SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Wat als je al helemaal goed bent zoals je bent?

Hoe zou het zijn als je al gewoon 'je Ware Natuur' bent, met alles erop en eraan waar je wel of niet blij mee bent?
 

Zelfacceptatie als basis

We hebben allemaal onze sterke en minder sterke kanten, onze kwaliteiten én valkuilen. Niemand van ons is in eigen ogen perfect. Er is altijd wel iets waar je vanaf wilt of wat je wilt bereiken of wat je graag ánders zou willen. En daar zijn we veelal druk mee bezig. Ieder van ons heeft een eigen rugzak met positieve en minder positieve ervaringen, ook ik.

Wat als dit nu gewoon bij het leven hoort, jóuw leven en dat van mij?

Wat als je hier mee zou kunnen ZIJN?

Dat je accepteert Wie je bent, met alles erop en eraan?
Met je verleden, je heden, alle ervaringen die je hebt opgedaan en die je hebben gemaakt tot de persoon die je nu bent.

[Wist je trouwens dat 'persona' oorspronkelijk 'masker' betekent in t latijn? Interessant.....]

Er wordt vaak gezegd dat we een Ziel zijn in een fysiek lichaam, maar in feite is het andersom: we zijn een fysiek lichaam binnen de veel grotere ZIEL die we oorspronkelijk zijn.
Ons lichaam én onze persoonlijkheid zijn het voertuig waarmee de Ziel zich door het leven beweegt en menselijke ervaringen opdoet. Waarmee we ons naar buiten toe presenteren en waardoor we voortdurend evolueren en groeien door alles wat we meemaken aan fijne en minder fijne zaken. Dé grote KUNST is om hier okay mee te zijn!
 

Zelfliefde als uitdaging

In spirituele kringen wordt vaak gesproken over het belang van Zelf-Liefde en dat het ons hier vaak aan ontbreekt. Daar kan ik over mee praten. Ook ik vind dingen aan mijzelf niet allemaal even fijn, of het nu fysiek mijn ouder wordende lichaam is of mentale of emotionele "eigenschappen" die ik heb ontwikkeld en die me ook in de weg kunnen zitten.
Ook ik vind het een uitdaging om die zaken te accepteren en onvoorwaardelijk (!) van mijzelf te houden, inclusief wat ik graag ánders zou zien.

Maar weet je wat het is?
Als we voortdurend ánders willen zijn dan we zijn en vinden dat we daar 'hard aan moeten werken' in onszelf, dan is er nooit Innerlijke Rust want dan ben je altijd bezig om aan jezelf te sleutelen om 'je perfecte Zelf' te willen worden. Maar je bént het al! Je hóeft niet anders te zijn dan je bent!

Wat als je eens met ándere ogen naar je Zelf kijkt en ziet wat er uniek en speciaal is aan jou, zoals je als Ziel hier op Aarde bent gekomen. Dat je het méér dan waard bent om van te houden want zoals JIJ is er maar één!
Ook al lijken wij mensen vaak op elkaar en vinden we herkenning ten aanzien van zaken waar we mee kunnen worstelen, niemand is precies zoals Jij, met jóuw ervaringen en specifieke kwaliteiten, met jóuw ZIJN.
 

Zelfcoaching als 'middel'

Het wemelt van de verschillende coaches in Nederland: loopbaancoaches, business coaches, leefstijlcoaches, budgetcoaches, spirituele en creatieve coaches en ook steeds méér natuurcoaches in de afgelopen 20 jaar sinds het begin van Spiegeling.
Zodra we ergens last van hebben of ergens niet uitkomen gaan we op zoek naar een coach, een externe deskundige die ons kan helpen om van ons "probleem" af te komen.

Dit is ook wat je steevast leert bij de business coaches die ik heb gevolgd:
Benoem op je website als éérste het probleem / de pijn van je klant zodat ze zich hierin herkennen en weten dat ze bij jóu moeten zijn voor de oplossing van hun dilemma, hóe Jij hen daarbij kunt helpen om ergens vanaf te komen of iets te bereiken wat er nú niet is.

Ik heb al tich pogingen gedaan om tot de juiste websitetekst te komen volgens deze adviezen, maar ik loop er iedere keer weer in vast. Het lukt me niet.
En ik begin ook te begrijpen waaróm: Wie ben ik om jou ergens vanaf te helpen of een andere versie van jeZelf aan te reiken?
Dan ben je buiten jezelf op zoek naar dé Oplossing. Maar die heb ik niet voor je. De ultieme "oplossing" voor jouw dilemma(s) zit in JOU zelf. Ik kan je niet vertellen wat je wel of niet zou moeten doen, dat weet jouw (Hoger) Zelf, ofwel je Ziel.

Waar ik wél bij kan ondersteunen is om je eigen coach te worden en via de stem van je Ziel je eigen antwoord(en) te vinden want ergens van binnen weet je die al. Je kunt er alleen (nog) niet bij omdat je blik vertroebeld is.
 

Moeiteloosheid als weg van de Ziel

Waar ik steeds méér achterkom is dat het van belang is om te kiezen voor dat wat je VREUGDE geeft, waar je blij van wordt en energie van krijgt, waar je ogen van gaan glanzen en wat je moeiteloos afgaat.
Moeiteloosheid is dé Kwaliteit van de Ziel en het teken dat je op de goede weg bent, de weg die bij jou past als individu tijdens jouw unieke levensreis op Aarde.

Als je steeds in situaties terecht komt die knellen en je veel energie kosten, die je stress of conflict bezorgen en zelftwijfel, dan weet je dat dit een signaal is dat je niet het pad van je Ziel bewandelt.
Het is dé uitnodiging om bij jezelf naar binnen te gaan en contact te maken met je Innerlijke Wijsheid die altijd aanwezig is.

Wat daarbij behulpzaam kan zijn is om in de spiegel van de / je natuur te kijken en de stem van je unieke Ziel tot expressie te brengen. Hiermee stimuleer je ón-bewuste zaken om in je Bewust-Zijn te komen en ontvouwen de antwoorden of de oplossing zich vanzelf, vanuit je ZELF.

Als je híer ondersteuning bij zou willen, kunnen we wellicht even samen oplopen en kijk ik met je mee.
Zie: individuele-(natuur)coaching of /wandelingen of /creatieve(natuur)workshops