SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Het is vandaag 22 september en daarmee gaat de Herfst officieel van start. Herfst komt van het woord 'harvest' dat 'oogst' betekent.
We spreken ook wel van het voor-  en na-jaar; vreemde uitdrukking eigenlijk vind ik zelf alsof de zomerperiode dan het échte 'jaar' is
Hoe dan ook, dit is hét seizoen om te oogsten wat je in het voorjaar hebt gezaaid en wat in de zomer tot bloei is mogen komen, waar je NU de vruchten van plukt. Dit kunnen zowel zoete als zure vruchten zijn....

De Herfst is eveneens het jaargetijde van loslaten, van de vallende blaadjes, én van transformatie, de kleuren in de natuur die veranderen van groen in geel, bruin, oranje, rood. Ik vind persoonlijk de Herfst de meest kleurrijke en intrigerende tijd van het jaar, ook ten aanzien van de spiegels die dit seizoen biedt voor je eigen leven.

Wat is er bij jou aan de orde om los te laten wat je niet langer dient en waarin wil jij graag van kleur veranderen?

Voor mijzelf zijn de thema's van de herfst, oogsten, loslaten en transformeren, heel actueel.
Zoals julie in mijn laatste nieuwsbrief hebben kunnen lezen ben ik inmiddels - samen met kat Basje - verhuisd van Bavel naar mijn "buitenverblijf" op het recreatieterrein in Zundert, waar we allebei eigenlijk al heel snel gewend zijn.
Na een verblijf van vier en een half jaar heb ik het ouderlijk huis losgelaten, met dankbaarheid voor alles wat ik daar heb beleefd en meegemaakt, mét en zonder pa en ma.

Het voordeel van onze nieuwe woonplek in de natuur is dat we veel méér buiten leven!
Zodra het weer t maar enigszins toelaat, zit ik samen met Bas op het oranje bankje op de veranda voor ons huis van de prachtige tuin te genieten....

 

 

Ik heb deze zomer een intensieve periode achter de rug van opruimen en zowel praktisch als figuurlijk zaken loslaten die niet langer meer passen; dit geldt eveneens voor contacten die niet meer stromen.
Mijn verhuizing naar Zundert leidt een nieuwe fase in mijn leven in; een belangrijke transformatie op álle gebied!

Míjn Oogst van de afgelopen 9 maanden is dat ik steeds méér bij mezelf aan het komen ben, in mijn eigen Kracht en Authenticiteit.
Dit houdt tevens in dat ik steeds méér moeite krijg met alles wat voor mij niet zuiver (meer) aanvoelt, vooral ook op spiritueel gebied. Bijvoorbeeld ten aanzien van mensen met grote Ego's die van zichzelf vínden dat ze zo "spiritueel" zijn, maar die voor veel geld hun "gaven" aanbieden....
Ik wil en kan geen compromissen meer sluiten merk ik steeds vaker en steeds sterker.
Dit betekent onder andere ook dat ik oude contacten kwijtraak, maar dat er nieuwe voor in de plaats komen die beter passen bij wie ik NU ben én waar ik voor sta.

Een belangrijke Oogst van deze afgelopen zomer is dat er geheel onverwacht en spontaan een nieuwe Liefde in mijn leven is gekomen!

Via Spiegeling heb ik Bert ontmoet, met wie ik 30 jaar geleden op een massagecursus in Utrecht zat. Uit deze hernieuwde kennismaking is heel organisch een bijzondere relatie ontstaan, waarin ik 100% meZelf kan zijn en voortdurend uitgenodigd wordt om álles te zeggen en uit te spreken. Alles mag er hélemaal zijn zoals het is; voor mij een ongekende en helende ervaring op relatiegebied.
Met deze bijzondere en rijke Oogst van 'zoete' vruchten met  een nieuwe plek en een nieuwe relatie, ga ik vol vertrouwen de komende winterperiode in.

Het is ook boeiend om terug te kijken hoe zaken in je leven kunnen lopen: als ik in 2001 geen burnout had gehad, had Spiegeling in 2006 niet het leven gezien en was Bert in 2015 niet op mijn pad gekomen.
Dankzij mijn burnout is er dus nu een nieuwe Liefde in mijn leven.....
Zelfs na 14 jaar is de slogan 'Crisis als Kans', die ik ook als titel voor mijn tuintherapie scriptie heb gebruikt, nog steeds actueel!

 


 

 


 

Als je kijkt naar jouw eigen leven, welke 'vruchten' heeft de afgelopen tijd je gebracht en hoe ga jij de winter in?
Daarbij kun je je voor jezelf ook afvragen wat contacten zijn die je energie geven en waar je op leeg loopt; wat past wel/niet bij wie jij NU bent? 
Wat vind jij belangrijk om met een ander te kunnen delen in vriendschap of relatie?


Ook via de aktiviteiten van Spiegeling ontstaan regelmatig bijzondere contacten en ontmoeten Sandra en ik ook hele fijne en boeiende mensen. Onze aktiviteiten agenda ziet er als volgt uit:

zaterdag 3 oktober, van 13.30 tot 17.00; GRATIS Open Middag op de Boswerf in Zeist, waar we inhoudelijke informatie zullen geven over de twee Natuurcoachings trainingen die dit najaar starten (zie data en info hierna).
We zullen ook onderdelen van beide cursussen in de praktijk laten ervaren, zodat je nader kunt kennismaken met ons en onze werkwijze in de natuur, zie gratis-open-informatiemiddag

zaterdag 31 oktober, van 10.00 tot 17.00 uur; start training Natuurcoaching op de Boswerf in Zeist: deskundigheidsbevordering voor mensen die coach, counsellor, trainer of loopbaanadviseur zijn, of die op een ander manier ervaring hebben in het begeleiden van mensen en die graag het vak van (intuïtief) natuurcoach willen leren.
Zie training-natuurcoaching

zaterdag 7 november, van 10.00 tot 17.00 uur; start Keltische Jaarcyclus op de Boswerf in Zeist: verdiepende training voor mensen die natuur- of wandelcoach zijn en die samen met ervaren collega's meer de diepte in willen gaan en de spiegelwerking van de diverse jaarmomenten bij het toepassen van natuurcoaching willen leren. De nadruk ligt daarbij op de intuïtieve manier van coachen zoals Spiegeling die voorstaat.
Zie keltische-jaarcyclus

Je kunt je voor alle aktiviteiten aanmelden door een mailtje te sturen naar collega Sandra Ramaekers, info@sr-loopbaanadvies.nl. 
Sandra is ook telefonisch te bereiken op 06.360 265 95. We ont-moet-en je graag op een van genoemde Spiegelings aktiviteiten!

Met (na)zomerse en kleurrijke groet, Mirjam en Sandra

Ken je mensen die geïnteresseerd zouden zijn in bovengenoemd aanbod, voel je dan vrij om deze informatie aan hen door te sturen. Mocht je geen belangstelling (meer) hebben om nieuws van Spiegeling te ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link hieronder.