Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Agenda

Verdiepingsdag voor natuur- en wandelcoaches: toepassen van (creatieve) rituelen bij natuurcoaching

14 april 2018 Zeist
99 exclusief 21% btw. Tot 1 maart vroegboek korting van €85 excl btw!! NB Deze verdiepingsdag is te volgen door ex-cursisten van Spiegeling én iedereen die ervaring heeft als natuur- of wandelcoach!

VERDIEPINGSDAG VOOR ERVAREN WANDEL- EN NATUURCOACHES

toepassen van (creatieve) rituelen bij natuurcoaching

 

* heb je een van de Opleidingen Natuurcoaching bij SPIEGELING gevolgd en heb je behoefte aan een opfris- en verdiepingsdag?

* heb je anderszins ervaring opgedaan in wandel- en/of natuurcoaching en ben je geïnteresseerd in uitbreiding van je coachings mogelijkheden in de natuur?

* heb je een praktijk als wandel -en/of natuurcoach en vind je het fijn om je bij te scholen met gelijkgestemde collega coaches?
* wil je graag meer ervaring opdoen in het afrondende proces van een natuurcoachings sessie door daarbij (creatieve) rituelen te gebruiken?

 

Doe dan mee aan deze verdiepingsdag Natuurcoaching van SPIEGELING, 'School voor Intuïtieve  Natuurcoaching' om meer praktische tools te vergaren voor de praktijk van je uitoefening als wandel/natuurcoach.

 

Op deze verdiepingsdag staan we bewust stil bij de vier fases van een natuurcoachings sessie met een cliënt, die met elkaar een cyclisch proces en één geheel vormen, waarbij het accent zal liggen op de vierde en afrondende fase in het proces. Alle fases zijn omschreven vanuit de cliënt gezien:
 

1* aandacht naar binnen: contact maken met de vraag of behoefte die er in je leeft (oriënteren op je vraag)

2* aandacht naar buiten: je laten spiegelen door de natuur (observeren en exploreren, zintuiglijke ervaring)

3* aandacht naar binnen: contact leggen met je eigen Wijsheid aan inzichten en antwoorden die tot je komen via hetgeen de natuur je laat ervaren (ervaring verinnerlijken)

4* aandacht naar buiten: je inzicht verankeren in een (creatief) natuurritueel (verankeren, integreren van je ervaring en inzicht)

 

Aan fase 4 zullen we op deze verdiepingsdag met name aandacht besteden: HOE kun je (creatieve) rituelen toepassen als onderdeel en ter afronding van het natuurcoachingsproces met je cliënt?

Denk daarbij aan een sessie laten afsluiten door je cliënt via het maken van een natuurmandala, een rituele handeling of stappen die je kunt laten zetten bij een afscheid, nieuw begin, overgangsfase, keerpunt en dergelijke.

NB. Er zal ook ruimte zijn voor eigen voorstellen en inbreng ten aanzien van natuurrituelen die je kunt houden!

 

Praktische informatie:

Datum en tijd: zaterdag 14 april, van 10.30 tot 16.00 uur

Locatie: Bezoekerscentrum de Boswerf in Zeist, gelegen in het Zeisterbos

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12. Deelname gaat op volgorde van inschrijving en ontvangen betaling!

Begeleiding: Mirjam Bossink (tel06.423 65 144)

Kosten: €99 exclusief btw, koffie/thee en lekkers. Lunch zelf meenemen.

NB. Bij aanmelding tot 1 maart geldt een vroegboek korting van €15 en betaal je €85 exclusief btw!

 

Opgave: info@spiegeling.net

naar boven

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230