Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Over mij

'Kijk in de spiegel van de natuur en zie jezelf'

 

SPIEGELING, School voor Intuïtieve Natuurcoaching en contact met de natuur


Verschil wandel- en natuurcoaching

Spiegeling bestaat inmiddels 12 jaar en verzorgt sinds 2006 als eerste in Nederland een training Natuurcoaching voor mensen die met mensen werken (coaches/counselors, trainers, therapeuten, loopbaanadviseurs e.d.).
In de afgelopen jaren zijn er meerdere aanbieders van natuur- en wandelcoaching bijgekomen. Het grote verschil tussen wandel- en natuurcoaching, in de visie en werkwijze van Spiegeling, is dat natuurcoaching méér is dan al buiten wandelend een gesprek voeren en gebruik maken van symbolen

Wat Spiegeling onderscheidt van collega aanbieders op het gebied van natuurcoaching is voorál, dat in het intuïtieve aanbod en de werkwijze van Spiegeling het contact met de natuur zelf essentieel is bij het coachen. Bij natuurcoaching zijn in de optiek van Spiegeling de drie C's van belang: CONTACT, COMMUNICATIE en CO-CREATIE met de natuur.
Eveneens wordt in het aanbod van Spiegeling aandacht besteed aan het spiegelen aan de voorbeeldprocessen en levenscycli in de natuur waarbij ook de elementen en seizoenen een belangrijke rol spelen.

Inmiddels is het begrip 'natuurcoaching' ruim bekend en bestaat er sinds een aantal jaren een Beroepsvereniging Groene Zorg (BVGZ) voor 'professionals in het groen', waar ook Spiegeling bij is aangesloten, zie www.groene-zorg.nl.  


Mirjam Bossink

De persoon achter Spiegeling is Mirjam Bossink.

In 2006 heb ik Spiegeling opgericht naar aanleiding van een burnouot. Van oorsprong ben ik maatschappelijk werker.  Sinds 2006 werk ik als spiritueel creatief natuurcoach en trainer natuurcoaching vanuit mijn bedrijf Spiegeling.


Transformerende ervaring met de natuur

Toen ik in 2001 werd geconfronteerd met een burnout kreeg ik het advies om vaker de natuur in te gaan. Ik werd tuinvrijwilliger en heb aan den lijve ervaren hoe helend het is om in de natuur te zijn. Niet alleen is het buiten zijn heel ontspannend, het werken in de aarde was ook heel grondend en daardoor genezend.
Daarnaast ontdekte ik spontaan dat de processen in de natuur ook je eigen levensproces weerspiegelen. Niet alleen knapte ik erg op door veel in de natuur te zijn, maar ook de spiegels die ik spontaan ontdekte gaven mij hoop en moed om verder te gaan.
Vanuit deze helende en spiegelende ervaring is SPIEGELING geboren om mijn enthousiasme en geraaktheid door en voor het spiegelen met de natuur ook aan anderen door te kunnen geven.
Mijn burnout-crisis werd een belangrijke kans tot groei en transformatie, waaruit mijn bedrijf is ontstaan! Mijn levensmotto is dan ook:

'CRISIS ALS KANS'

 

Ook op andere levensgebieden heb ik ervaringen met de grotere en kleinere 'crisissen des levens', waardoor ik ben gegroeid en geworden tot wie ik NU ben. Als coach betekent dit dat ik me goed kan inleven in ook de procesgang van anderen door het leven en de tools heb ontwikkeld om je te spiegelen en een stap verder te helpen op je pad van persoonlijke groei en ontwikkeling om steeds dichter te komen bij WIE JE VAN NATURE BENT!

 

In de loop der jaren ben ik steeds meer geboeid geraakt door het intuïtieve contact met de natuur zelf en hoe daar gebruik van te maken bij natuurcoaching.
Naast mijn persoonlijke ervaring met de helende en spiegelende werking van de natuur, heb ik in 2003 het eerste opleidingsjaar bij Hans Andeweg 'in resonatie met de natuur' gevolgd. Hier leer je hoe je contact maakt met de energieën van bomen, planten en landschappen in de natuur.
Aansluitend daarop heb ik daarna mee gedaan aan de opleiding tot tuintherapeut aan de Kraaybeekerhof. Ik was blij verrast dat mijn eigen beleving en ervaringen in de natuur hier ook theoretisch onderbouwd en bevestigd werden!

