SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Het is begin mei, een nieuwe Lente die van start gaat na een zachte winter.
Echt winterweer hebben we niet gehad dit jaar. Genieten jullie ook zo van de prachtige witte, rose en gele bloesems en het vrolijke lentegezang van de vogels in je tuin?
Sandra heeft een duivennest in de boom voor haar huis en mag getuige zijn van de geboorte van jonge duiven en hun uitvliegen uit het nest. Ik heb al een aantal keren mee mogen maken dat het duivenkoppel bezig was hun nest te verstevigen en te verfraaien, prachtig én ook ontroerend om van nabij te zien!

Zoals wij ook steeds in onze seizoensles tijdens de training Natuurcoaching aangeven, bestaat het leven in de natuur, en dus ook ons eigen leven, uit steeds terugkerende cycli. Na elke winter wordt het weer lente en op elke lente volgt weer een zomer. Dit wil niet automatisch zeggen dat het proces waar je zelf in zit exact hetzelfde seizoensritme volgt als in de natuur.


 

JUBILEUM op 4 juni


Met Spiegeling zitten Sandra en ik in de herfst- winter- en lentefase tegelijkertijd. 
Na 10 jaar hebben we een afgeronde cyclus doorlopen. Op 4 juni genieten we van de oogst en plukken we de vruchten van 10 jaar trainingen Natuurcoaching. Dit vieren we met onze Jubileum Workshopmiddag, waar oud-cursisten van Spiegeling verschillende boeiende workshops aanbieden, zie 10-jarig-jubileum-spiegeling

We hebben voor aankondiging van deze middag een mooie poster gemaakt en is er een pagina over 10 jaar Natuurcoaching in het meinummer van Spiegelbeeld verschenen, zie bijlagen. Ook komt er nog een artikel over 10 jaar Spiegeling in het augustusnummer van Paravisie. Je vindt ons op Facebook en zelf ben ik sinds kort aangesloten op LinkedIn.

Als je het 10-jarig Jubileum met ons wilt vieren, kom dan naar de Workshopmiddag op 4 juni! Meld je aan via de website agenda/feestelijke-jubileummiddag-10-jaar-spiegeling

Er is plaats voor ruim 40 deelnemers, vol = vol. Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding én ontvangen betaling. Als je ons een mailtje stuurt, krijg je daarin nadere informatie over rekeningnummer en dergelijke.

 

OVERGANG en nieuwe aktiviteiten


De winterfase is een fase van rust en bezinning. Sandra en ik zijn ons nu ook aan het bezinnen op de toekomst van Spiegeling en onze samenwerking. Daarin zijn nieuwe zaden aan het ontkiemen. 
Duidelijk is dat Sandra binnen Spiegeling de Opleidingspoot zal voortzetten. Ik wil graag door met de thema's 'natuur en creativiteit' en 'natuur en rouw' en ook met anderen buiten Spiegeling daarin samenwerken.

Dit resulteert in medewerking aan de Creatieve natuur drieluik die Stichting Present in Breda aanbiedt op zaterdagochtend 21, 28 mei én 4 juni.
Ik start vanuit Spiegeling met een spiegelende Stiltewandeling in het Bredase Mastbos, een week later gevolgd door een schrijfworkshop over je ervaring tijdens deze wandeling en de week daarna door een creatieve verbeeldingsworkshop.
Zie voor meer informatie en aanmelding drieluik-van-3-workshops-wandelen-schrijven-verbeelden / http://www.stichtingpresent.com


Ook werk ik van de zomer als 'ondersteuner' mee aan de Zuiderlicht Vakantieweek die van 22 - 29 juli in de Belgische Ardennen wordt gehouden. Deze staat in het teken van op een bewuste manier GENIETEN en op een speelse manier nog onontgonnen gebieden in jezelf ontdekken, zie voor informatie vakantie-zomerweek / 
www.zuiderlichtbreda.nl/vakantieweekgenieteninhetnu

Sandra verzorgt vanaf zondag 26 juni t/m zondag 3 juli haar Bezinningsweek in Frankrijk op Terra Nova Center. Deze week gaat over nog meer thuiskomen bij jeZelf via contact met de natuur, expressie geven aan jeZelf; Levenskunst!
Zie voor meer informatie bezinningsweek en www.terranova.center/#!bezinningsweek/c1ti7

 

ACTIVITEITENKALENDER
 

27 mei               Kennismakingsworkshop Natuurcoaching  *

21 mei               Start drieluik, vervolg 28 mei en 4 juni

4 juni                Feestelijke Jubileum Workshop middag 10 jaar Spiegeling!

26 juni               Bezinningsweek Terra Nova Center Frankrijk

22 juli                 Vakantie zomerweek Zuiderlicht

2 sept                Kennismakingsworkshop Natuurcoaching  *

11 sept              Trainingsweek Natuurcoaching Terra Nova Center Frankrijk *

9 dec                 Kennismakingsworkshop Natuurcoaching *   

* met 10% jubileumkorting!


In het voorjaar van 2017 start er weer een maandelijkse training Natuurcoaching die door Sandra wordt gegeven. De data verschijnen binnenkort op de website. Zie voor nadere omschrijving van de overige aktiviteiten ook de Spiegeling site:

www.spiegeling.net/agenda

 

Voor NU wensen we je een hele fijne en zonnige meimaand toe. Wie weet ont-moeten we elkaar op 4 juni, of tijdens een van de andere activiteiten in binnen- of buitenland.

Met een feestelijke en zonnige lentegroet,
Mirjam en Sandra
 

Mocht je mensen kennen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan ons aanbod, voel je dan vrij om deze nieuwsbrief aan hen door te sturen. Als je geen nieuwsbrief (meer) wilt ontvangen, dan kun je je afmelden via onderstaande link.