Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Weblog

23jan

Herken je dat: mensen die zichzelf heel spiritueel vinden, maar die nergens op aanspreekbaar zijn en alles buiten zichzelf leggen en naar je terugspelen?

Ik heb het inmiddels al een aantal keren meegemaakt en ben er super allergisch voor. Het doet me denken aan de houding die in de jaren '80 op de Sociale Academie heerste: 'Hoe laat is het?' 'Wat denk je er zelf van?!'.

Daar knapte ik destijds al behoorlijk op af.
Evenals op het feit dat mede-studenten én docenten op wat dan een "Sociale" Academie heet, zich juist vaak heel a-sociaal opstelden! Ditzelfde ervaar ik regelmatig bij mensen die de mond vol hebben van spiritualiteit maar dit zelf niet 'leven'.

Onder het mom van spiritualiteit kun je alles recht breien wat krom is heb ik al vaker gemerkt en dan voorál naar jezelf toe.
Het ergste daarbij vind ik de starheid die aan de dag wordt gelegd en het blind zijn voor eigen aandeel en steeds alles bij jóu terugleggen als je aangeeft iets niet prettig te vinden, met reakties als: 'dat mag jij vinden' of 'waarom raakt het je, wat spiegelt dit van jou' en dergelijke teksten.

Dit soort mensen met hun reakties halen echt het bloed onder mijn nagels vandaan en begrijpen doe ik er niets van.
Hoe kán het dat iemand die zichzelf zo spiritueel vindt en het alsmaar heeft over 'eigen verantwoordelijkheid' niet bereid is om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gedrag?  
Daar kan ik met mijn pet niet bij!  En dit maak ik júist vaak mee in zogeheten 'spirituele kringen'.

Het is het 'Sociale Academie' effect van steevast de bal terugspelen, maar geen antwoord geven op de vraag en zelf buiten schot blijven.
Dat is dan nog tot dááraantoe, maar als je dan 'spiritueel werker' of coach bent (of jezelf zo noemt), verwacht ik toch een andere houding. Zeker van mensen die jóu willen leren hoe je het beste op jeZelf kunt vertrouwen!

Ik heb dit recentelijk weer eens meegemaakt bij iemand die een workshop over dit thema gaf (op jezelf vertrouwen) en die ik als onzuiver ervaarde in haar reakties.
In plaats van de workshop te volgen ben ik afgehaakt en heb het contact dat voor mij niet goed voelde verbroken.

Het speciale is dat ik juist daardóór, door op meZelf te vertrouwen en niet mee te gaan in de onzuivere en starre houding van de begeleidster, een enórme Krachtboost heb gekregen doordat ik trouw aan mezelf en mijn eigen gevoel ben gebleven!
Sindsdien stroomt de energie aan alle kanten. Ik vraag me ten zeerste af of de betreffende workshop wel hetzelfde indringende resultaat zou hebben gehad.....

Deze ervaring maakt dat ik er steeds méér van terugkom om de "Wijsheid" bij een ander te halen of via een aktiviteit onder begeleiding van een externe "deskundige".

Het gaat er vooral om hoe ik ZELF, vanuit eigen Kracht en van binnenuit, bij mijn EIGEN Wijsheid kan komen.
Dat heeft deze situatie mij heel duidelijk laten ervaren en dáárin zit voor mij ook de Winst.

Het is dé ultieme uitdaging om te vertrouwen op je eigen inzicht en deskundigheid ervaar ik steeds vaker, wát de buitenwereld ook zegt of doet, of hoe die je probeert te overtuigen van eigen gelijk.
In feite weet je diep van binnen zelf alles al, de kunst is om daar bij te komen als je daar geen (voldoende) contact mee voelt. 

Daar kan de natuur je bij helpen! 
Het fijne aan de natuur is dat die altijd zuiver en puur is, niet uit is op winstbejag, machtstrijd of manipulatie, of mensen in een bepaalde richting willen duwen.

De natuur IS en oordeelt niet, heeft geen kritiek of commentaar en speelt niets onzuiver naar je terug.
De natuur nodigt je IN STILTE uit om te putten uit haar intrinsieke oeroude Wijsheid en je daardoor te laten spiegelen.
Het "enige" wat je nodig hebt is de bereidheid om in de spiegel van de Natuur te kijken.

Probeer het eens uit: ga met een vraag die in je leeft de natuur in en laat je verrassen door alles wat je opvalt aan beelden, geluiden, gevoelens, symbolen die onderweg spontaan op je pad komen (letterlijk en figuurlijk) en ervaar wat je daarbij beleeft.

De kunst is om dit vanuit je Hart en een plek van Innerlijke Stilte te doen en uit je Hoofd te blijven, je gedachten en verwachtingen los te laten en nergens iets van te vinden, maar vooral te ervaren.

Wat laat de natuur je zien of beleven?
Wat wordt er bij je geraakt?
Krijg je een antwoord of inzicht of een fysieke sensatie?
Komen er associaties of herinneringen boven, emoties misschien?


De natuur speelt alleen maar iets naar je terug door je te spiegelen en je bewust te maken van wat er al in je leeft aan kennis en wijsheid. Of roept wellicht vragen bij je op, waarbij je wel graag gecoached zou willen worden door een deskundige buitenstaander.

Let dan goed op bij wie je terecht komt en hoe het contact voelt en blijf trouw aan jezelf als je merkt dat je fricties tegenkomt bij de betreffende persoon.
Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden....
Luister naar jezelf en ben trouw aan je gevoel. Vertrouw op de signalen die je Hoger Zelf je geeft en luister/handel daarnaar.

Door in de hierboven geschetste situatie bij mezelf te blijven is er spontaan een TRANSFORMATIE op gang gekomen die ik niet had willen missen!!
Een mooie illustratie van wat 'voor jeZelf kiezen' al niet teweeg kan brengen.
Dit wens ik jou ook toe.

Vertrouw op jeZelf en je eigen gevoel en laat je niet gek maken door je omgeving. Jij bent het zélf op wie je al die tijd hebt gewacht!

Mirjam

COMMENTS
Cathja 2017-01-23 13:44:35 Waarover ik las wil ik gaan werken. dank voor de wijsheid die u of je me toestuurde,waarin ik verder hoop.
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Tags

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230