SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Op vrijdag 21 maart begint de astronomische Lente. Dag en nacht zijn dan even lang. We laten de duisternis van de winter achter ons en gaan richting het Licht. De dagen worden vanaf nu langer en aan het eind van de maand gaat ook de zomertijd weer in. Het nederlandse woord Lente en het duitse 'Lenz' zijn etymologisch verwant aan het werkwoord 'lengen'.

Zoals alles in de natuur kun je dit ook weer als een metafoor zien voor je eigen leven: wat kun je aan donker achter je laten om het Licht in je leven meer te verwelkomen? De natuur barst aan alle kanten open van levensvreugde en de vogels kwetteren al vanaf 's ochtends vroeg dat het een lieve lust is. Omdat we een hele zachte winter hadden loopt alles veel sneller uit. Ook zo'n lenteachtige winter is weer niet 'toevallig'. 


   

een vroege lentebode...


Het jaar 2013 was voor velen een zwaar jaar op verschillend gebied en ook de winter duurde extreem lang en was erg koud. In mei liep ik nog met mijn winterjas aan! Nu hebben we begin maart al de hoogste temperaturen ooit. 2014 is dan ook 'het jaar van de Lichtwerker'.
In 2012 vond de geboorte van de Nieuwe Aarde plaats en in 2013 zijn er allerlei energetische codes geopend; 2014 zal de geboorte worden van de 13de maan.
Dit betekent dat een ieder dit jaar 'op zijn/haar post' wordt gezet en het Licht hoger zal gaan resoneren. De wet van Aantrekking wordt sterker, evenals de roep van je Ziel. Wellicht merk je dit nu ook al in je eigen leven?!

Zie voor meer informatie hierover de tekst in de bijlage en www.ashtarspage.com

Wat is er bij jou aan het groeien in deze periode en wat zet je in de wereld neer?

Ook in mijn leven staan er allerlei nieuwe ontwikkelingen op stapel.
Spiegeling heeft een tweede handelsnaam gekregen bij de Kamer van Koophandel: 'School voor Intuïtieve Natuucoaching en contact met de natuur'. 
Een hele mond vol maar het geeft wel precies aan waar onze cursussen en andere aktiviteiten voor staan.


Overzicht aktiviteiten komende periode:

Komende zaterdag 15 maart gaat voor de 8e keer de cursus natuurcoaching in Zeist van start. Er zijn nog een paar plaatsen.

Op zondag 23 maart is er weer een Stilte (lente)wandeling in het Mastbos van Breda (10.00 - 13.00).

Op zaterdag 5 april is er een verdiepingsdag voor wandel- en natuurcoaches, ook in Zeist. Daarin gaan we praktisch oefenen met "creatieve" werkvormen die je in en met de natuur kunt gebruiken met cliënten, om hun ervaringen te laten verankeren.

 

Verder zijn Sandra en ik in overleg over het vervolg van Spiegeling, hoe we daar komende tijd mee verder willen gaan.

Dat het werken in én met de natuur steeds meer een vlucht neemt blijkt wel uit het feit dat de wandelcoaches als paddestoelen uit de grond verschijnen. Ook de Vereniging Groene Zorg ( www.groene-zorg.nl ) bestaat niet voor niets en voorziet duidelijk in een behoefte.
Natuur is "in" anno 2014, een positieve ontwikkeling die zeker ook past in het huidige tijdsbestek en de ontwikkeling van de Aarde zelf.

Het is een voorrecht om je verbinding met de Aarde en de natuur te kunnen verdiepen en met de natuur en haar levenskrachten te mogen samenwerken. Dat is ook waar Sandra en ik met Spiegeling voor willen staan!

 

Met zonnige lentegroet,

Mirjam en Sandra

Mocht je anderen kennen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de aktiviteiten van Spiegeling, voel je dan vrij dit bericht door te sturen.