SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Na de eerste tropische dagen van dit jaar zijn we nu op weg naar de officiële Zomer.
Over drie weken vieren we de astronomische start van het zomerseizoen. Op 21 juni zijn dag en nacht even lang. 
Een aparte ervaring vind ik steeds dat we vanaf het hoogtepunt van 21 juni langzaam aan richting 'de donkere perode' van het jaar gaan en dat de avonden dan weer korter worden.
Mijn vader maakte daar steevast ieder jaar een opmerking over: "we gaan weer naar de winter" zei hij dan met een diepe zucht, een jaargetijde waar hij niet zo dol op was. Ik heb zijn gevoel lange tijd gedeeld maar sinds ik met Spiegeling en natuurcoaching aktief ben is mijn beleving van de seizoenen veranderd en vind ik élk seizoen haar charme hebben en ervaar ik ook haar specifieke spiegelwerking. 
 

Zomer: de Zon staat op haar hoogste punt

Ritme van het seizoen
 

Over jaargetijden gesproken; afgelopen maand heb ik 59 levensjaren voltooid en ben ik op weg naar de mijlpaal van 60. Daarmee zit ik qua leeftijd in de 'herfstperiode' van mijn leven.
Ik vind het een confronterend gegeven maar van binnen voel ik me leeftijdloos en ben ik blij dat ik ben waar ik NU ben, met alle opgedane levenswijsheid en ervaring in de achterliggende jaren. "Je wordt rijper naarmate je ouder wordt" zegt men en dat kan ik wel beamen. Ik voel me in de BLOEI van mijn leven, dus in de Zomerfase!

Jaap Voigt schrijft in zijn boek 'Leven & werken in het ritme van de seizoenen':  
"Zomerse pracht wordt zichtbaar. Groei gaat in deze tijd van het jaar niet over groter worden maar over rijping: voller en duidelijker, vol-wassen worden!
De kracht van rijping is dat naast het innerlijke rijpingsproces dat gaande is er vertrouwen ontstaat dat in de buitenwereld de juiste situatie, de juiste persoon en de juiste werkvorm gevonden wordt om jouw unieke bijdrage aan de wereld gestalte te geven. Hierbij gaat het vooral om Vertrouwen hebben in je intuïtie en de ingevingen van je Hart volgen".

Breng je Dromen en Verlangens tot bloei
 

Het thema van de komende Stiltewandeling op zondag 18 juni die in het teken van de Zomer staat sluit hier op aan: 'Waarvan komen jouw Dromen en Verlangens tot bloei'? Wat heb je daarvoor nodig? Welke elementen voeden jou?

Zie voor meer informatie de bijlage bij deze nieuwsbrief of klik door naar de website: stiltewandeling en wandelingen/stiltewandelingen
 

Vragen:
Hoe kun je je dromen en verlangens voeden zodat ze tot rijping komen en je jouw unieke talent kunt neerzetten in de wereld? Waar ben je vanzelfsprekend goed in, van welk talent gaan je ogen stralen en krijg je veel energie? Wat maakt je blij waarmee je ook anderen blij maakt en inspireert? Wanneer volg je de energie van je hart?

Wat voedt jou om je talent(en) tot bloei en rijping te laten komen?
 

Volg je hart en kom tot bloei !

Als ik mezelf als voorbeeld neem, dan geldt voor mij dat ik schrijven vanuit mijn Hart heel fijn vind om te doen. Het geeft me energie en ik word blij als ik merk dat ik ook anderen ermee kan inspireren.
Mijn voeding/inspiratie ligt in de spiegel van de natuur maar ook in dagelijkse levenservaringen, spirituele boeken en cursussen waarin ik aanreikingen vind die ik graag door wil geven. Dit geeft mij voeding waarmee mijn verlangen om iets bij te dragen aan de wereld tot bloei en rijping komt!

