SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

In de vorige nieuwsbrief heb je kunnen lezen over de veranderingen binnen Spiegeling.
Ik ga dit weekend met vakantie en kijk uit naar een paar weekjes 'lekker nietsen' en genieten van de Vrijheid na het harde werken van de afgelopen maanden.
 

Nieuwe fase van Spiegeling na de zomer


Na de zomer vangt er een nieuwe periode aan met nieuwe kansen en mogelijkheden en uiteraard ook met nieuwe uitdagingen. Het zal even wennen zijn om alleen met Spiegeling verder te gaan. Maar zowel voor Sandra als voor mij voelt het kloppend om na 7 jaar samenwerking nu ieder ons eigen pad te gaan en ons 'eigen ding' in de wereld te zetten.

Eind december 2015 had ik het gevoel met Spiegeling te willen stoppen. Mijn inspiratie en motivatie voelden als opgedroogd en mijn aandacht en energie gingen toen uit naar andere zaken.
Het aparte is dat ik juist vanaf dát moment en richting onze 10 jarige Jubileumdag in juni 2016, ging ervaren dat ik Spiegeling niet kón en wil(de) loslaten. Spiegeling is een deel van mezelf en ik voel me er té veel mee verbonden! 

Begin van dit jaar, in januari 2017, heb ik een Moodboard gemaakt met mijn verlangen voor 2017 waarop ik (nog nietsvermoedend) Metamorfose heb geplakt. Het thema van de collage is GEVEN, zie een van de gebruikte citaten: 'the meaning of life is to find your gift; the purpose of life is to give it away'.
 


Collage: Metamorfose 2017


Vanaf februari ben ik verschillende (online) ondernemerstrainingen gaan volgen, onder andere om nader te onderzoeken wat IK mee wil geven aan 'de wereld.
Ik ben begonnen met de training 'Bezield Ondernemen' en nu volg ik een traject 'Ondernemen vanuit je Intuïtie. Hierdoor heb ik nieuwe inspiratie en creatieve ideeën opgedaan ten aanzien van de voortgang van Spiegeling en mijn bijdrage daarin.

Over intuïtie gesproken: van alle kanten kreeg ik afgelopen periode bevestigende ingevingen en boodschappen in de trant van 'doorbraak, tijd voor verandering, transformatie, nieuwe start, eigen koers varen' en dergelijke.
Ik voel mij als een krachtige boom waaraan nieuwe blaadjes groeien, een die meer en meer zal worden tot een boom die kleurrijk in volle bloei staat!
 

IK HEB ER HEEL VEEI ZIN IN OM MIJN NIEUWE INSPIRATIE OM TE ZETTEN IN (NIEUWE) INSPIRERENDE AKTIVITEITEN VANUIT SPIEGELING !!
 

Nieuwe plannen en ideeën komende tijd


* Om te beginnen ben ik achter de schermen bezig om de website aan te passen. Dat kost wel enige tijd en zal niet meteen zichtbaar zijn, maar het is leuk om mee bezig te zijn.
De oude teksten zullen langzaamaan vervangen worden door nieuwe.

* Daarnaast ga ik met verschillende ex-cursisten van Spiegeling vervolgaktiviteiten aanbieden en de creativiteit weer terugbrengen in de Opleiding Natuurcoaching.
Verschillende cursisten hebben in de loop der tijd aangegeven de combinatie 'natuur en creativiteit' - net als ik zelf - heel verrijkend te vinden.

Mijn eigen ervaring en eveneens die van anderen is dat het effect van je spiegelende natuurervaring beter beklijft en langer bij je blijft als je er een creatieve followup aan kunt geven. Dit kan in een expressievorm zoals tekenen, schilderen, boetseren of collage maken. Vooral (Soul)collages maken is tegenwoordig mijn passie!

