Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Weblog

03jan

Het oude jaar 2016 is voorbij en het nieuwe jaar 2017 is van start. Misschien heb je goede voornemens gemaakt, of net als ik dit nieuwe jaar een motto of intentie mee gegeven?

Het jaar 2017 is vandaag net 3 dagen oud. Ik vind het voor mezelf altijd fijn om het nieuwe jaar een speciaal thema mee te geven, wat dan mijn focus is voor de komende 365 dagen.
Deze keer heb ik daartoe een tarot jaarlegging gedaan voor het jaar 2017 en daaruit kwam als Jaarthema OVERGAVE naar voren!

Heel bijzonder, en tegelijkertijd ook weer niet, dat ik eind december spontaan een collage heb gemaakt met ..... ja, je raadt het al 'Overgave' als thema in het middelpunt. Omgeven met citaten als:

- Loslaten is een vorm van Overgave

- Overgave: loslaten en opnieuw beginnen

- Overgave: volg het niet-weten en laat je leiden door je Hart

- De salto van Overgave: loslaten in het vertrouwen dat je wordt opgevangen, met een bijpassend plaatje van iemand die een salto maakt en inderdaad wordt opgevangen.
 


Veel citaten dus die met 'loslaten' te maken hebben.
We hebben net het jaar 2016 losgelaten, met alle lessen, leuke en ook minder leuke ervaringen die daarbij hoorden.
In aanvang naar het nieuwe jaar ontstond daarbij dus tegen het einde van het vorige jaar de Overgave collage en dan nu de Overgave tarot Jaarkaart

Toeval bestaat niet!

OVERGAVE

Het heeft vaak de klank van zo'n spiri cliché kreet, net als 'loslaten' overigens.
In de Happinez las ik ooit in een artikel dat "hoe meer je je met loslaten inlaat, des te meer je juist aan het vasthouden bent", een doordenkertje....
Ik kan dit soort termen soms ook gewoon níet meer hóren qua "spiritueel elite jargon" ! En wie bepaalt eigenlijk of je iets los moet laten of niet?!


Mijn OVERGAVE collage


Ik kijk liever naar de natuur om te zien hoe het daar aan toe gaat met betrekking tot deze beide thema's en dan zie ik dat de natuur zich als vanzelf en moeiteloos overgeeft aan haar eigen ritme van loslaten, groei, bloei en verval/weer loslaten.
Het is een natuurlijke cyclus waarin 'loslaten' helemaal niet zo moeilijk of bijzonder is, maar gewoon haar eigen ritme volgt zónder daar speciaal iets voor te hoeven DOEN: loslaten gebeurt gewoon, net zoals de natuur zich daar ook "gewoon" aan overgeeft.

Waarom is het voor ons mensen dan steeds zo'n 'hot item' en psychologiseren we deze natuurlijke ritmes steeds met onze eigen lading achter deze terminologie? Voer voor psychologen....

Onderzoek bij jezelf maar eens wat deze termen 'Overgave' en 'Loslaten' met je doen en ben daarbij eerlijk naar jezelf, wat ontdek je?
Wat betekent loslaten voor jou en wat heb je zelf met Overgave?


Ik ben blij met dit jaarthema van Overgave. Het helpt me om dit als focus bij me te houden als het leven met al haar verwikkelingen en uitdagingen zich weer aandient en ik de neiging voel me te verzetten tegen dat wat is en 'het' naar eigen hand te willen zetten.
Eén blik op Overgave en ik kan mezelf voorhouden dat ik - net als de natuur - alleen maar moeiteloos met de stroom mee hoef te gaan en ik dan als vanzelf loslaat wat niet bij me past.
En laat ik nou toch vandaag, op de 3de dag van dit net geboren jaar, die ervaring spontaan op mijn pad krijgen! Wederom een bevestiging dat 'toeval niet bestaat'.

Bij een jaarlegging (leuke tip om te doen, het kan deze hele maand nog!)  trek je niet alleen je Jaarkaart maar kies je blind voor iedere aparte maand een tarotkaart.
De 12 verschillende thema's staan ieder voor de energie die voor jóu bij deze maand hoort. De betreffende kaart kun je zien als leidraad voor die maand, wat je een steuntje in je rug kan geven als je even je rode draad kwijt bent. En dat werkt, heb ik vandaag ervaren!

Mijn thema voor januari blijkt twijfel te zijn.
Hoewel herkenbaar, was ik hier in eerste instantie niet zo blij mee. Maar de vragen en tips die bij het twijfelthema horen, hebben mij een belangrijke stap verder gebracht op deze dag 3 van dit nieuwe jaarpad.

Een van de belangrijkste adviezen is je eigen twijfel te bevragen en te luisteren naar de antwoorden die je jezelf hierop teruggeeft. Zonder een lang en gedetailleerd verhaal op te hangen, komt mijn belangrijke inzicht van vandaag erop neer dat ik als vanzelf loslaat wat niet bij me past, als ik mijn eigen gevoelens serieus neem en me overgeef aan de boodschap hiervan!

Tot mijn eigen grote verrassing hoefde ik geen énkele moeite te doen om me over te geven en los te laten: ik luisterde naar mijn gevoel, bevroeg mezelf op mijn twijfels ten aanzien van wat ik voelde en kwam heel simpeltjes tot de hele makkelijke conclusie dat de twijfel eigenlijk "alleen maar" een oud angstpatroon is waar ik niet meer in mee hoef te gaan.

EEN GIGA OVERWINNING OP MEZELF !!

Concreet betekent dit dat ik vanuit volle overtuiging een streep heb gezet onder een contact wat voor mij heel onzuiver voelt, dat ik het angst stemmetje weersta dat zegt 'dat ik nu iets belangrijks mis' .

In plaats daarvan VOEL ik aan den lijve, hoe deze beslissing om trouw te zijn aan mezelf en me over te geven aan mijn eigen gevoel, me enorm IN MIJN KRACHT zet, waardoor ik zonder moeite loslaat wat niet langer meer goed voelt en daar dan ook niet meer over hoef te twijfelen in mijn hoofd.

Geen twijfels aan mezelf  en geen twijfels aan wat ik voel.......
Ik geef me over en laat los, wát een RUIMTE! Dát wens ik jou ook  van harte toe voor 2017!
 

HAPPY NEW YEAR !!!

 

Mirjam

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Tags

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230