SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Houd jij ook zo van de herfst?

Van die prachtige warmrode en goudgele bladerkleuren en de paddenstoelengeur in het bos. De diversiteit aan vormen en kleuren vind ik ieder najaar weer een lust voor het oog.
In de herfst is de transformatie- en creatiekracht van de natuur indrukwekkend en ook heel zichtbaar. Ik geniet daar met volle teugen van en kan niet stoppen met foto's maken. Iedere nieuwe week, zelfs iedere dag  zie ik de natuur van kleur en vorm veranderen, dik genieten!

Naast de kleuren- en geurenpracht houd ik ook erg van de energie van verstilling die al zo voelbaar is in de herfst, een voorbode van de stille winterperiode waarnaar we op weg zijn. Eind van deze maand gaat de wintertijd alweer in en wordt het een uur eerder donker.
We keren letterlijk én figuurlijk meer naar binnen.De tijd lijkt in het najaar nóg sneller te gaan dan anders, voor je het weet is het alweer Kerst en nemen we afscheid van dit jaar.
 

een lust voor het oog


Op zaterdag 28 oktober vindt de Nacht van de Nacht plaats en gaat de klok dus een uur terug. Op zondag 29 oktober wordt alweer de zevende Landelijke Dag van de Stilte gehouden. Op verschillende plaatsen door heel Nederland worden er dan stilte-aktiviteiten georganiseerd, zie www.dagvandestilte.nl voor het landelijke overzicht en het aanbod bij jou in de regio.


Wat slaap is voor het lichaam, is stilte voor de geest!


Het doel van deze jaarlijks terugkerende Stiltedag is om de waarde en werking van stilte onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek en de weldaad te ervaren die stilte biedt voor je geest. Zoals je ook slaap nodig hebt voor herstel van je lichaam om fysiek gezond te blijven.

Het woord STILTE heeft vele aspecten en betekenissen die op deze dag te ervaren zijn: 

* Stilte als afwezigheid van geluid

* Stilte als afwezigheid van gedachten en aanwezigheid van contact met je Bron

* Stilte als aandacht voor en verbinding met Innerlijke Rust

* Stilte als aanwezigheid van Hoger Bewustzijn, het horen van je Innerlijke Stem
 

In feite is 'Stilte' niet met een eenduidige term onder woorden te brengen, het is een ervaring, een innerlijke beleving! En een die voor een ieder anders kan zijn of zich zelfs iedere keer op een andere manier aan je openbaart.
 contact met de Bron

 

Stilte als 'thuiskomen bij je Ziel'


Onlangs heb ik een hele diepe en mooie stilte-ervaring mogen beleven tijdens een tantradag met mijn partner. We deden mee aan een workshop 'Sacred Union' (heilige verbinding).
Het Belgische koppel dat de workshop leidde wist ons moeiteloos mee te nemen in de verstilling, in contact en verbinding van hart tot hart zonder woorden.
Het effect daarvan voor mij was dat ik in een hele diepe stille laag terecht kwam, een soort van Universeel ZIJN van waaruit ik een hele diepe LIEFDE en VERBINDING voelde voor alles en iedereen. Ik noem het een gevoel van Kosmische Liefde die het aardse overstijgt; een gevoel van 'thuiskomen bij mijn Ziel'....

Héérlijk om te ervaren en jammer dat zo'n beleving ook weer voorbij gaat. Ik zou wel continu in die vredige stille sfeer willen blijven en altijd in contact met die verbindende Liefde willen zijn, zo hélemaal volledig in het NU!

Deze eenheidservaring van een 'Heilige Verbinding met al wat leeft' kun je ook opdoen in de stilte van de natuur wanneer je je verbindt met de stilte om je heen en in je eigen woordeloze stilte zakt. Je maakt dan in feite contact met je Wezen, je Ziel, Liefdeskern of hoe je het ook noemen wilt en daarmee ook met dé BRON van Al wat IS.
Ook in de natuur ken ik het gevoel van je EEN voelen met de wereld om je heen.
 Stilteplek in het Mastbos


Een Vision Quest kan daarbij een mooi hulpmiddel zijn. Letterlijk betekent het 'op zoek naar een visioen'.... De Indianen trokken zich voor meerdere dagen, zonder eten en drinken, terug in de afzondering van de natuur om in contact te komen met hun innerlijke visioen(en).

