Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching

OPLEIDING INTUITIEVE NATUURCOACHING VOOR PROFESSIONALS
'kijk in de spiegel van de natuur en zie jezelf'


Deskundigheidsbevordering voor mensen die met mensen werken


IN DE OPLEIDIING INTUITIEVE NATUURCOACHING VOOR  MENSEN DIE MET MENSEN WERKEN, LEER JE HOE JE DE SPIEGELWERKING VAN DE NATUUR OP EEN INTUITIEVE MANIER KUNT INZETTEN BIJ COACHING.


Doel van natuurcoaching is om je cliënten - via de spiegelwerking van de natuur - dichter bij zichzelf en hun 'ware' natuur te brengen. Je leert ondermeer hoe je symbolen en metaforen uit de natuur daarbij kunt inzetten en maakt kennis met de krachtige werking van synchroniciteit en hoe daarop in te spelen als coach. Ook de spiegelwerking van de elementen en seizoenen komt aan de orde in de training.

Er wordt vooral aandacht besteed aan de 3 C's: het directe Contact, Communicatie en Co-creatie met de natuur. Je ontdekt dat daar niets "zweverigs" aan is, maar dat je vaak onbewust vanzelf al met de natuur communiceert. Iedereen kan het, vaak zijn we het verleerd of weten we niet dat we het eigenlijk al doen. In de Opleiding word je je hiervan weer bewust en leer je ermee werken!

 

Voorwaarde voor deelname aan de Opleiding

We gaan ervan uit dat je de basisvaardigheden met betrekking tot coaching onder de knie hebt of dat je op een andere manier ervaring hebt in het werken met mensen in begeleidende zin.
De nadruk ligt uitdrukkelijk op het leren coachen met de natuur als invalshoek en niet op het aanleren van algemene coachingsvaardigheden!
Daarnaast heb je aantoonbare ervaring in persoonlijke groei- en zelfontwikkeling en sta je open voor intuïtief contact maken met de natuur.
 

Onderwerpen die tijdens de Opleidingsdagen aan bod komen

1- je eigen contact/verbinding met de natuur

2- contact en communicatie met de natuur

3- natuurcoaching met natuursymbolen

4- natuurcoaching met de elementen

5- natuurcoaching met de seizoenen

6- natuurcoaching met natuurrituelen

7- het houden van een groeps(stilte)wandeling

8 -terugkomdag na 3 maanden ter afronding van de Opleiding, onderwerp met elkaar vast te stellen 
 

Oefenen in de praktijk

Je bent deels binnen en deels buiten. Omdat je bij elke bijeenkomst oefent in de rol van coach en gecoachte, ervaar je ook zelf de doeltreffende en helende werking van natuurcoaching en doorloop je zelf het intutieve natuurcoachings proces.
Tussen de maandelijkse bijeenkomsten oefen je in de praktijk met een oefenmaatje uit de groep met de aangereikte tools en handvatten, om ook daadwerkelijk met natuurcoaching en het werken vanuit je intuïtie ervaring op te doen. Je ervaringen verwerk je na elke lesdag voor jezelf in een reflectieverslag.

 

De Opleiding is in eerste instantie gericht op het één op één coachen; op de een na laatste dag zal expliciet aandacht worden besteed aan het inzetten van natuurcoaching bij groepen door het houden van een thematische groeps (stilte)wandeling.
Aan het eind van de Opleiding ontvang je een certificaat.

 


Twee keer per jaar wordt er een verdiepingsdag aangeboden die zowel toegankelijk is voor deelnemers aan de Opleiding als voor mensen die elders ervaring hebben opgedaan met de basisbeginselen van natuurcoaching.


Praktische informatie 

De Opleiding bestaat uit 8  lesdagen van 1x per maand op een zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Locatie: 't Haagje in Driebergen dat tegen het bos aan ligt, een ideale omgeving om te oefenen!

De Opleiding wordt gegeven door Mirjam Bossink, zie voor meer informatie  > over-mij

Voor nadere informatie over locatie, data en kosten klik door naar de agendapagina:  opleiding-intuitieve-natuurcoaching
Je kunt ook bellen: 06.423 65 144.


Terug naar opleiding-natuurcoaching
 

Schrijf je in voor de regelmatige Ezine-berichten > nieuwsbrief

 

naar boven

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230