Boodschappen van de Natuur
 

Vaak liggen de antwoorden verscholen in de Stilte, in je eigen innerlijke Stilteplek maar ook in de Stilte van de Natuur.
In de vorige nieuwsbrief beschreef ik dat een van de opdrachten in de training Intuïtieve Natuurcoaching is om gedurende de looptijd van de training een eigen Stilteplek in de natuur op te zoeken en je te laten spiegelen en inspireren door wat het contact met de natuur je in haar seizoensritme op die plek aanreikt. 


Bernadette, een van onze huidige cursisten beschrijft hierna hoe dat zij zich op háár plek laat spiegelen door de natuur. Ze schreef ons:

Op mijn Stilteplek voel ik een verbinding met alles om me heen die sterker wordt naarmate ik er vaker kom. De plek trekt me aan, spiegelt me en verrast me met nieuw blad, geurende bloesem, een druk bewegende mierenhoop of een plotselinge windvlaag.
En op elke vraag die ik er stel krijg ik antwoord. Ik ben deel uit gaan maken van deze prachtige plek.
Zie hierna haar concrete ervaring hoe de natuur haar spiegelt op haar Plek.

Mijn Stilteplek

Voor de training Natuurcoaching wordt me gevraagd een Stilteplek te zoeken. Ik weet waar ik moet zijn: een prachtige plek tegen een duin aan met uitzicht op een open duinvallei. Op deze plek valt een dennenboom mij direct op. De boom ‘omhelst’ met haar takken een dunnere stam die vanuit de basis met haar meegroeit.

Wat spiegelt deze boom over mezelf en over mijn eigen leven?
De boom staat symbool voor mijzelf. Stevig rechtop, meebewegend met de Wind, groeiend richting Zon. De dunnere stam staat symbool voor mijn verbinding met de natuur. Op jonge leeftijd heb ik veel voedende verbinding ervaren in en met de natuur, door de jaren heen minder maar ik ben wel meegegroeid.
Ik vraag de boom wat de dunnere stam mij spiegelt. De boom laat zien dat ik dit deel van mezelf nu omarm. Het klopt. Ik ben vaak in de natuur, ervaar het steeds meer als mijn Thuis en raak door de training bewuster van de waarde van de verbinding ermee.

 


de spiegelende Dennenboom.... 

Een andere vraag in een drukke periode, als mijn hoofd vol zit met gedachten: ‘
Wat kan mij ondersteunen om rust in mijn hoofd te krijgen?’ De Wind geeft het antwoord: ‘laat maar waaien……’. Met mijn aandacht op de wind moet ik stilletjes lachen. Zo simpel kan het dus zijn. 
Met dank aan Bernadette!
 

Tot slot, komende opleidingsaktiviteiten
 

* Wil je je ook laten spiegelen en inspireren door de natuur en leren hoe je de natuur intuïtief kunt inzetten bij coaching of anderszins in de begeleiding van mensen, dan kun je je opgeven voor de volgende Training Intuïtieve Natuurcoaching.
Deze start op 14 oktober in Zeist.

Zie voor meer informatie over inhoud, locatie en kosten de agenda: training-natuurcoaching-voor-mensen-die-met-mensen-werken en training-natuurcoaching
 

NOTABENE: ER GELDT EEN VROEGBOEK KORTING VAN €100 ALS JE JE VÓÓR
1 JULI OPGEEFT !!

 

* Of de training iets voor je is en of de werkwijze van Spiegeling je aanspreekt, kun je ervaren tijdens de kennismakingsworkshop Natuurcoaching op 15 september in Austerlitz.

Zie: kennismakingsworkshop-natuurcoaching en workshop-natuurcoaching


We wensen je een fijn en zonnig Pinksterweekend. Geniet van de natuur, de Stilte in jeZelf of om je heen en laat je verrassen door wat je tegenkomt op je (levens)pad komende tijd!

Met zomerse groet, Mirjam en Sandra 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij ons een aktiviteit hebt gevolgd en/of je voor ontvangst hebt opgegeven. Als je mensen kent voor wie deze nieuwsbrief nog meer interessant kan zijn, voel je dan vrij om dit bericht door te sturen. Als je geen informatie (meer) wilt ontvangen, kun je je afmelden via de link hieronder.