Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching

Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching
 

* Je bent coach, counselor, loopbaanadviseur, trainer, of je hebt op een andere manier ervaring in het werken met mensen in begeleidende zin

* Daarbij heb je affiniteit met de natuur en ben je graag buiten

* Je begeleidt je cliënten nu nog binnen, maar liever wil je met hen de natuur in

* Je bent hooggevoelig of anderszins heel intuïtief en wilt graag vanuit deze kwaliteit te werk gaan en contact leren maken met de natuur zelf

* Je hebt aantoonbare ervaring met persoonlijke groei- en ontwikkeling en met zelfreflectie


Dan is Intuïtieve natuurcoaching wellicht voor jou dé manier om met mensen bezig te zijn!


Je combineert op die manier algemene coachingsvaardigheden met de spiegelwerking die de natuur biedt, waarbij je je intuïtieve vermogens inzet als instrument. De krachtige werking van synchroniciteit daarbij laat je zien dat 'niets voor niets gebeurt 'en dat 'toeval' eigenlijk niet bestaat. Dáárin zit ook de grote kracht van intuïtieve natuurcoaching. De natuur reikt je steevast dátgene aan wat er op dát moment van belang is.

Een voorbeeld van synchroniciteit : Nét op het moment dat je cliënt vertelt dat zij geen uitweg meer ziet, komen jullie "toevallig" op een doodlopende weg uit of verspert een omgevallen boom het pad.
Wat doe je dan: neem je de hindernis, keer je om of neem je een andere route? En wat zegt dat over de manier waarop je in het dagelijks leven gewend bent met obstakels om te gaan? En in dit geval : wat doe je als er geen uitweg meer lijkt te zijn?


Spiegel van de natuur

De natuur is een prachtige spiegel van levensprocessen die zich ook in onszelf en in ons eigen leven voordoen. 
Door in een natuurcoachings-sessie aan den lijve te ervaren wat de natuur met je doet, kun je heel snel tot inzichten en ontdekkingen komen over wie je nu eigenlijk bent. Het motto "in de ziel van de natuur ontdek je de natuur van je ziel"  is daarbij zeer van toepassing!

Intuïtieve natuurcoaching brengt je cliënt weer terug bij zichzelf, in contact met zijn gevoel. Je kunt letterlijk nieuwe stappen zetten of zaken in een ander perspectief zien. Als coach help je je cliënt om in de spiegel van de natuur te kijken. 


HOE je dat doet, leer je in de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching!

 

Wandel- versus natuurcoaching

Er is in de visie van Spiegeling een groot verschil tussen wandel- of natuurcoaching.
Bij wandelcoaching wordt al wandelend in de natuur het coachgesprek gevoerd en gebruik gemaakt van symbolen uit de omgeving of metaforen uit de natuur die je - al wandelend - spiegelen. De natuur wordt dan meer toegepast als 'coachings instrument'.
Natuurcoaching is echter veel méér dan dat. De meerwaarde zit in het toepassen van eveneens de spiegelwerking van de vier elementen, de seizoenen, Keltische jaarfeesten en andere cycli en levensprocessen in de natuur. En in de visie en werkwijze van Spiegeling vooral ook in het contact leggen en intuïtief communiceren met de natuur zelf!


Opleiding

De Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching van Spiegeling, onderscheidt zich van andere opleiders in natuurcoaching door een intuïtieve manier van werken en contact leren maken met de natuur zelf, om zo organisch tot inzichten en antwoorden te kunnen komen.
In de visie van Spiegeling is natuurcoaching niet een methodiek of instrument, maar gaat het vooral om de drie C's: Contact, Communicatie en Co-creatie in het werken met de natuur. Als je contact kunt maken met de Wijsheid van de natuur, brengt je dat vanzelf bij je innerlijke Wijsheid, daar waar alle antwoorden te vinden zijn.

Hierdoor vertrouwen cursisten in hun natuurcoachingsproces met cliënten veel meer op hun intuïtie en krijgen oog voor synchroniciteit, waardoor de coaching moeiteloos verloopt en direct tot een gevoels- en bewustwordings ervaring leidt.
Dit helpt cliënten om letterlijk én figuurlijk nieuwe wegen te bewandelen, andere stappen te nemen en gewenste veranderingen in werk of persoonlijk leven daadwerkelijk in de praktijk te brengen.
 

Zie voor aanvullende informatie over de Opleiding ook: 

opleiding-natuurcoaching + de agendapagina: agenda/opleiding-intuitieve-natuurcoaching

 

Ervaring cursisten

Als je wilt weten hoe cursisten de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching bij Spiegeling ervaren, klik dan op reakties-cursisten

Het meest opvallende bij de evaluaties aan het eind van iedere opleidingsronde is dat mensen een sterkere (intuïtieve) verbinding ervaren met de natuur om zich heen maar vooral ook met de natuur in zichzelf: wie ze in Wezen zijn!

Hierdoor vertrouwen cursisten in hun natuurcoachingsproces met cliënten veel meer op hun intuïtie en krijgen oog voor synchroniciteit, waardoor de coaching moeiteloos verloopt en direct tot een gevoels- en bewustwordings ervaring leidt.
Dit helpt cliënten om letterlijk én figuurlijk nieuwe wegen te bewandelen, andere stappen te nemen en gewenste veranderingen in werk of persoonlijk leven daadwerkelijk in de praktijk te brengen.


Trainer

Mirjam Bossink, oprichter en eigenaar van Spiegeling en tevens natuurcoach en trainer natuurcoaching heeft de Opleiding Natuurcoaching ontwikkeld die sinds 2006 als eerste opleiding natuurcoaching in Nederland jaarlijks wordt gegeven aan mensen die met mensen werken.
In de loop der tijd is de nadruk vooral komen te liggen op het werken met en vanuit je intuïtie en het contact met de natuur.

Voor meer informatie zie over-mij

 
Schrijf je in voor de regelmatige Ezine-berichten > nieuwsbrief

naar boven

Agenda

06 juli 2018Proeverij/introductieworkshop Natuurcoaching 14 september 2018Proeverij/introductieworkshop Natuurcoaching 30 september 2018Stiltewandeling in Breda: de natuur als orakel12 oktober 2018Proeverij/introductieworkshop Natuurcoaching 13 oktober 2018Creatieve Inspiratiedag: laat je spiegelen door je Krachtdier!28 oktober 2018Landelijke dag van de Stilte: Stiltewandeling vanuit Spiegeling, thema volgt nog24 november 2018Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching voor mensen die met mensen werken

Natuurworkshop

Natuurworkshop

fotografie: Frans Cornelis

"De wijsheid van de natuur kan ons antwoorden verschaffen op onze dagelijkse problemen en ons de weg wijzen".

Aanmelding:
06-423 65 144 of
info AT spiegeling DOT net

 

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230