SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

De tweede maand van 2017 loopt alweer op zijn einde, time flies. Februari is een bijzondere maand in de natuurlijke kringloop van het jaar.
Begin van de maand (2 februari) wordt in diverse natuurstromingen stilgestaan bij het Keltische Imbolc, dat tussen Midwinter op 21 december en 21 maart het prille begin van de Lente markeert. Het zaad in de buik ('im bolc') van Moeder Aarde ligt in het diepe donker te wellen om straks wortel te kunnen schieten.

Een hele mooie spiegelende tekst is de volgende die gaat over zaaien en groeien naar aanleiding van de zich herhalende lessen in je leven.

Spiegelend citaat:
“Levenslessen op je pad zijn steeds terugkerende thema's uit dit of een vorig leven, rondjes die je steeds weer loopt in relaties, je werk, thuissituatie of gezondheid.
Net zolang totdat je het herkent als een patroon dat zich herhaalt totdat je géén andere keus meer hebt dan het aan te pakken, op te lossen én ervan te leren.
Het is net als een zaadje dat in de grond wordt gestopt. Daar wordt aarde overheen gegooid en dan is het pikkedonker. Het zaadje moet volledig vertrouwen op zijn groeikracht en tegen de druk van de aarde in omhoog groeien, net zolang totdat het zijn stengeltje ontvouwt boven de grond dat zich opent voor de zonnestralen. Dit is een proces dat tijd vraagt.
De aarde ondersteunt dit proces en biedt voeding, warmte en water zodat de wortels kunnen groeien en het zaadje zich kan ontwikkelen tot een kwetsbaar stengeltje.
Samen met de aanstaande plant viert de aarde het feit dat het gelukt is om boven de grond uit te komen en het Licht te bereiken. Het stengeltje zal bladeren maken en uitgroeien tot een stevige plant.

Heb Vertrouwen dat iedere levensles goed is voor de ontwikkeling van je Ziel en je een mogelijkheid biedt om nóg meer naar het Licht te groeien. Weet dat er niets op je pad komt wat je niet aankunt en dat je Ziel hier zelf voor heeft gekozen.”


Waarschijnlijk voor ieder van ons wel een herkenbaar citaat, hoe lastig soms ook als je midden in een heftige situatie verkeert. Houd moed, aan het eind van de tunnel gloort het Licht!
 


Waar gaat jouw levenspad heen?


* Kijk eens naar je eigen leven, welke thema's of patronen doen zich steeds weer
voor waar je regelmatig op stuk loopt bij jezelf of in contact met anderen?

* Welke rode draad is hierin te ontdekken en wat heb je nodig om hieruit los te kunnen komen?

* Maar ook: welke inzichten of groeimomenten leveren ze je op?


Ritme van de Maan: licht op je schaduw


In de nacht van 10 op 11 februari hadden we een Maansverduistering. Dit komt 2 tot 3 keer per jaar voor en valt altijd samen met Volle Maan. Deze Volle Maan stond in het dierenriemteken Leeuw.
Een Maansverduistering ontstaat omdat Zon, Aarde en Maan op één lijn staan zodat het licht van de Zon de Maan niet (volledig) kan bereiken. De Maan komt dan in de schaduw van de Aarde te staan.
Op zoek naar de spiegelende betekenis hiervan kwam ik op Facebook een vraag tegen over je eigen schaduwkanten die het Licht in jeZelf kunnen verduisteren. 
Bij déze Maansverduistering gaat het dan vooral om zuivering van wat je aan vuurkracht (Leeuw) hebt weggestopt of verbergt. Het is komende maan(d) dé kans om blokkades op dit vlak op te heffen.

Dit weekend, op zondag 26 februari, is er ook sprake van een Zonsverduistering.
Die treedt alleen op als het Nieuwe Maan is. 
Als de Maan overdag voor de Zon schuift en precies tussen de Aarde en de Zon in staat, wordt het enkele minuten helemaal donker en vaak ook even wat kouder. Op dit moment staat de Maan in het teken van het sterrenbeeld Vissen.
Ook bij een Zonsverduisering gaat het om het naar boven halen van zaken uit je Onbewuste die aan het Licht willen komen, om zichtbaar te laten worden wat zich in de schaduw bevindt. Dit gaat dan met name om de energie van Vissen, het (onder)bewustzijn in jezelf.
Het effect van een Zonsverduistering kan naar men zegt nog wel jaren doorwerken.
Sta dus stil bij wat je ervaart komende zondag.....

