Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Over mij

ACHTER DE SCHERMEN VAN SPIEGELING...

 

De persoon achter Spiegeling is Mirjam Bossink


 

Transformerende ervaring met de natuur

In 2006 heb ik Spiegeling opgericht als eerste en enige op dat moment die een Opleiding Natuurcoaching aanbod in Nederland.

Aanleiding was mijn burnout in 2001 waarbij ik het advies kreeg vaker de natuur in te gaan. Ik werd tuinvrijwilliger in een biologische moestuin, waar ik aan den lijve heb ervaren hoe helend het is om in de natuur te zijn. Niet alleen is het buiten zijn heel ontspannend, het werken in de aarde was ook heel grondend en daardoor genezend.
Daarnaast ontdekte ik spontaan dat de processen in de natuur ook je eigen levensproces weerspiegelen. Deze spiegels én het contact met de natuur gaven mij hoop en moed om verder te gaan en raakten mij steeds tot tranen toe.

Belangrijk voorbeeld hierbij: na de winter haalden we de stro van de bedden en bij één bed zag ik “pasgeboren” roze rabarberstengeltjes boven de aarde uitsteken. De emotie die dit opriep had te maken met het feit dat ik dan wel “in het donker van een burnout periode zat” maar dat er wellicht diep van binnen en ongezien nieuwe levens-stengeltjes in mij aan het groeien waren. Dit bleek inderdaad het geval want vanuit mijn burnout en deze en andere spiegelende ervaringen met de natuur is mijn natuurcoachings bedrijf SPIEGELING in 2006 ontstaan!

Mijn burnout-crisis werd een belangrijke kans tot groei en transformatie, waaruit SPIEGELING is "geboren" om mijn enthousiasme en geraaktheid door en voor het spiegelen met de natuur ook aan anderen door te kunnen geven!
 

Mijn levensmotto is dan ook:

'CRISIS ALS KANS'


Ook op andere levensgebieden heb ik ervaringen met de grotere en kleinere 'crisissen des levens', waardoor ik ben geworden tot wie ik NU ben. Als coach betekent dit dat ik me goed kan inleven in ook de procesgang van anderen door het leven en de tools heb ontwikkeld om je te spiegelen en een stap verder te helpen op je pad van persoonlijke groei en ontwikkeling om steeds méér te worden WIE JE VAN NATURE BENT!

Het is mijn PASSIE je te helpen 'het Onbewuste in jezelf Bewust te krijgen' door in de spiegel te (leren) kijken die het leven en de natuur aanreikt. En om – letterlijk én figuurlijk – in beweging te komen om steeds méér te worden wie je 'van nature' bent, Los van alle conditioneringen en (beperkende) overtuigingen die je veelal als kind hebt meegekregen via ouders of omgeving en je 'eigen' hebt gemaakt terwijl ze niet 'eigen' zijn.
Ik wil je graag ondersteunen om weer (meer) in verbinding te komen met je eigen “ware” Natuur en de stappen te zetten die daarvoor nodig zijn.
 


 

Contact met de natuur

In de loop der jaren ben ik steeds meer geboeid geraakt door het intuïtieve contact met de natuur zelf en hoe daar gebruik van te maken bij natuurcoaching en blijf ik mij voortdurend scholen op dit gebied. Ook de wederkerigheid en onze zorg voor de natuur als 'gelijkwaardige' partner is daarbij belangrijk: wij staan als mens niet bóven de natuur, wij zijn óók natuur!

Naast mijn persoonlijke ervaring met de helende en spiegelende werking van de natuur, heb ik in 2003 het eerste opleidingsjaar bij Hans Andeweg 'in resonatie met de natuur' gevolgd. Hier leer je hoe je contact maakt met de energieën van bomen, planten en landschappen in de natuur. Verrassend om te ervaren hoe de natuur eveneens een Levend Wezen is met een Eigen Bewustzijn!
Aansluitend daarop heb ik daarna in 2004 deelgenomen aan de Opleiding tuintherapie aan de Kraaybeekerhof. Ik was blij verrast dat mijn eigen beleving en ervaringen in de natuur hier ook theoretisch onderbouwd en bevestigd werden en zoog alle informatie op als een spons.

 

Spiegelen aan creatieve werkvormen

Behalve mijn passie voor het spiegelen aan de natuur, ben ik ook heel enthousiast over het werken met creatieve middelen als spiegel en weg tot bewustwording. Daarom heb ik eveneens het opleidingsjaar 'toepassing van kunstzinnige middelen bij coaching' van Klaasje Smit-Dijkstra gedaan in 2005. Later heb ik voor mezelf ook een creatief inspiratiejaar gevolgd aan de Kleine Tiki in Breda. 
Ik ben ondermeer dól op collages maken en laat ik mij ook graag spiegelen én verrassen in spiegelende workshops 'Soulcollage'.

De combinatie 'natuur en creativiteit' is voor mij heel passend én aanvullend. Het werkt versterkend om je persoonlijke natuurervaringen op een creatieve manier te kunnen verankeren. Door creatief expressie te geven aan dat wat je in je Innerlijk ervaart, beklijft het beter en blijft het effect langer bij je.

Via diverse spirituele workshops  en cursusen heb ik me verder gespecialiseerd in het spiegelen, niet alleen aan de natuur maar aan alles wat er aan mensen en levenssituaties op je pad komen, waardoor je je steeds bewuster wordt van wat de dingen die je meemaakt in het leven je te zeggen hebben. Mijn grote PASSIE is:


SPIEGELEN ALS WEG TOT BEWUSTWORDING!
 

Visie en wat ik te bieden heb

Mijn visie is dat ervaringen en ontmoetingen in de buitenwereld weerspiegelen wat er in je eigen binnenwereld leeft en dat "toeval" in die zin niet bestaat. De dingen die je meemaakt in je leven, gebeuren niet "zomaar"; vaak ontdek je achteraf wat daarvan de diepere betekenis en bedoeling is en zijn het bakens op je pad die voor een belangrijke Ommekeer of Transformatie kunnen zorgen.

Wat ik als coach te bieden heb: een open hart en luisterend oor, een analytische geest en een rijke spirituele achtergrond. Daarnaast mijn ervaring en deskundigheid als mens en als (natuur)coach, inlevingsvermogen, een warme en empathische houding, enthousiasme, passie, creativiteit en volgens anderen een natuurlijke authenticiteit.

Met dit in mijn rugzak loop ik ter ondersteuning graag - letterlijk én figuurlijk - een stukje met je mee op jouw levenspad. 


Schrijf je in voor de regelmatige Ezine-berichten > nieuwsbrief

 

llink: www.kraaybeekerhof.nl

link: www.dijkstrasmit.nl

link: www.dekleinetiki.nl

 

 

naar boven

Mirjam
Mirjam

Agenda

01 september 2019GRATIS Kennismakingsworkshop(s) Creatieve Vrouwenkrachtcirkel tijdens Open Dag Zuiderlicht13 september 2019Proeverij: intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur24 september 2019Creatieve Vrouwen Krachtcirkel voor bewuste en intuïtief gevoelige vrouwen, cyclus van 5 avonden11 oktober 2019Proeverij: intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur02 november 2019Allerzielen wandeling in herinnering aan overleden dierbaren15 november 2019Proeverij: intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230