SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Aanstaande maandag,16 november, is het de sterfdag van mijn vader. Het is dit weekend precies 1 jaar geleden dat ik zondagavond (16-11-14) op de rand van pa zijn bed zat in het verpleeghuis, met zijn hand in de mijne, toen hij ineens heel gefixeerd naar één punt op de muur keek en hortend en stotend zijn laatste adem uitblies. Een moment dat ik nooit meer zal vergeten!

Omdat hij me nog zo stevig vasthield, had ik in eerste instantie niet door dat hij al was vertrokken. Niet alleen het afscheid was heel bijzonder, ook de uitvaart enige dagen later op een strálend zonnige zaterdag was heel speciaal én pa waardig. 
Ook al is hij er fysiek niet meer, hij zit voor altijd in mijn hart en voelt nog steeds heel dichtbij. Zoals ik op de grafsteen heb laten zetten:

Er is geen afscheid, er is alleen Liefde
Voor altijd verbonden....

Ik kijk nog steeds met veel warmte terug op de fijne laatste jaren met hem toen ik in het ouderlijk huis in Bavel verbleef en koester de herinnering aan deze speciale tijd!

Sinds zijn overlijden is er veel gebeurd in het afgelopen jaar:
Het huis in Bavel is per 1 september verkocht en ik ben eind augustus met Basje de kat naar ons buitenverblijf in Zundert verhuisd, waar we het vanaf dag 1 erg naar ons zin hebben.Tot mijn eigen verbazing heb ik Bavel nog geen seconde gemist...

Het is goed toeven hier op het recreatieterrein in Zundert en ook de natuur in de directe omgeving is de moeite van het ontdekken waard. Het stikt hier van de paarden en boomkwekerijen en er zijn veel mooie natuurgebieden in de buurt om nader te verkennen en lekker te wandelen.

Sinds de zomer heb ik dus, zoals in mijn vorige nieuwsbrief vermeld, na 12 jaar niets op mannengebied, een nieuwe relatie met Bert die qua inborst veel op mijn vader lijkt.
Ik ben al enige tijd bezig om zaken, letterlijk én figuurlijk, op te ruimen en af te sluiten die niet meer bij mij passen in deze nieuwe levensfase. Een en ander betekent dat er ook ten aanzien van Spiegeling komend jaar zaken zullen gaan veranderen.

Zoals de Herfst in de natuur een tijd is van overgang tussen de bloei van de zomer en de inkeer van de winter die zich kenmerkt door oogsten, loslaten en transformatie, zo beweegt mijn persoonlijke leven zich eveneens in deze herfstfase. 

Na 10 jaar Spiegeling pluk ik de vruchten van alles wat dat heeft gebracht aan "oogst" en ben ik nu in een periode beland van terug- en vooruitblikken, de balans opmaken, loslaten én transformatie!
Mijn ZIEL heeft behoefte aan de winterfase van rust en inkeer, van stilte en leegte, om vandaaruit weer nieuwe ideeën en initiatieven te kunnen laten ontstaan die mogelijk al in het donker van het onbewuste liggen te sluimeren....

kleurrijke  vruchten van de herfst:

rood, oranje, koper en goud....

Een en ander betekent dat ik me uit Spiegeling ga terugtrekken en dat Sandra met groot enthousiasme de kar verder gaat trekken. Dankzij Sandra haar inzet bestaat Spiegeling nog steeds. Zij heeft ondermeer afgelopen jaren de trainingen natuurcoaching verzorgd toen ik hier in Brabant druk met mijn ouders bezig was.
Ik ben héél BLIJ dat Spiegeling en het gedachtegoed blijft bestaan en door Sandra voortgezet zal worden! Mede door haar inbreng is de nadruk gaandeweg steeds méér op intuïtieve natuurcoaching komen te liggen, waarmee we ons ook onderscheiden van andere aanbieders in natuurcoachingsland.

Hoe de overdracht er in de praktijk uit zal gaan zien, zijn we samen nog aan het onderzoeken en dat zal in de komende tijd gestalte gaan krijgen.
In 2016 zullen we het 10-jarig jubileum van Spiegeling zeker nog samen vieren en daar zal komend jaar ook nader aandacht aan worden besteed. Je leest daar meer over in de volgende nieuwsbrief.

De eerstvolgende 'kennismakingsworkshop Natuurcoaching' vindt plaats op zaterdag 12 december in Austerlitz, zie voor meer info: kennismakingsworkshop-natuurcoaching.
De data van de volgende workshops en trainingen in 2016, die door Sandra worden gegeven, zullen in de december nieuwsbrief bekend gemaakt worden die we dan samen zullen schrijven.

Dit is mijn laatste persoonlijke nieuwsbrief, hierna geef ik het stokje door aan Sandra. Wel wil ik mijn maandelijkse bespiegelingen (met foto's) blijven schrijven, in de vorm van blogs waar je je op kunt abonneren. In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie hierover én over de nieuwe ontwikkelingen binnen Spiegeling vanaf komend jaar.

Voor NU een hele warme hartegroet, ook namens Sandra, en tot in december.
Mirjam

Notabene:
Ben je zelf ook geïnteresseerd in het stilte-effect van de winter en zou je behoefte hebben aan de Midwinterretraite 'INTO GREAT SILENCE' in de Ardennen tijdens de donkere dagen voor Kerst (18-21 december), kijk dan eens op de website van Zuiderlicht. Een aanrader als voorbereiding op de Kerstdagen:

www.zuiderlichtbreda.nl/mindfulness/retraites