Ik heb inmiddels een aantal workshops Soulcollage gevolgd en ben onder de indruk en ook aangenaam verrast door de spiegels die te ontdekken zijn in je eigen gemaakte kaart.
Niet alleen geldt 'in de Ziel van de natuur, vind je de natuur van je Ziel', maar eveneens in je eigen Zielekaart, de naam zegt het al.


Vandaar dat een nieuwe en inspirerende aktiviteit vanuit Spiegeling de Workshopdag 'Natuurspiegeling en Soucollage' is, op zaterdag 18 november, onder het motto LAAT JE ZIEL STRALEN!
 

 Soulcollage kaart Femmie


Ik geef deze dag samen met Femmie Timmerman, eveneens natuurcoach (in 2013 bij Spiegeling de opleiding gevolgd) en tevens Soulcollage facilitator. Zie flyer in de bijlage voor meer informatie en combinatie-workshop-natuurcoaching-en-soulcollage-kaart-maken

 

* Ook leuk om te vertellen is dat ik volgend jaar, zomer 2018, samen met mijn partner van 15-22 juli een zomerweek op Terschelling aanbied.


Deze week zal plaatsvinden in de Volkshogeschool in Hoorn, gelegen midden in de bossen en duinen van Terschelling op loopafstand van het strand. In de zomer van 2009 heb ik hier met veel plezier een Opleidingsweek Natuurcoaching gegeven.
De zomerweek in 2018 zal een combinatie zijn van: natuur, creativiteit, spiritualiteit, ontspanning en beweging.
We hebben hier nu al heel veel zin in! En nog een heel jaar de tijd om het programma nader in te vullen, zie voor nu: zomerweek-op-terschelling-natuur-spiritualiteit-beweging-massage
 


Terschelling afgelopen juni


Voortzetting van de gangbare aktiviteiten van Spiegeling


* de voormalige 'kennismakingsworkshop natuurcoaching' heet nu Proeverij en zal door mij in de Bilt én in Breda worden gegeven, met een nieuwe inhoud en dus ook op een nieuwe locatie. 

De Proeverij in de Bilt is op vrijdag 29 september van 13.00 tot 17.00 uur
Info: proeverij-introductie-workshop-natuurcoaching 

Die in Breda op vrijdag 13 oktober, eveens van 13.00 tot 17.00 uur: 
Info: proeverij-introductieworkshop-natuurcoaching.

Zie ook de flyer in de bijlage.


* De eerstvolgende Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching start op 24 maart 2018.
De ervaring leert dat het 't beste werkt om deze aan te bieden in de start van het voorjaar en af te sluiten in het najaar. Hiermee wordt ook het ritme van de natuur gevolgd. Zie voor meer informatie: trainingen-natuurcoaching

Ook zullen er na de basistraining vervolgaktiviteiten komen, in de vorm van verdiepingsdagen voor de huidige en voormalige cursisten of anderen die ervaring hebben in het werken met natuurcoaching.

Dit om alvast een tipje van de sluier op te lichten want er staat nog veel meer op stapel.
Ik bruis van energie en ben zelf ook benieuwd wat er intuïtief allemaal nog meer mag ontstaan in de komende tijd. In de volgende nieuwsbrieven verschijnt hierover meer informatie.

Zie voor het actuele overzicht van de komende aktiviteiten de agendapagina: agenda
 


met zonnige zomergroet


Voor NU wens ik een ieder van jullie die het nog voor de boeg heeft, inclusief mijzelf, een héle fijne vakantie toe om lekker uit te rusten, op te laden en vol nieuwe energie het najaar in te gaan. Laat je inspireren door de/je Natuur!

Als je belangstelling hebt voor de Creatieve Inspiratiedag of voor de Proeverij, kun je je nu al opgeven. Na 25 augustus beantwoord ik mijn mail weer.


Met geïnspireerde hartegroet, Mirjam

Ken je anderen voor wie deze informatie interessant kan zijn, voel je dan vrij om dit bericht door te sturen. Als je geen nieuwsbrief (meer) wilt ontvangen, kun je je afmelden via de link hieronder.