gooien....

Ik ben heel benieuwd en hoor het graag! Voel je vrij om het te delen als je wilt, door je reaktie te sturen naar info@spiegeling.net


Met verwachtingsvolle Ziele-groet, Mirjam

NB. Ken je anderen in je omgeving die je blij kunt maken met dit bericht, voel je vrij om het door te sturen. Mocht je geen bericht (meer) willen ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link hieronder.