Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching

Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching
 

* Je bent coach, counselor, loopbaanadviseur, trainer, of je hebt op een andere manier ervaring in het werken met mensen in begeleidende zin

* Daarbij heb je affiniteit met de natuur en ben je graag buiten en wilt ook liever met je cliënten de natuur in

* Je bent hooggevoelig of anderszins heel intuïtief en wilt graag vanuit deze kwaliteit te werk gaan en ook contact leren maken met de natuur zelf en haar natuurlijke Wijsheid

* Je hebt aantoonbare ervaring met persoonlijke groei- en ontwikkeling en met zelfreflectie en bent in staat om te spiegelen, waarbij je oog hebt voor synchroniciteit en weet hoe dat in te zetten als (natuur)coach


Herken je je in dit profiel, dan is Intuïtieve Natuurcoaching wellicht voor jou dé manier om met mensen én ook de Natuur bezig te zijn!


Je combineert op deze manier algemene coachingsvaardigheden met de spiegelwerking die de natuur biedt, waarbij je je intuïtieve vermogens inzet als instrument. De krachtige werking van synchroniciteit daarbij laat je zien dat 'niets voor niets gebeurt 'en dat 'toeval' eigenlijk niet bestaat. Dáárin zit ook de grote kracht van intuïtieve natuurcoaching. De natuur reikt je steevast dátgene aan wat er op dát moment van belang is.

Een voorbeeld van synchroniciteit: Nét op het moment dat je cliënt vertelt dat zij geen uitweg meer ziet, komen jullie "toevallig" op een doodlopende weg uit of verspert een omgevallen boom het pad.
Wat doe je dan: neem je de hindernis, keer je om of neem je een andere route? En wat zegt dat over de manier waarop je in het dagelijks leven gewend bent met obstakels om te gaan? En in dit geval : wat doe je als er geen uitweg meer lijkt te zijn?

 


Spiegel van de natuur

De natuur is een prachtige spiegel van levensprocessen die zich ook in onszelf en in ons eigen leven voordoen. Kunst is om te leren in die spiegel te kijken!
Door in een natuurcoachings-sessie aan den lijve te ervaren wat de natuur met je doet, kun je heel snel tot treffende inzichten en verrassende ontdekkingen komen over wie je nu eigenlijk bent. Het motto "in de ziel van de natuur ontdek je de natuur van je ziel"  (citaat G. Jampolsky) is daarbij zeer van toepassing!
Daarnaast heb je als intuïtief natuurcoach ook oog en oor voor de natuur zelf en haar Wijsheid en gaat haar welzijn je aan het hart. Je ziet de natuur niet als een coachings-decor maar als een gelijkwaardige coach-partner in je coachings proces met cliënten.

Intuïtieve natuurcoaching brengt je weer terug bij zichzelf, in contact met je gevoel, waardoor er letterlijk nieuwe stappen gezet kunnen worden of zaken in een ander- natuurlijk - perspectief komen te staan. Als Natuurcoach help je je cliënt om in de spiegel van de natuur te kijken én - met respect - haar tekenen te verstaan.

 

Wandel- versus natuurcoaching

Spiegeling was bij de oprichting in 2006 de éérste én enige Opleiding natuurcoaching, daarna zijn er veel andere aanbieders bijgekomen op het gebied van wandel-  en natuurcoaching. Er is in de visie van Spiegeling een groot verschil tussen wandel- of natuurcoaching.
Bij wandelcoaching wordt al wandelend in de natuur het coachgesprek gevoerd en gebruik gemaakt van symbolen uit de omgeving of metaforen uit de natuur die je - al wandelend - spiegelen. De natuur wordt dan meer toegepast als 'coachings instrument'.
Natuurcoaching is echter veel méér dan dat. De meerwaarde zit in het toepassen van eveneens de spiegelwerking van de elementen, seizoenen, en andere cyclische levensprocessen in de natuur. En in de visie en werkwijze van Spiegeling vooral ook in het contact leggen en intuïtief communiceren met de natuur zelf!

 


Contact, Communicatie en Co-creatie met de natuur

 

In de visie van Spiegeling is natuurcoaching niet een methodiek of instrument, maar gaat het vooral om de drie C's: Contact, Communicatie en Co-creatie in het werken met de natuur. Als je contact kunt maken met de Wijsheid van de natuur, brengt je dat vanzelf bij je innerlijke Wijsheid, daar waar alle antwoorden te vinden zijn.

Hierdoor vertrouwen cursisten in hun natuurcoachingsproces met cliënten veel meer op hun intuïtie en krijgen oog voor synchroniciteit, waardoor de coaching moeiteloos verloopt en direct tot een gevoels- en bewustwordings ervaring leidt.
Dit helpt cliënten om letterlijk én figuurlijk nieuwe wegen te bewandelen, andere stappen te nemen en gewenste veranderingen in werk of persoonlijk leven daadwerkelijk in de praktijk te brengen.
 

Zie voor aanvullende en inhoudelijke informatie over de Opleiding: 

agenda/opleiding-intuitieve-natuurcoaching

 

Het meest opvallende bij de evaluaties aan het eind van iedere opleidingsronde is dat mensen een veel sterkere (intuïtieve) verbinding ervaren met de natuur om zich heen, maar vooral ook met de natuur in zichzelf: wie ze in Wezen zijn!
Zo kom je intuïtief tot de juiste antwoorden en inzichten die je verder brengen op je pad.


Trainer(s)

Mirjam Bossink, oprichter en eigenaar van Spiegeling heeft de Opleiding Natuurcoaching ontwikkeld die sinds 2006 jaarlijks wordt gegeven aan mensen die met mensen werken.
In de loop der tijd is de nadruk vooral komen te liggen op het werken met én vanuit je intuïtie en het contact met de natuur.
Bij de komende Opleidingsronde die op zaterdag 24 november 2018 van start gaat, wordt samengewerkt met twee gastdocenten met ieder hun eigen ervaring en expertise op het gebied van intuïtieve natuurcoaching (zie: gastdocenten)

 Voor meer informatie zie over-mij

 
Schrijf je in voor de regelmatige Ezine-berichten > nieuwsbrief

naar boven

Natuurworkshop

Natuurworkshop

fotografie: Frans Cornelis

"De wijsheid van de natuur kan ons antwoorden verschaffen op onze dagelijkse problemen en ons de weg wijzen".

Aanmelding:
06-423 65 144 of
info AT spiegeling DOT net

 

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230