Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Medicijnwandelingen

Medicijnwandelingen


Onze voorouders gingen vaak de natuur in om antwoorden te vinden op persoonlijke uitdagingen of problemen. Ze gebruikten de tekenen uit de natuur hierbij als "medicijn" en zagen dit als een reaktie van Groot Mysterie.
Elke levensvorm was voor hen een potentiële leraar en vriend: "elke bloem, boom of rots kan je boodschapper zijn". Ze hielden met zichzelf een "medicijnwandeling" als ze op zoek waren naar een oplossing. Ook wij kunnen dat heden ten dage zelf doen.

Je neemt een vraag in gedachten die je bezig houdt en gaat de natuur in. Door in stilte en met aandacht in een rustig tempo te lopen, zul je ervaren dat je daardoor dieper in jezelf zakt. Je komt meer in je lijf, daardoor vanzelf meer in je gevoel en zodoende meer in verbinding met je eigen natuur en de natuur om je heen.
Dit helpt je om de boodschappen die de natuur voor je heeft gewaar te worden en open te staan voor wat er spontaan of "toevallig" naar je toe wilt komen, met een mooi woord noemen we dat 'synchroniciteit".
Laat je verrassen en ga niet aktief op zoek naar een antwoord of teken, je hoeft het alleen maar te ont-vangen!

"Medicijn"wandelingen hoeven niet alleen maar helend en rustgevend te zijn, ze kunnen soms ook confronterend zijn.
Je krijgt niet altijd het antwoord dat je horen wilt....maar wél het antwoord dat bij de situatie past. Het biedt je sowieso een verdieping in het contact met de/je natuur!

Terug naar wandelingen

naar boven

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230