Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Over mij

ACHTER DE SCHERMEN VAN SPIEGELING...

 

De persoon achter Spiegeling is Mirjam Bossink

.

 

Transformerende ervaring met de natuur

In 2006 heb ik Spiegeling opgericht als eerste en enige op dat moment die een Opleiding Natuurcoaching aanbod in Nederland.

Aanleiding was mijn burnout in 2001 waarbij ik het advies kreeg vaker de natuur in te gaan. Ik werd tuinvrijwilliger in een biologische moestuin, waar ik aan den lijve heb ervaren hoe helend het is om in de natuur te zijn. Niet alleen is het buiten zijn heel ontspannend, het werken in de aarde was ook heel grondend en daardoor genezend.
Daarnaast ontdekte ik spontaan dat de processen in de natuur ook je eigen levensproces weerspiegelen. Deze spiegels én het contact met de natuur gaven mij hoop en moed om verder te gaan en raakten mij steeds tot tranen toe.
Mijn burnout-crisis werd een belangrijke kans tot groei en transformatie, waaruit SPIEGELING is ontstaan om mijn enthousiasme en geraaktheid door en voor het spiegelen met de natuur ook aan anderen door te kunnen geven!
Mijn levensmotto is dan ook:

'CRISIS ALS KANS'

Ook op andere levensgebieden heb ik ervaringen met de grotere en kleinere 'crisissen des levens', waardoor ik ben geworden tot wie ik NU ben. Als coach betekent dit dat ik me goed kan inleven in ook de procesgang van anderen door het leven en de tools heb ontwikkeld om je te spiegelen en een stap verder te helpen op je pad van persoonlijke groei en ontwikkeling om steeds méér te worden WIE JE VAN NATURE BENT!
 

Intuïtief contact met de natuur

In de loop der jaren ben ik steeds meer geboeid geraakt door het intuïtieve contact met de natuur zelf en hoe daar gebruik van te maken bij natuurcoaching en blijf ik mij voortdurend scholen op dit gebied. Ook de wederkerigheid en onze zorg voor de natuur als 'gelijkwaardige' partner is daarbij heel belangrijk
Naast mijn persoonlijke ervaring met de helende en spiegelende werking van de natuur, heb ik in 2003 het eerste opleidingsjaar bij Hans Andeweg 'in resonatie met de natuur' gevolgd. Hier leer je hoe je contact maakt met de energieën van bomen, planten en landschappen in de natuur. Verrassend om te ervaren hoe de natuur eveneens een Levend Wezen is met een Eigen Bewustzijn!
Aansluitend daarop heb ik daarna deelgenomen aan de opleiding tuintherapie aan de Kraaybeekerhof. Ik was blij verrast dat mijn eigen beleving en ervaringen in de natuur hier ook theoretisch onderbouwd en bevestigd werden en zoog alle informatie op als een spons!

 

Spiegelen aan creatieve werkvormen

Behalve mijn passie voor het spiegelen aan de natuur, ben ik ook heel enthousiast over het werken met creatieve middelen als spiegel en weg tot bewustwording. Daarom heb ik eveneens het opleidingsjaar 'toepassing van kunstzinnige middelen bij coaching' van Klaasje Smit-Dijkstra gedaan in 2005. Om zelf ook lekker creatief bezig te kunnen zijn heb ik in 2014 deelgenomen aan het 'Dans, Drama en Creatie  jaar aan de Kleine Tiki in Breda.
Daarnaast ben ik dól op collages maken en laat ik mij ook graag spiegelen én verrassen in workshops Soulcollage.

De combinatie 'natuur en creativiteit' is voor mij  heel passend én aanvullend. Het werkt versterkend om je persoonlijke natuurervaringen op een creatieve manier te kunnen verankeren.Door creatief expressie te geven aan dat wat je in je innerlijk ervaart, beklijft het beter en blijft het effect langer bij je.

Via diverse spirituele workshops  en cursusen heb ik me verder gespecialiseerd in het spiegelen, niet alleen aan de natuur maar aan alles wat er aan mensen en levenssituaties op je pad komen, waardoor je je steeds bewuster wordt van wat de dingen die je meemaakt in het leven je te zeggen hebben. Mijn grote PASSIE is:


SPIEGELEN ALS WEG TOT BEWUSTWORDING!

spiegelen aan de natuur... heel verrassend...


Visie en wat ik te bieden heb

Mijn visie is dat ervaringen en ontmoetingen in de buitenwereld weerspiegelen wat er in je eigen binnenwereld leeft en dat "toeval" in die zin niet bestaat. De dingen die je meemaakt in je leven, gebeuren niet "zomaar"; vaak ontdek je achteraf wat daarvan de diepere betekenis en bedoeling is. 
De natuur om ons heen spiegelt ons voortdurend, dat kán ook niet anders want WIJ zijn eveneens natuur en maken, net als het stenen-, planten- en dierenrijk, deel uit van het Grote Geheel.

Wat ik te bieden heb: een open hart en luisterend oor, een analytische geest en een rijke spirituele achtergrond. Daarnaast mijn ervaring en deskundigheid als mens en als NATUURcoach, inlevingsvermogen, een warme en empathische houding, enthousiasme, passie, creativiteit en volgens anderen een goede smaak en natuurlijke authenticiteit.

Met dit in mijn rugzak loop ik ter ondersteuning graag - letterlijk én figuurlijk - een stukje met je mee op jouw levenspad. 


Schrijf je in voor de regelmatige Ezine-berichten > nieuwsbrief

 

llink: www.kraaybeekerhof.nl

link: www.dijkstrasmit.nl

link: www.dekleinetiki.nl

 

 

naar boven

Mirjam
Mirjam

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230