SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

De zomervakantie is voorbij en het nieuwe seizoen is van start. Het najaar doet zijn intrede met de eerste 'r' in de maand. We zitten niet alleen in een nieuw jaargetijde, maar eveneens in een nieuw planetair jaar dat op 26 juli is ingeluid.

"Dit kondigt een nieuwe periode aan waarin je spirituele ontwikkeling een groeispurt kan maken. Deze nieuwe fase is geactiveerd tijdens de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus (8-8) die de weg vrij heeft gemaakt voor een hogere trillingsfrequentie van de aarde en haar mensheid. 
We zitten in een transformerende beweging - die al langere tijd gaande is - om steeds méér van een Aards mens met een grofstoffelijk lichaam te worden tot een Kosmisch mens met een veel fijngevoeliger lichaam en hogere energietrilling met een daarbij behorend Hoger Bewustzijn".

Aldus samengevat de informatie van Internet in deze periode. Google eens rond en kijk wat je aanspreekt aan alle beschikbare informatie over het bijzondere van deze tijd waarin we nu leven.
 


Het transformerende van deze tijd
 

Transformatie

In dit opzicht was het een bijzondere zomer, dit geldt met name voor de maand augustus.

Op 7 augustus was het Volle Maan met een gedeeltelijke Maansverduistering en vervolgens vond op 21 augustus de totale Zonsverduistering plaats die in Amerika goed te zien was. Ook vandaag, 6 september, is het weer Volle Maan.

De spiegelende thema's die bij deze gebeurtenissen langskomen wijzen alle in dezelfde richting:
'Beweging en verandering, je openstellen voor jóuw eigen unieke bestemming in het leven, oude (onbewuste) zaken boven laten komen en helen om daarmee ruimte te maken voor je 'nieuwe' intuïtieve Zelf.

Ik merk bij mezelf dat ik me meer en meer laat leiden door wat ik voel en door wat mijn HART me ingeeft en ik probeer zoveel mogelijk mijn intuïtieve Flow te volgen.
Mijn hoofd vindt daar vaak nog van alles van, waardoor er ook innerlijke conflicten ontstaan. Niet altijd makkelijk om mee om te gaan en bij tijd en wijle is 't flink oefenen om 'trouw aan je gevoel te blijven'. Maar tegelijkertijd óók een mooie uitdaging!

Misschien herken je deze beweging ook bij jezelf en bij anderen in je omgeving?
Hoe was jouw zomer en wat heb jij ervaren van de veranderende energie in augustus?

 

Ruimte maken voor het Licht in jeZelf

Dat deze veranderende beweging niet zonder slag of stoot gaat hoor ik van verschillende kanten om me heen en ervaar ik ook zelf. Hoe meer je naar het Licht beweegt, hoe meer je ook te maken krijgt met je schaduw! Het zijn twee kanten van dezelfde medaille.
 


Op weg naar het Licht

 

Via dromen maar ook emotionele gebeurtenissen komen oude herinneringen en gevoelens uit mijn kindertijd weer boven, die toen veel indruk hebben gemaakt en waarvan ik dacht dat ik dat inmiddels wel achter me had gelaten.
Ik heb echter steeds sneller door wanneer een situatie in het Nu de oude kindpijn triggert en dat het meer met 'toen' te maken heeft dan met de huidige situatie. Maar als je er midden in zit, is het niet echt fijn.

Wat kom jij tegen aan oude patronen, gedachtes en gevoelens en door welke personen of situaties worden die gespiegeld? Hoe ga je hiermee om?
 

Uitnodiging: kijk eens naar de thema's die op dit moment in je leven spelen en of je daar een rode draad in kunt ontdekken. 
 

Zoek de STILTE

Wat mij helpt in heftige tijden is om de Stilte op te zoeken, of in mezelf of in de natuur en vaak allebei. De stilte van de natuur helpt je om makkelijker bij je eigen Innerlijke Stilte te komen en te voelen wat zich daar roert.
In diezelfde stilte kunnen creatieve ideeën en inzichten ontstaan, of komen er spontaan antwoorden op, of inzichten door is mijn ervaring.
In een oude Happinez die ik aan het strippen was voor een collage las ik laatst een mooie uitspraak:
"God probeert de hele dag om je aan de lijn te krijgen, maar hoort te vaak een 'in gesprek toon', waardoor "HIJ" geen contact met je kan maken". Ik denk dat dit voor velen van ons regelmatig geldt......

 
Op zondag 29 oktober is het weer de LANDELIJKE DAG VAN DE STILTE en bied ik vanuit Spiegeling in het Bredase Mastbos een Stiltewandeling aan met mini Vision Quest.
Juist bedoeld om meer in contact te komen met de stilte in jezelf en wat zich vanuit die diepte wil laten voelen en horen. 

Zie voor meer informatie landelijke-dag-van-de-stilte-natuuraktiviteit
 


Welke zoete of zure vruchten pluk jij dit najaar?

 

Overige aktiviteiten komende tijd

Een chronologisch overzicht van de komende aktiviteiten vanuit Spiegeling:
Zie ook de agendapagina op de website > agenda

* Zondag 24 september Herfst Stiltewandeling in het Mastbos van Breda, 10.30 - 13.30
 

* Vrijdag 29 september Proeverij/introductieworkshop Intuitieve Natuurcoaching in de Bilt, 13.00 - 17.00
 

* Zondag 29 oktober Landelijke Stiltedag met Stiltewandeling en mini Vision Quest in het Mastbos van Breda, 10.30 - 13.30
 

* Zaterdag 18 november Creatieve Inspiratiedag, combinate van natuurspiegeling en Soulcollage in Zeist, 10.00 - 17.00

Voor deze bijzondere workshopdag geldt een korting voor snelle beslissers.
Als je je vóór 8 oktober aanmeldt betaal je €55 ipv €65 ex btw.
Voor meer informatie zie de agenda + de flyer in de bijlage!


Tot zover voor nu, volgende keer meer. Met transformerende herfstgroet, Mirjam

NB Graag wil ik iedereen bedanken voor de leuke en enthousiaste reakties op de vorige twee nieuwsbrieven over de veranderingen binnen Spiegeling. Heel fijn om te ontvangen!
Als je mensen kent voor wie bovengenoemde aktiviteiten interessant kunnen zijn, voel je dan vrij om dit bericht aan hen door te sturen.
Mocht je geen informatie (meer) willen ontvangen, kun je je afmelden via de link hieronder.