Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching

NOTABENE:

Spiegeling was in 2006 de eerste (!) die een Opleiding (Intuïtieve) Natuurcoaching ontwikkelde en aanbood. Sindsdien zijn er tal van aanbieders op het gebied van wandel- en natuurcoaching bij gekomen. Na 12 jaar met veel plezier deze Opleiding gegeven te hebben is Spiegeling hier in 2018 mee gestopt en richt zich nu via wandelingen, workshops en 1 op 1 coaching op de particuliere deelnemer.

 

Wandel- versus natuurcoaching

Er is in de visie van Spiegeling een groot verschil tussen wandel- of natuurcoaching.
Bij wandelcoaching wordt al wandelend in de natuur het coachgesprek gevoerd en gebruik gemaakt van symbolen uit de omgeving of metaforen uit de natuur die je - al wandelend - als "spiegel" kunt inzetten. De natuur wordt dan meer toegepast als 'coachings instrument'.
Natuurcoaching is echter méér dan dat. De meerwaarde zit in het toepassen van eveneens de spiegelwerking van de elementen, seizoenen, en andere cyclische levensprocessen in de natuur. En in de visie en werkwijze van Spiegeling vooral ook in het contact leggen en intuïtief communiceren met de natuur zelf!

 Contact, Communicatie en Co-creatie met de natuur
 

Spiegel van de natuur

De natuur is een prachtige spiegel van levensprocessen die zich ook in onszelf en in ons eigen leven voordoen. Kunst is om te leren in die spiegel te kijken!
Door in een natuurcoachings-sessie aan den lijve te ervaren wat de natuur met je doet, kun je heel snel tot treffende inzichten en verrassende ontdekkingen komen over wie je nu eigenlijk bent. Het motto "in de ziel van de natuur ontdek je de natuur van je ziel"  (citaat G. Jampolsky) is daarbij zeer van toepassing!
Daarnaast heb je als intuïtief natuurcoach ook oog en oor voor de natuur zelf en haar Wijsheid en gaat haar welzijn je aan het hart. Je ziet de natuur niet als een coachings-decor maar als een gelijkwaardige coach-partner in je coachings proces met cliënten.

Intuïtieve natuurcoaching brengt je weer terug bij zichzelf, in contact met je gevoel, waardoor er letterlijk nieuwe stappen gezet kunnen worden of zaken in een ander- natuurlijk - perspectief komen te staan. Als Natuurcoach help je je cliënt om in de spiegel van de natuur te kijken én - met respect - haar tekenen te verstaan.

In de visie van Spiegeling is natuurcoaching niet een methodiek of instrument, maar gaat het vooral om de drie C's: Contact, Communicatie en Co-creatie in het werken met de natuur. Als je contact kunt maken met de Wijsheid van de natuur, brengt je dat vanzelf bij je innerlijke Wijsheid, daar waar alle antwoorden te vinden zijn.
 

Voor meer informatie zie over-mij

 
Schrijf je in voor de regelmatige Ezine-berichten > nieuwsbrief

naar boven

Agenda

01 september 2019GRATIS Kennismakingsworkshop(s) Creatieve Vrouwenkrachtcirkel tijdens Open Dag Zuiderlicht13 september 2019Proeverij: intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur24 september 2019Creatieve Vrouwen Krachtcirkel voor bewuste en intuïtief gevoelige vrouwen, cyclus van 5 avonden11 oktober 2019Proeverij: intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur02 november 2019Allerzielen wandeling in herinnering aan overleden dierbaren15 november 2019Proeverij: intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur

Natuurworkshop

Natuurworkshop

fotografie: Frans Cornelis

"De wijsheid van de natuur kan ons antwoorden verschaffen op onze dagelijkse problemen en ons de weg wijzen".

Aanmelding:
06-423 65 144 of
info AT spiegeling DOT net

 

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230