Bron: In het Licht van de Maan van Petra Stam en Marja de Zeeuw

 


Licht op je schaduw....


Iedereen heeft een schaduwkant, eigenschappen waar je niet zo blij mee bent en die je liever verbergt. Als je ze echter kunt omarmen als eveneens waardevolle stukken van jezelf, net als je talenten, waar je aan kunt groeien en ontwikkelen, komt er positieve energie vrij waardoor je meer kunt bloeien. Dit vraagt soms om een zuivering op een diep(er) niveau.
Febuari komt van het latijnse woord 'Februa' wat ook zuivering betekent.
Het is dé reinigingsmaand van het jaar en bij uitstek geschikt om oude ballast van het afgelopen jaar los te laten en te transformeren, om met hernieuwde en frisse energie de Lente in te gaan.
Wat behulpzaam is bij het omarmen van je schaduwkanten is Liefde voor jeZelf en jezelf accepteren zoals je bent, met zowel je zon- als je schaduwkanten.

Tip:

Om meer zicht te krijgen op je talenten en kwetsbaarheden kan het heel inzichtgevend zijn om eens aan een aantal mensen uit je directe omgeving te vragen hoe ze jou op beide punten ervaren en hen te vragen om eerlijke feedback. Dit kan je interessante informatie opleveren wat ook weer 'zaad 'is waaruit nieuwe 'stengels' kunnen groeien.

Het boek 'Licht op de schaduw' van Debby Ford biedt persoonlijke ervaringen en oefeningen die je kunnen helpen positiever naar je zogenaamde schaduwkanten te kijken en ermee aan de slag te gaan als je dat wilt.

Vraag jezelf eens af wat er bij jou in de knop aanwezig is dat graag dit voorjaar naar buiten wil komen en haar prachtige unieke geur en kleur wil verspreiden?!


Je potentie is al in de knop aanwezig


De spiegel van de natuur


Voor veel mensen is de Natuur zo helend omdat je daar helemaal kunt zijn wie je bent en de natuur je niet afwijst om bepaalde eigenschappen. De natuur is ook helemaal tevreden met hoe zij zelf is. Een appelboom denkt niet 'bracht ik maar peren voort' en een kat zou ook niet liever een hond willen zijn. De natuur twijfelt nooit, waar wij mensen vaak een ster in zijn, zie weblog/twijfel en weblog/twijfel-2
Mede daarom kunnen we veel leren van de natuur en haar natuurlijke cyclus en ritme.
Ze laat je zien dat alles in het leven steeds in beweging en in verandering is: na iedere winter volgt altijd weer een lente en op die drempel staan we nu op dit moment in het Jaarwiel.
 

Aktiviteiten Spiegeling


Op zaterdag 18 maart begint in Zeist weer de jaarlijkse training Intuïtieve Natuurcoaching van 6 maandelijkse dagen t/m oktober, olv Sandra.
Er is nog één plek beschikbaar!
Als er meer belangstellenden zijn gaat er later in het jaar een tweede groep van start.
Zie voor meer informatie training-natuurcoaching-voor-mensen-die-met-mensen-werken

Op zondag 19 maart is er van 11.00 tot 14.00 uur een Lente Stiltewandeling in het Bredase Mastbos olv Mirjam. Na jaren te vertrekken vanuit Heeren van Oranje als startplek, verzamelen we nu in Huize den Deijl en gaan vanaf daar het Mastbos in, om ons te laten spiegelen door een heel ander deel van het bos. Zie voor meer informatie en aanmelding lente-stiltewandeling

Wat verder weg in de tijd, op vrijdag 19 mei is olv Sandra weer de volgende kennismakingsworkshop in Woudenberg, zie kennismakingsworkshop-natuurcoaching

We zijn zeer verheugd te merken dat er veel belangstelling is voor het spiegelen aan de natuur en dat mensen ons weten te vinden om ook zelf te ervaren hoe het contact met de natuur behulpzaam én verdiepend is bij coaching.
We ont-moeten je graag bij een van onze aktiviteiten en wensen je voor Nu een fijne start van de Lente!
 


Spiegelende Lente


Met frisse lentegroet, Mirjam en Sandra


NB. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij ons een aktiviteit hebt gevolgd en/of je hiervoor hebt opgegeven. Als je mensen kent voor wie deze nieuwsbrief nog meer interessant kan zijn, voel je dan vrij om dit bericht door te sturen. Als je geen informatie (meer) wilt ontvangen, kun je je afmelden via de link hieronder.