Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Reakties cursisten

Reakties van cursisten aan de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching


Natuurcoaching is een zeer krachtige en doeltreffende werkvorm om in te zetten in je coachingsproces. Deelnemers aan de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching van Spiegeling blijken unaniem verrast over wat je door de spiegelwerking van de natuur over jezelf en je eigen natuur kunt ontdekken. Aan het eind van de Opleiding vullen de deelnemers een evaluatieformulier in.
Hieronder volgt een greep uit de evaluatieve opmerkingen ten aanzien van het intuïtief coachen in en met de natuur zoals Spiegeling dat aanbiedt.


Enkele citaten:

- Ik wandel nu heel anders en zie de natuur als een metafoor voor wat zich in de mens afspeelt. ik kan dit in mijn werk prima inzetten.

- Na een coachingssessie in de natuur is niet alleen mijn cliënt opgeladen, maar ikzelf ook. Binnen coachen kost me vaak energie terwijl ik buiten juist energie krijg.

- Ik laat mijn cliënten hun vraag aan de natuur stellen en vervolgens zelf ontdekken wat de natuur hen voor antwoorden en inzichten te bieden heeft. Ik heb daarin slechts een begeleidende rol en gebruik mijn intuïtie om nadere vragen te stellen.

- Het met cliënten buiten en in beweging zijn, brengt op zich al veel teweeg. De intensiteit van het gesprek neemt een andere dimensie aan en mensen komen zelf ook gemakkelijker in beweging.

- De natuur is door mijn ervaring in deze training mijn maatje geworden, mijn "mede-coach"; een mooi samenspel wat Spiegeling met een mooi woord 'co-creatie' noemt. Ik ben aangenaam verrast door de krachtige werking van synchroniciteit.

- Wat ik nog lastig en onwennig vind is dat ik zelf als coach eigenlijk niet veel hoef te doen, de natuur doet het. Het belangrijkste is dat ik in het NU aanwezig ben en de ander help om in de spiegel te kijken; een heel andere benadering dan ik altijd gewend was; van 'doen' naar 'zijn'...... Tegelijkertijd daaróm juist ook heel mooi!

- Vooral de spiegelwerking van de elementen en seizoenen is heel goed inzetbaar in coachingsprocessen heb ik gemerkt; verbluffend om alle overeenkomsten te ontdekken. Er gaat een nieuwe wereld voor me open.

- Het zelf contact (leren) maken met de natuur vond ik een eye-opener die me veel heeft gebracht en wat ik ook prima in kan zetten in mijn coachings sessies in de natuur. Ook cliënten zijn onder de indruk van wat de natuur op deze manier aan Wijsheid te bieden heeft en hoe dat hen bij hun eigen Wijsheid brengt.

- Ik maak nu veel vaker gebruik van natuurcoaching en breng de doeltreffendheid hiervan ook onder de aandacht van collega's. Mijn leidinggevende is eveneens heel enthousiast over natuurcoaching. Ik ga nu met mijn loopbaancliënten regelmatig naar buiten. Dat is nieuw in onze organisatie maar werkt heel doeltreffend: we komen veel sneller tot de kern van wat er speelt en de inzichten die daarbij boven komen.

- Ik ben iedere keer weer verrast door de krachtige werking van synchroniciteit: er gebeurt wonderbaarlijk genoeg iedere keer precies dát wat er nodig is. Je kunt het van tevoren niet verzinnen, het gebeurt gewoon vanzelf. Dat vind ik zelf vooral het 'magische' van intuïtieve natuurcoaching, hóe de processen in de natuur precies dát weerspiegelen wat je op dat moment nodig hebt.

_ Ik heb ook ervaring met andere natuurcoachings trainingen. De intuïtieve manier van werken in de Opleiding bij Spiegeling ervaar ik als "thuiskomen" en is voor mij een belangrijke meerwaarde. Mijn contact met de natuur wordt hierdoor versterkt en verdiept en ontroert me ook regelmatig.

- Ik ervaar natuurcoaching als een enorme verrijking, zowel voor mezelf als in mijn werk. Mijn ogen zijn echt open gegaan voor de krachtige spiegelwerking van de natuur en mijn leven is er blijvend door veranderd. Ik ben heel blij dat ik bij Spiegeling deze Opleiding heb gevolgd.

- Het bijzondere van de Opleidinging Intuitieve Natuurcoaching zoals Spiegeling die geeft, is voor mij dat er veel ruimte is voor het werken vanuit je hart en intuïtie en dat spreekt me bijzonder aan. Het maakt me zacht en ik hoef helemaal geen moeite te doen om de ander te coachen, ik stroom moeiteloos mee met wat de natuur in haar oordeelloosheid aanreikt, verrijkend om te ervaren!


Terug naar: opleiding-natuurcoaching

 

Schrijf je in voor de regelmatige Ezine-berichten > nieuwsbrief

naar boven

Agenda

14 september 2018Proeverij/introductieworkshop Natuurcoaching 30 september 2018Stiltewandeling in Breda: de natuur als orakel05 oktober 2018Kennismaking Natuurcoaching op Opleidingendag BVGZ11 oktober 2018Proeverij/introductieworkshop Natuurcoaching 13 oktober 2018Creatieve Inspiratiedag: laat je spiegelen door je Krachtdier!28 oktober 2018Landelijke dag van de Stilte: Stiltewandeling vanuit Spiegeling, thema volgt nog24 november 2018Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching voor mensen die met mensen werken

"De reis is even belangrijk als de bestemming".

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230