SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Ken je deze uitspraak: 'Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg' ?!

Het was  slogan van mijn reïntegratiecoach jaren geleden na mijn burnout en ik kom het nog regelmatig als motto tegen. Ik vind het ook nog steeds heel waar. Het geeft precies aan waar de cruck zit als je dingen wilt veranderen, maar je gewoontepatronen hardnekkig aanwezig zijn. Ik denk dat we dit allemaal wel bij onszelf herkennen? Ik in ieder geval wel!

Afstand doen van wat bekend en vertrouwd is, ook al is het niet altijd meer functioneel, is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak zijn daar - net als in de natuur - soms stevige stormen en rukwinden voor nodig die ervoor zorgen dat de bladeren loslaten.
Nieuwe dingen aanleren is veelal minder lastig dan oude ingesleten en automatisch geworden patronen afleren. Het vraagt een voortdurend Bewustzijn en vaak ook een bewuste Keuze om niet in de oude groef van de grammofoonplaat mee te gaan.

Zo weet mijn hoofd wel dat de ander aan wiens gedrag je je zo hevig stoort, je eigen schaduw spiegelt, maar daar naar handelen is weer wat anders. Het werd prachtig geÏllustreerd in de natuurcoachings sessie met een collega afgelopen week, waarbij we elkaar om toerbeurt coachten. de ander spiegelt je schaduw....


Toen ik in de cliëntrol was, zag ik letterlijk dat de ander mijn schaduw spiegelde, zie foto, en dat besef maakte diepe indruk. Toen ik de schaduw nader ging onderzoeken kwam ik uit bij onverwachte potenties die voor het oprapen lagen, ik hoefde alleen maar een kwartslag te draaien....
De specht die daarbij flink op de boom naast mij tikte, illustreerde voor mij deze wake up call. De natuur liet moeiteloos haar verrassende boodschap zien en horen!
Toen ik later mijn schaduw, symbolisch vertegenwoordigd door een boom, omarmde en met mijn aandacht er IN ging, ontmoette ik speelse kabouters die mij aangaven 'dat ik alleen maar Vertrouwen hoef te hebben' en dat er uit het donker en niet-weten iets onverwachts mag ontstaan. Ik werd er helemaal BLIJ van en het zware gevoel aan het begin van de sessie werd meteen een heel stuk lichter, kadootje!

 


omarmen van mijn symbolische schaduw
 


boodschap van de kabouters: heb VERTROUWEN !


Diezelfde dag kreeg ik een mailtje van de cliënt met wie ik een 1 op 1 coachings traject houd, ikzelf nu in de rol van (natuur)coach, waaruit bleek dat zij last heeft van hetgeen mij ook zo dwars zit/zat. Over spiegelen en synchroniciteit gesproken....!!
Ik schreef het al in mijn vorige bericht: dat je vaak die cliënten en deelnemers ontmoet die met dezelfde thema's worstelen als jijzelf. De kunst is om daar emotioneel uit te blijven als coach en je neutraliteit in de gaten te houden.

Ik moet dan wel een beetje lachen om mezelf als ik zie dat ik de ander prima feedback kan geven en mogelijkheden aan de hand kan doen om mee aan de slag te gaan, om bijvoorbeeld het gekwetste kind in jezelf te helen. Aanreiking die ik eveneens heel goed op mezelf kan toepassen.

'We zijn leraren en leerlingen voor elkaar' of 'Geven en ontvangen zijn in wezen EEN', vind ik daarom beide ook hele mooie en treffende uitspraken en zo is het ook.
De ene mens is niet verder dan de ander, wel op een ander punt maar iedereen heeft zo zijn eigen uitdagingen op je levensweg.
Het mooie is dat je vanuit je professie tools hebt om de ander een stapje verder te helpen op zijn/haar pad. Zoals ik zelf ook weer anderen in mijn omgeving heb die míj weer ondersteunen bij de dingen waar ik mee stoei.

 


ieder loopt zijn/haar eigen levenspad


Het zijn niet alleen de mensen om je heen die je steunen en een LICHTend baken kunnen zijn op je pad. Ik heb net een prachtig boek gelezen over contact maken met je Gidsen, Engelen en andere spirituele helpers, ook de Natuurkrachten, die je om Hulp en Steun kunt vragen.
Een échte aanrader als je hiervoor open staat. Het kost €17,95 en is te verkrijgen in de spirituele boekhandel. De titel is 'Vraag je gidsen'; verbinding maken met je Hemelse Helpdesk van Sonia Choquette. 
Er staan hele mooie voorbeeld verhalen in plus praktische tips en oefeningen die je zelf kunt toepassen om contact te maken met Helpers uit de spirituele Wereld. Ik heb het in één adem uitgelezen en geeltjes geplakt op pagina's met zinvolle opdrachten.

Wat mij persoonlijk helpt om weer uit een dip te komen is bijvoorbeeld schrijven en mijn ervaringen doorgeven aan anderen, zodat die daar wellicht ook weer wat aan kunnen hebben.
Het geeft mij veel voldoening als mijn eigen lifestruggle niet voor niets is geweest en ik de zinvolle levenslessen die ik daaruit ontleen kan verspreiden.

Als reaktie op mijn vorige nieuwsbrief schreef iemand in haar mailtje: 
"Wat lees ik toch altijd met veel aandacht en plezier je prachtige tektsen. Ze komen bij me binnen en raken en voeden mij, waardoor ik weer een stukje dichter bij mezelf kom; introspectie is voor mij heel belangrijk".

En dat is mijn passie: spiegelen als weg tot bewustwording!
 


je hoeft het niet alléén te doen, vraag je Gidsen om Hulp!
 

Mooi toch hoe het mes aan twee kanten snijdt?! Mij doet het goed om te schrijven en wat het leven mij leert aan wijsheid door alle ups en downs met je te delen. Heel fijn om dan terug te horen dat het de ander ook iets biedt.

Met deze toegift van vandaag wens ik je een heel fijn en inspirerend weekend toe.
Laat de wind maar waaien en stormen. Tussen de buien door zie ik ook steeds weer heel verrassend de zon (ver)schijnen.

Laat je spiegelen door de natuur om je heen én door je eigen natuur en GENIET ervan!

Met een warme en lichtende weekendgroet, Mirjam