Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Rouw- en verlies wandelingen

Rouwverwerkingswandelingen
individueel of in groepsverband


Speciaal voor mensen die met verlies te maken hebben, organiseert Spiegeling - op aanvraag - rouwverwerkingswandelingen, zowel individueel of in groepsverband.
Je verlieservaring kan gaan om een dierbare die je door de dood hebt verloren, maar ook om echtscheidings-situaties of verlies van werk of gezondheid. Bij verlies hoort rouw, loslaten is een proces dat tijd kost en waar vaak (heftige) emoties bij komen kijken.


De natuur leeft ons voor "dat elk einde altijd een nieuw begin inhoudt"


Op elke winter volgt altijd weer een lente, na elke nacht is er weer een dag en na regen gaat vroeg of laat ook altijd de zon weer een keer schijnen.
Zo gaat het in je eigen leven ook. De cycli in de natuur zijn een jaarlijkse cirkelgang van 'dood naar wedergeboorte': een terugkerend proces van groei, bloei, verval en weer een nieuw begin.
Het voorbeeld van dit terugkerende proces in de natuur kan troost bieden in je eigen loslaat- of afscheidsproces en je helpen het verlies een plaats te geven en verdere stappen te zetten om door te gaan zonder je geliefde, je baan, of om te leren accepteren dat je niet meer 100% gezond bent.


Spiegel van de natuur

In een rouwverwerkings-wandeling staan we stil bij het verlies en afscheid in je leven, waarbij we ons laten spiegelen door de cyclus van de natuur: dood, geboorte, groei, bloei, oogst, loslaten, verval en weer een nieuw begin.

We onderzoeken aanknopingspunten om verder te gaan met je leven en hoe je het verlies of afscheid daarin een plek kunt geven. Misschien is 'loslaten' aan de orde en je verdriet voelen of is er juist dankbaarheid voor wat er geweest is en wat het je heeft gebracht. Het kan ook fijn zijn om tijdens een rouw wandeling een (kort) afscheidsritueel uit te voeren.

 

Begeleiding

De wandelingen vinden plaats onder begeleiding van Mirjam Bossink en kunnen zowel 1 op 1 als in groepsverband aangevraagd worden.
Mirjam is niet alleen natuurcoach en trainer natuurcoaching maar heeft zelf ook ervaring met rouw- en verlies. zie trainers 

NB.
Speciaal voor uitvaartbedrijven biedt Mirjam nazorgwandelingen aan, om in de natuur stil te staan bij het verlies en afscheid van de overledene en wat dit betekent in je leven als nabestaande.

We staan dan stil bij vragen als:

* Hoe ga je verder?
* Wat kom je tegen aan obstakels en emoties en wat heb je hierbij nodig? 
* Hoe kun je steun vinden in je loslaat proces?

en dergelijke

We kunnen hier 1 op 1 tijdens een wandeling naar kijken, maar nazorgwandelingen kunnen ook in groepsverband worden gehouden. Het extra voordeel daarvan is dat je ook lotgenoten ontmoet en met elkaar kunt uitwisselen over je eigen ervaring.


zie ook: rouwverwerkings-wandelingen

 

naar boven

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230