Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Weblog

17jan

INSPIRATIE, wat betekent dit voor jou? Door wie of wat word jij geïnspireerd in je leven en hoe ziet die inspiratie er uit?

Wonderlijk op welke manier en op welk moment inspiratie plotseling tot je kan komen.

Letterlijk betekent inspiratie: inblazing. En zó voelt het ook. Vanuit het niets, lijkt het, wordt me sinds begin januari ineens de ene ingeving na de andere "ingeblazen" en kan ik niet meer stoppen met blogs schrijven.
Na tijden niets geschreven te hebben, ik had geen inspiratie, dient het ene na het andere onderwerp zich aan als een soort 'diarree' in mijn hoofd en is de aandrang niet meer te stuiten, het móet eruit!

De aanleiding vind ik zelf wel bijzonder.

Door in een betalingsconflict voor deelname aan een zogenaamd "spirituele" workshop voor mezelf te kiezen, ben ik onverwacht zó in mijn Kracht en in de Flow terecht gekomen, dat ik gewoon niet meer kán stoppen met schrijven en het een na het ander aan inspiratie uit mijn pen vloeit, zonder dat ik er überhaupt over nadenk, het ontstaat gewoon.
Ik heb al zoveel onderwerpen dat ik daar wekelijks wel een jaar mee kan vullen.
Een aantal concept teksten staat al in de wachtrij.

Wonderlijk vind ik zelf. Waar komt deze plotselinge stroom ineens vandaan?

Het heeft ALLES te maken met 'voor meZelf kiezen', met 'grenzen aangeven' én op meZelf en mijn EIGEN GEVOEL vertrouwen en daar ook naar handelen.
In plaats van meegaan met de "waarheid" van de ander die niet zuiver voelt en me daaraan aan te passen 'uit angst om iets te missen'.

Ik heb de betreffende workshop niet gevolgd maar het thema ervan 'Op jeZelf vertrouwen', is door de situatie vanzelf ontstaan en dát geeft een enórme boost, daar heb ik blijkbaar geen workshop of uiterlijke coach voor nodig. De juiste coach blijkt in mezelf te zitten en inspireert me in hoge mate!

2017 wordt het jaar van bij meZelf blijven én op meZelf vertrouwen en mijn eigen GEVOEL/VERLANGEN volgen.

Dat kan me wel eens honderden euro's voor begeleiding van buitenaf gaan schelen, waar ik weer heel veel andere dingen voor kan doen.
Het versterkt mijn Zelfvertrouwen in hoge mate en inspireert me dus tot schrijven. Leek die inspiratie "opgedroogd", het schrijversbloed kruipt waar het niet gaan kan en openbaart zich in ene weer helemaal.

Er is zóveel wat ik wel met jou als lezer wil delen. Zoveel thema's en ervaringen uit mijn leven waarvan ik denk dat die voor veel meer mensen herkenbaar zijn en dat ik door het delen daarvan iets te bieden heb, dat je je daar als lezer aan kunt spiegelen en je voordeel mee kunt doen.

Ik word zelf eveneens graag door ervaringen van anderen geïnspireerd en vind het fijn om te lezen hoe anderen met voor mij herkenbare zaken omgaan of zijn gegaan.
Ook al zijn we allemaal anders, we lijken in veel opzichten ook op elkaar en niets menselijks is ons vreemd, toch?

De illusie 'uniek' te zijn, heb ik al lang geleden opgegeven. Vanaf mijn 15de riep ik al dat ik 'anders dan anderen' wilde zijn' en géén huisje boompje beestje leven wilde, met een man, twee kinderen, koophuis, auto voor de deur en 3 weken per jaar met het hele gezin op vakantie. Dat idee vond ik dodelijk!

Zo is het in mijn leven dan ook niet gegaan maar of dat nu 'uniek' te noemen is?
Een dergelijk leven inspireerde me in ieder geval niet en ik ben andere dingen gaan doen die ik wél inspirerend vond, onder andere reizen.

Anno 2017 is het thema INSPIRATIE dus ineens heel actueel en wordt me zomaar in de schoot geworpen. In ieder geval als het gaat om interessante onderwerpen om blogs over te schrijven.

Ook op andere gebieden wil ik graag meer geïnspireerd worden, maar je kunt het niet afdwingen heb ik gemerkt.
Je kunt er wel naar op zoek gaan en je er voor openstellen. Maar ook dát had ik niet gedaan, althans niet bewust, en ineens is die schrijfinspiratie daar zonder er op uit te zijn. Het overviel me 'out of the blue' van de ene op de andere dag.

Maar wellicht dat het zaadje hiertoe al wel eerder was geplant zonder dat ik het in de gaten had, dat zou heel goed kunnen.
Zoals ook diep verscholen in de donkere winteraarde prille zaadjes zich roeren die straks met een voorzichtig stengeltje boven de grond uitkomen om naar t Licht te groeien.
De stengeltjes gaan blaadjes vormen en een knop en wie weet wat voor mooie bloem daar dan uit gaat ontstaan, gevoed door zon en regen. 

Ik laat me graag verrassen en wacht met nieuwsgierige spanning af wat mijn plotselinge blog-schrijf-inspiratie voor vrucht/bloem voort zal gaan brengen in de komende maanden.

Ik ben er klaar voor!

Hoe zit het met jou en jouw inspiratie?
Waar word jij door gevoed?
Waar krijg jij energie door 'ingeblazen' ?


Mirjam

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Tags

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230