SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

De maand april loopt alweer op haar einde. We zijn in maart met de lente-equinox de lichte helft van het jaar ingegaan. Hoewel de temperaturen nog niet bepaald lente-achtig zijn, integendeel, laat de natuur zich van haar beste kant zien en schieten de nieuwe scheuten vol enthousiasme uit de grond en komen de jonge knoppen tot leven.geboorte van nieuw lentegroen

Het voordeel van twee woonplekken waartussen ik heen en weer pendel, mijn huis in Bilthoven en mijn caravan in Zundert, is dat ik op beide locaties de bloemen, planten en struiken in mijn twee tuinen met centimers per week zie groeien. De tot aan de grond afgesnoeide hortensias afgelopen najaar schieten met hun nieuwe scheuten vol levensvreugde de lucht in. Een lust om te zien, wat een levensenergie! De creatiekracht van de natuur in dit jaargetijde is onmiskenbaar.

Elk jaar neem ik me weer voor goed op te letten wanneer de natuur uitloopt. Iedere keer haalt de natuur me toch weer in en verschijnt er onverwachts een hoeveelheid witte en rose bloesem aan bomen die er de dag ervoor nog heel winters en kaal uitzagen.Deze zichtbare scheppingskracht van de natuur boezemt ontzag in.
Ooit zei ik in een artikel voor Paravisie 'dat ik God niet ontmoet in de kerk, maar in de natuur' en dat heb ik ook vaker van deelnemers aan onze trainingen Natuurcoaching terug gehoord. Iedere nieuwe cyclus weer openbaart de natuur zich als een mysterie.....
 


de Magnolia laat stralend haar volle knoppen zien

Tips


Een van de opdrachten tijdens de training Intuïtieve Natuurcoaching is om op een vaste plek in de natuur die je aanspreekt het verloop van de jaargetijden te volgen, je bewust met dit ritme te verbinden en te ervaren wat het je spiegelt.
Dit kan een speciale plek in de natuur zijn maar ook je eigen tuin. Je zult ervaren dat je je veel méér 'deel van het Grote Geheel' gaat voelen en dat je vertrouwen in de organische ontwikkelingen van je eigen natuur hierdoor eveneens voelbaar wordt versterkt, waardoor je als vanzelf meer en meer in je eigen Kracht komt.
Dit is voeding om je Verlangen(s) in de wereld te kunnen zetten, je Kracht is vruchtbare 'compost' om je Dromen te laten groeien en uit te laten komen als de tijd er rijp voor is.

Een andere tip is om je elke ochtend zodra je wakker wordt bewust af te stemmen op je dromen en verlangens en deze in gedachten voeding te geven door een intentie uit te spreken of op te schrijven.
Dit doe je ondermeer door je bewust te zijn van alles waar je in het NU dankbaar voor bent dat het al in je leven is, of trots te zijn op wat je tot op heden hebt bereikt/gecreëerd.
Dit kunnen ook kleine dromen en verlangens zijn. Hiermee voed je je intentie.

Sinds kort volg ik online een 'Magisch Ochtendrituelen' programma en dit soort tips zijn heel behulpzaam om zelf je eigen dag te manifesteren zoals jíj dat graag wilt (www.jennyhoekstra.nl).
Er wordt hierbij veel gewerkt met affirmaties en visualisaties, waarbij je je voorstelt dat je dromen en verlangens al zijn uitgekomen en je je vooral verbindt met het gevoel dat dit je geeft. Met name in dat laatste zit de grootste kracht en uitdaging: beleef je wensen alsof ze reeds zijn uitgekomen.
Volgens de Wet van Aantrekking trek je ze daarmee aan om naar je toe te komen, de manier waarop laat je over aan het Universum en je stelt je open voor Leiding. Ik ben er nog mee aan het oefenen maart via de verhalen op  facebook van anderen die hier al langer mee bezig zijn zie ik allerlei creatiewonderen langskomen, heel inspirerend!
 


sneeuwwitte bloesem tijdens de Betuwse Bloesemroute


Daarnaast word ik momenteel zeer geïnspireerd door de training Bezield Ondernemen die ik volg (www.volledigleven.nl). Hier zijn we óók bezig zijn met je dromen en verlangens te onderzoeken om in de wereld te zetten vanuit je innerlijke bezieling en passie, met de unieke talenten die jij te bieden hebt. Er borrelt van alles in mijn binnenste aan ideeën en inspiratie; de tijd zal leren wat daarvan tot bloei gaat komen en zichtbaar wordt.

Ondertussen is het voor veel mensen mei-vakantie en vertoeft collega Sandra nu heerlijk op het magische natuurschone eiland la Gomera.
Waar wij zelf vreugedevol dankbaar voor én trots op zijn, is dat de training Intuïtieve Natuurcoaching in maart van start is gegaan met 13 deelnemers en dat daar maar liefst vier mannen tussen zitten!  Dat komt niet vaak voor.
Ik heb één keer 5 mannen en 5 vrouwen in de training gehad en sindsdien zo goed als altijd alleen vrouwen. Maar de natuur spiegelt ieder van ons en juist het samengaan van de mannelijke én vrouwelijke energie in de natuur leidt tot vruchtbaarheid en creativiteit!

De volgende training is gepland in het najaar en gaat in oktober van start.
 

Aktiviteiten komende tijd:


* Vrijdag 19 mei: Kennismakingsworkshop natuurcoaching voor mensen die willen ervaren wat het coachen in en met de natuur inhoudt.
Tevens is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de visie en werkwijze van Spiegeling en te ervaren of de training Intuïtieve Natuurcoaching in het najaar iets voor je zou zijn. Zie voor meer informatie over inhoud, locatie, tijd en kosten de flyer in de bijlage en kennismakingsworkshop-natuurcoaching + workshop-natuurcoaching

* Zondag 18 juni: Zomer Stiltewandeling. We wandelen met elkaar in stilte en laten ons spiegelen door de natuur om ons heen.
Hierbij zullen we regelmatig letterlijk en ook figuurlijk stilstaan bij je dromen en verlangens: wat is er al tot bloei mogen komen en wat heeft nog extra voeding nodig om de gewenste bloeifase te realiseren? Hoe kun je dit creëren en wat kan jou daarbij helpen?
Zie voor meer informatie over inhoud, locatie, tijd en kosten spiegelende-stiltewandeling + stiltewandelingen

Voor beide aktiviteiten geldt dat je je vantevoren moet aanmelden. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@spiegeling.net
 


start your day with a SMILE !

Voor nu wens ik je, mede namens Sandra, een gezellige Koningsdag en een fijne voortzetting van de mei-vakantie als dit voor jou aan de orde is.
Ook al schijnt de zon mogelijk niet en is het winters fris, laat dat je er niet van weerhouden je eigen Zonnekracht van binnenuit te laten stralen, zodat je je zelf verwarmt én de mensen om je heen!

Nog een belangrijke tip uit het Magisch Ochtendrituelen Programma is om standaard de dag met een glimlach op je gezicht te beginnen, maakt niet uit hoe je je voelt maar stap met een smile je bed uit. De energie van een (glim)lach wekt op dat je vanzelf gaat stralen.

Dat wensen wij je toe!

Met strálende HARTEgroet, Mirjam en Sandra

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij ons een aktiviteit hebt gevolgd en/of je hiervoor hebt opgegeven. Als je mensen kent voor wie deze nieuwsbrief nog meer interessant kan zijn, voel je dan vrij om dit bericht door te sturen. Als je geen informatie (meer) wilt ontvangen, kun je je afmelden via de link hieronder.