SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

In dit laatste weekend van oktober gaat de jaarlijkse wintertijd weer in, wat betekent dat het een uur eerder donker wordt. We nemen in dit jaargetijde afscheid van het licht en gaan de donkere periode van het jaar in. Opnieuw hebben we de hele cylcus doorlopen van de verschillende seizoenen en is het kalenderjaar alweer bijna om.

Spiegel van de Herfst

De herfst met haar kleurenpracht en vallende blaadjes heeft sinds afgelopen week duidelijk haar intrede gedaan, zoals je overal ziet in de natuur om je heen. De warme aardetinten stralen je tegemoet als er zo'n lekker herfstzonnetje de dag verlicht, na een - vaak - mistige ochtend. De natuur laat zich van een andere, meer mystieke, kant zien met mooie herfstige natuurbeelden; een lust voor natuurfotografen!Ochtendmist in oktober....
 

Loslaten is een thema dat echt bij de herfst past.

Zoals de bomen hun bladeren laten vallen, zo kunnen ook wij in deze periode van het jaar heel bewust loslaten wat ons niet meer dient. Dit kunnen contacten, specifieke situaties maar ook patronen in jezelf zijn.
Het is echter niet altijd nodig om iets volledig los- of achter je te laten. Je kunt ook kiezen voor een transformatie en figuurlijk 'van kleur veranderen' door anders om te gaan met lastige gebeurtenissen of relaties of dito emoties in jezelf.

De herfst spiegelt ons immers eveneens transformatie voor!

En natuurlijk is het ook een tijd van oogst.

Heel specifiek zou je dit keer eens kunnen kijken naar de 'oogst' van moeilijke en lastige ervaringen in het afgelopen jaar. Wat hebben díe je aan wijze lessen en nieuwe inzichten gebracht op je pad van persoonlijke groei en ontwikkeling?
Met name in de meest pijnlijke ervaringen en emoties zit dé grote uitdaging en uitnodiging om zaken los te laten en te transformeren en richting het LICHT te gaan.
Daarbij de 'oogst' van opgedane Innerlijke Wijsheid meenemend, in dankbaarheid zelfs voor de 'barenspijn' die het je heeft bezorgd!

 


Spiegel van de herfst: transformatie

 

Schaduw en Licht

Dit jaargetijde van de herfst bereidt ons voor op de naderende winter, bij uitstek dé tijd van het jaar om - letterlijk en figuurlijk - naar binnen te gaan en contact te maken met het Licht, maar óók met de schaduwkanten in jezelf. Ook dáárin spiegelt de natuur ons met haar orkanen, overstromingen, tsunamis, vulkaanuitbarstingen, bosbranden en ander (onverwacht) natuurgeweld.
De natuur om ons heen is niet altijd alleen maar rustig en lieflijk, zoals wij mensen dat ook niet zijn. In ieder van ons huizen ook demonen die vaak getriggerd worden door contacten of gebeurtenissen die ons in oude en onverwerkte pijnstukken raken. Deze kunnen eveneens leiden tot innerlijke 'orkanen, overstromingen en vulkaanuitbarstingen'.

* Hoe ga je om met de "demonen" in jezelf en anderen?

* Kun je ze in de ogen kijken en 'liefdevol omarmen' of ga je er de strijd mee aan? 

* Wat hebben die demonen je te vertellen; welke boodchap dragen zij in zich?

Alleen in het donker word je je ook bewust van het Licht! Een mooi citaat daaromtrent luidt: "De duisternis verdwijnt niet door haar te bestrijden, maar door er Licht in te brengen"......
 


Je hebt het donker nodig om het Licht te kunnen ervaren!

 

Contact met de natuur

Begin november is het Allerzielen en Allerheiligen en begint ook het Keltische Nieuwjaar, Samhain.
In deze periode is de sluier met 'gene zijde' naar verluid dunner dan normaal en is het gemakkelijker om contact met overleden dierbaren te leggen, maar ook met Wezens uit de natuur. Zowel wij als zij zijn ontvankelijker voor contact dan gedurende de rest van het jaar.
Mede om die reden zijn wij heel verheugd dat we de samenwerkings-workshop met Hans Andeweg aan kunnen bieden op vrijdag 11 november in het Speulderbos (Veluwe), waarin het contact en communicatie met de natuur centraal staat. Zie flyer in de bijlage en workshopdag-met-hans-andeweg

Er zijn al heel wat aanmeldingen maar er is nog ruimte. Als je belangstelling hebt om mee te doen, kun je je zelf direct aanmelden via www.centerforecointention.com/spiegeling.
Dit geldt ook voor mensen die zich alwel via Spiegeling hebben aangemeld, maar nog niet rechtstreeks via bovenstaande link!

Op vrijdag 9 december is de laatste kennismakingsworkshop natuurcoaching van dit jaar. Dit is een mooie gelegenheid om te ervaren wat coachen in en met de natuur inhoudt vanuit de intuïtieve benadering van Spiegeling én om te onderzoeken of de training Intuïtieve Natuurcoaching iets voor je zou zijn.

De volgende training Natuurcoaching start op zaterdag 18 maart 2017 en vindt plaats in Zeist.

Voor meer informatie over de workshop en training natuurcoaching, zie kennismakingsworkshop-natuurcoaching en training-natuurcoaching-voor-mensen-die-met-mensen-werken.
 


Landelijke Dag van de Stilte wandeling
 

Landelijke Dag van de Stilte

Aanstaande zondag 30 oktober vindt voor het 6de achtereenvolgende jaar de Landelijke Dag van de Stilte plaats en organiseert Spiegeling een speciale Stiltewandeling in het Bredase Mastbos van 10.00 tot 13.00 uur. Je kunt je hiervoor nog aanmelden via landelijke-dag-van-de-stiltewandeling

We hopen je op een van onze aktiviteiten te mogen ontmoeten. Ken je andere mensen voor wie deze nieuwsbrief interessant zou zijn, voel je vrij om de informatie dan door te sturen. Mocht je geen bericht (meer) willen ontvangen, dan kun je je uitschrijven via onderstaande link.

Voor NU wensen we je een kleurrijke herfst toe, met boeiende transformerende ervaringen - plezierig of onplezierig - die je verder brengen op je pad.

met warme hartegroet, Mirjam en Sandra


NB Na het schrijven van deze nieuwsbrief kwamen we onderstaand citaat tegen dat we jullie niet willen onthouden:

"Iedere ervaring, of je haar nu als 'goed' of 'slecht' beleeft, bevat een waardevol geschenk. 
Dit geschenk wordt soms pas na verloop van tijd onthuld en zie je vaak niet metéén.
Heb VERTROUWEN: alles is precies zoals het moet zijn!"