Misschien heb je zelf ook wel de ervaring dat er juist vanuit innerlijke stilte creatieve ideeén bij je boven borrelen of dat je onverwachte antwoorden krijgt of er nieuwe inzichten ontstaan, die je door de drukte en geluiden van het dagelijks leven ontgaan omdat ze niet hoorbaar zijn.
Als ik zelf in stilte in het bos loop, heb ik altijd een klein opschrijfboekje bij me om spontane ingevingen die binnen komen op te kunnen schrijven. Zo zijn er al heel wat 'nieuwsbrieven' geschreven......
 

Stiltewandeling met mini Vision Quest


Wil je de werking van een Vision Quest eens aan den lijve ervaren, dan kun je tijdens de Landelijke dag van de Stilte op zondag 29 oktober meedoen aan de Stiltewandeling met mini Vision Quest in het Mastbos van Breda. We verzamelen om 10.00 uur voor de poort van Huize den Deijl, waarna we meteen het bos ingaan voor een stiltewandeling. Zie landelijke-dag-van-de-stilte

Halverwege de wandeling houden we een Stilte-stop op een mooie en rustige plek in de natuur (zie foto), waar je je een tijdje in stilte met jezelf zit en je kunt laten verrassen door wat er uit je Innerlijke Stiltebron naar boven wil komen.
Je kunt 'je Quest' met een vraag in gaan, waar je graag meer inzicht of antwoord op wilt. Of je gaat gewoon blanco de ervaring in en ziet wel wat er spontaan bij je boven komt drijven.

Ik kan je verzekeren dat het een verdiepende ervaring kan zijn!
Het enige dat je nodig hebt is je hart en zintuigen open zetten om te kunnen ontvangen wat zich aandient.

Ook als je niet meedoet aan een stilte-aktiviteit kun je je met de energie van deze dag verbinden door van 11.00 tot 12.00 bewust in stilte door te brengen. Dit kan ook gewoon thuis in je eigen omgeving.....


Gun jezelf zo'n moment van stilte, niet alleen op deze speciale Stiltedag maar liefst ook vaker in je dagelijks leven!

De eindtijd van deze stilte-aktiviteit ligt rond 13.00 uur en de financiële bijdrage is €10.
Zie ook www.dagvandestilte.nl
 


warmrode en goudgele herfskleuren


Overige aktiviteiten dit najaar
 

* De 'Creatieve Inspiratie dag in de natuur' op 18 november, de Combinatieworkshop 'Natuurspiegeling en Soulcollage is inmiddels vol; er staan nu 3 mensen op de wachtlijst.
In februari zal er weer een comibnatieworkshop worden aangeboden, nu in Drenthe.
Bij nog méér aanmeldingen komende tijd voor de dag van 18 november, kunnen we kijken of er ook eerder nog een herhaling in het midden van het land mogelijk is.
Zie combinatie-workshop-natuurcoaching-en-soulcollage-kaart-maken
 

* De Proeverij / kennismakingsworkshop op 29 september was een hele fijne middag met stralend zonnig weer en enthousiaste deelnemers. De eerstvolgende Proeverij is op vrijdag 8 december, ook weer van 13.00 tot 17.00 in de Bilt.
Een mooie gelegenheid om kennis te maken met coachen in en met de natuur én om te onderzoeken of de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching van Spiegeling, die in maart 2018 van start gaat, iets voor je zou zijn. Zie agenda: opleiding-intuitieve-natuurcoaching

* De laatste aktiviteit van dit jaar is de Winter stiltewandeling op zondag 10 december in het Mastbos van Breda van 10.30 tot 13.30. Op deze laatste seizoenswandeling staan we stil bij het thema Licht en Donker.
Zie stiltewandeling-de-kracht-van-het-licht

Verschillende mogelijkheden dus om iets van natuurcoaching / natuurspiegeling te ervaren!
Wie weet tot ont-moetens.....

Met verstilde herfstgroet, Mirjam


NB. Ken je anderen die het fijn zouden vinden om deel te nemen aan deze Stilte-ervaring in het Bredase Mastbos, voel je dan vrij om dit bericht door te sturen. Mocht je geen bericht (meer) willen ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link hieronder.