Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Agenda

Training Natuurcoaching voor mensen die met mensen werken (Vol)

18 maart 2017 Zeist
15 april, 13 mei, 17 juni, 9 september, 7 oktober €875 particulier en €995 ondernemer excl. 21% btw, incl. boek 'Spiegelingen'. Koffie/thee is gratis, lunch breng je zelf mee


TRAINING NATUURCOACHING: 'Ontdek je natuur in de natuur'

Deskundigheidsbevordering voor mensen die met mensen werken


In de training Natuurcoaching leer je hoe je de spiegelwerking van de natuur kunt inzetten bij coaching.

Doel van natuurcoaching is je cliënten dichter bij zichzelf en hun 'ware' natuur te brengen. Je leert ondermeer hoe je symbolen en metaforen uit de natuur daarbij kunt inzetten en maakt kennis met de krachtige werking van synchroniciteit en hoe daarop in te spelen als coach. Ook de spiegelwerking van de elementen en seizoenen komt aan de orde in de training.
Er wordt eveneens aandacht besteed aan het directe contact ofwel communicatie met de natuur. Je ontdekt dat daar niets "zweverigs" aan is, maar dat je vaak onbewust vanzelf al met de natuur communiceert.
 

Doelgroep

Mensen die aan de training meedoen zijn coach, counsellor, trainer, loopbaanadviseur of hebben op een andere manier ervaring in het werken met mensen in begeleidende zin.
We gaan ervan uit dat je de basisvaardigheden met betrekking tot coaching onder de knie hebt en in staat bent om een coachings gesprek te voeren.
De nadruk in de training ligt uitdrukkelijk op het leren coachen met de natuur als invalshoek en niet op het aanleren van algemene coachingsvaardigheden!
Je leert hoe je als natuurcoach je cliënt kunt helpen in de spiegel van de natuur te kijken en de antwoorden te vinden op thema's en vragen die voor hem/haar actueel zijn. Je maakt daarbij voor een belangrijk deel gebruik van je intuïtie en werkt nauw samen met de natuur die in feite de coach is en de antwoorden en inzichten aanreikt aan de cliënt. Als natuurcoach ben je mediator tussen de natuur en je cliënt en hellp je je cliënt om in de spiegel van de natuur te kijken.

 


Onderwerpen die tijdens de 6 trainingsdagen aan bod komen:
 

1- je eigen contact/verbinding met de natuur
2- contact en communicatie met de natuur
3- natuurcoaching met natuursymbolen
4- natuurcoaching met de elementen
5- natuurcoaching met de seizoenen
6 het houden van een groeps(stilte)wandeling

Je bent deels binnen en deels buiten. Omdat je bij elke bijeenkomst oefent in de rol van coach en gecoachte, ervaar je ook zelf de doeltreffende en helende werking van natuurcoaching.
Tussen de maandelijkse bijeenkomsten oefen je in de praktijk met een oefenmaatje uit de groep met de aangereikte tools en handvatten, om ook daadwerkelijk met natuurcoaching ervaring op te doen.

Zie ook : training-natuurcoaching


Praktische informatie 
 

De training bestaat uit 6 lesdagen van gemiddeld 1x per maand op een zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Locatie is Bezoekerscentrum de Boswerf in Zeist dat midden in het Zeister bos ligt, een ideale omgeving om te oefenen.
De training is in eerste instantie gericht op het 1 op 1 coachen; op de laatste trainingsdag zal expliciet aandacht worden besteed aan het inzetten van natuurcoaching bij groepen door het houden van een thematische groeps (stilte)wandeling.

De training wordt gegeven door Sandra Ramaekers, zie voor meer informatie over Sandra > trainers

naar boven

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230