 

Spiegelen aan creatieve werkvormen

Behalve mijn passie voor het spiegelen aan de natuur, ben ik ook heel enthousiast over het werken met creatieve middelen als spiegel en weg tot bewustwording. Daarom heb ik eveneens het opleidingsjaar 'toepassing van kunstzinnige middelen bij coaching' van Klaasje Smit-Dijkstra gedaan in 2005. Om zelf ook lekker creatief bezig te kunnen zijn heb ik in 2014 deelgenomen aan het 'Dans, Drama en Creatie  jaar aan de Kleine Tiki in Breda.
Daarnaast ben ik dól op collages maken en laat ik mij ook graag spiegelen én verrassen in workshops Soulcollage.

De combinatie 'natuur en creativiteit' is voor mij  heel passend én aanvullend. Het werkt versterkend om je persoonlijke natuurervaringen op een creatieve manier middels schilderen, boetseren, collages en dergelijke te kunnen verankeren.
Door creatief expressie te geven aan dat wat je in je innerlijk ervaart, beklijft het beter en blijft het effect langer bij je is mijn ervaring, maar ook die van anderen.

Via diverse spirituele workshops  en cursusen heb ik me verder gespecialiseerd in het spiegelen, niet alleen aan de natuur maar aan alles wat er aan mensen en levenssituaties op je pad komen, waardoor je je steeds bewuster wordt van wat ook je eigen aandeel en verantwoordelijkheid is in de dingen die je meemaakt in het leven. En wat ze je te zeggen hebben.
Ook blijf ik mij voortdurend scholen op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en contact met de natuur.

 

SPIEGELEN IS MIJN PASSIE én WEG TOT BEWUSTWORDING!
en daar neem ik je graag in mee!

 

Visie en wat ik te bieden heb

Mijn visie is dat ervaringen en ontmoetingen in de buitenwereld weerspiegelen wat er in je eigen binnenwereld leeft en dat "toeval" in die zin niet bestaat. De dingen die je meemaakt in je leven, gebeuren niet "zomaar"; vaak ontdek je achteraf wat daarvan de diepere betekenis en bedoeling is. 'Niets gebeurt voor niets' zei mijn vader altijd....en daarin geef ik hem helemaal gelijk!
De natuur om ons heen spiegelt ons voortdurend, dat kán ook niet anders want WIJ zijn eveneens natuur en maken, net als het stenen-, planten- en dierenrijk deel uit van het Grote Geheel.


Wat ik te bieden heb: een open hart en luisterend oor, een analytische geest en een rijke spirituele achtergrond. Daarnaast mijn ervaring en deskundigheid als mens en als NATUURcoach, inlevingsvermogen, een warme en empathische houding, enthousiasme, passie, creativiteit en volgens anderen een goede smaak en natuurlijke authenticiteit.

Met dit in mijn rugzak loop ik ter ondersteuning graag - letterlijk én figuurlijk - een stukje met je mee op jouw levenspad. 


Schrijf je in voor de regelmatige Ezine-berichten > nieuwsbrief

 

llink: www.kraaybeekerhof.nl

link: www.dijkstrasmit.nl

link: www.dekleinetiki.nl

 

 

naar boven

Mirjam
Mirjam

Agenda

06 juli 2018Proeverij/introductieworkshop Natuurcoaching 14 september 2018Proeverij/introductieworkshop Natuurcoaching 30 september 2018Stiltewandeling in Breda: de natuur als orakel12 oktober 2018Proeverij/introductieworkshop Natuurcoaching 13 oktober 2018Creatieve Inspiratiedag: laat je spiegelen door je Krachtdier!28 oktober 2018Landelijke dag van de Stilte: Stiltewandeling vanuit Spiegeling, thema volgt nog24 november 2018Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching voor mensen die met mensen werken

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230