Spiegeling School voor Intuïtieve Natuurcoaching

Feestelijke Jubileum Workshopmiddag op 4 juni

JUBILEUM WORKSHOPMIDDAG: 10 JAAR SPIEGELING!
 

Op zaterdag 4 juni vieren we het feit dat SPIEGELING 10 jaar bestaat en organiseren we voor iedereen die belangstelling heeft voor natuurcoaching/natuurspiegeling een afwisselende Jubileum WORKSHOP middag in Zeist met een divers aanbod aan natuurworkshops. De workshops worden verzorgd door oud-cursisten die bij Spiegeling in de afgelopen 10 jaar de training Natuurcoaching hebben gevolgd.


PROGRAMMA, 13.30 Ontvangst


Het middagprogramma is als volgt:

13.30 Ontvangst deelnemers met koffie/thee

14.00 Eerste ronde workshops

15.30 Wisselmoment

16.00 Tweede ronde workshops

17.30 Afsluiting van de dag met gezamenlijke borrel


Ronde 1

  • 1. Werk vanuit je Natuur 
  • 2. Natuur bewust zijn 
  • 3. Natuurtekens op je pad 
  • 4. Zelfcompassie: van hoofd naar hart 
  • 5. Individuele Natuurcoachings sessies

Ronde 2

  • 1. Boscoaching 
  • 2. Levensloopwandeling ‘je leven vieren’ 
  • 3. Energieën in de natuur
  • 4. Individuele Natuurcoachings sessies

RONDE 1, van 14.00 tot 15.30
 

1. Werk vanuit je natuur

De natuur is de ideale plek om buiten de hectiek van alledag inzicht op te doen over je eigen natuur en het werk dat daarbij past. Als je op zoek bent naar authenticiteit en zingeving in je werk en als je gebruik wilt maken van je oorspronkelijke talenten, dan is deze workshop voor jou een aanrader. Je vindt antwoord op de volgende vragen: In hoeverre past het werk dat je doet bij wie je van nature bent? Wat heb je nodig om het werk dat je doet en wie je van binnen bent dichter bij elkaar te brengen? Met deze antwoorden kun je op weg naar werk dat zin, energie en plezier geeft in je leven. 

Workshopleiders:

Jamie Nederpel, Noloc-erkend loopbaancoach in de natuur

Richard de Rooij:  Talentencoach in de natuur

 www.jamienederpel.nl en www.richardderooij.nu

contact@jamienederpel.nl en contact@richardderooij.nu

 

2. Natuur bewust zijn

In deze wandeling staat het verbinden met de natuur centraal. Wat zorgt er voor dat de natuur ontspannend en zelfs genezend kan werken? Hoe kun je ontladen en opladen in de natuur? Wat zijn solar- en lunarbomen? Er zijn verschillende manieren om in contact met een boom of een bijzondere plek te komen. Kom uit je hoofd en in je hart.

Workshopleider: Willy Oosting-Dijkstra

www.natuurbewustzijn.nl

willy.oosting@home.nl

 

3. Natuurtekens op je pad

Een bloem, een boom, een kleur, een geur, een klank, een vorm, een dier, een spoor, letterlijk alles kan tot je verbeelding spreken en een teken van inspiratie en wijsheid op je pad zijn.
Ervaar de verbinding met jezelf in en met de natuur en ontdek via kleur, kleurkaarten en afstemming in de natuur wat in jou gehoord en gezien wil worden.

We beginnen met een korte inleidende oefening, gaan in stilte naar buiten om te luisteren naar de stille fluistering van ons hart, verbinden ons met de tekens die we onderweg tegenkomen en eindigen met een kleurrijke creatieve intuïtieve verwerking hiervan. Een workshop vol inspiratie!

Workshopleider: Jacinta Kogelman, creatief intuïtief coach/natuurcoach, kunstenares

NB Jacinta Kogelman schreef het boek Kleur je zinnen, een kleurrijk inspiratie- en bezinningswerkboek voor een creatief en bezield leven. Haar boek zal op de workshop ter inzage liggen en te koop aangeboden worden.

www.kleurenreis.nl

info@studiozafaran.nl


4. Zelfcompassie: van hoofd naar hart
Zelf-liefde en zelf-acceptatie, het begin altijd bij jezelf! In deze natuurworkshop leer je je bewust te worden van je Innerlijke Criticus en deze om te buigen naar je Innerlijke Coach. We starten met een buitenmeditatie om tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Hierna ga je op creatieve wijze aan de slag met symbolen uit de natuur die je helpen tot inzichten te komen ten aanzien van bovengenoemd thema en om jouw eigen schoonheid weer te (her)inneren. 

Workshopleider: Vivian Raymakers, HSP Life Coach 

www.virocoaching.nl

vivian@virocoaching.nl

 

5. Individuele natuurcoachsessie; een kennismaking…

Ervaar je ook wel eens gevoelens van somberheid, angst of vermoeidheid? Of voel je dat het niet meer zo lekker loopt op je werk, in je (partner)relatie of op een ander vlak in je leven?

Samen kunnen we tijdens deze kennismakingssessie van een half uur kijken naar dat wat jou bezighoudt en daarmee wellicht tegenhoudt om voluit te leven.

Ik neem je mee de natuur in en zet je letterlijk in beweging, waardoor er beweging in je innerlijke processen kan ontstaan.

Op pad met: Judith Timp, natuurcoach- en psycholoog

www.judithtimp.nl

info@judithtimp.nl

 

RONDE 2, van 16.00 tot 17.30

 

1. Boscoaching

Boscoaching werkt met dezelfde principes als natuurcoaching. Namelijk het gegeven dat de natuur datgene reflecteert wat iedere deelnemer op dat moment nodig heeft. Daar heb ik een eenvoudige techniek aan toegevoegd waardoor je het bos op een andere manier kunt betreden. De workshop begint met een korte introductie gevolgd door een aandachtsoefening waarna we beginnen. We sluiten af met een evaluatie.

Workshopleider: Job van Weelden. Job is boscoach en heeft daarnaast een professionele achtergrond als beeldend kunstenaar/docent, sjamanistisch genezer, chi-kung leraar en aurareader.

www.dezachtebeuk.nl

jobjoel@xs4all.nl

 

2. Levensloopwandeling, je leven vieren!

Tijdens deze inspirerende wandeling loop je je levensweg en sta je stil bij mooie ervaringen die je in bepaalde periodes van je leven hebt opgedaan. Ik begeleid je tijdens je zelf gekozen weg in de natuur en stel vragen, met inzet van de natuur om je heen, over de verschillende levensfasen die je hebt doorgemaakt. Per levensfase wisselt de coachee, zodat iedere deelnemer aan bod kan komen! 

Workshopleider: Conny Scholman, loopbaanadviseur

Link naar website: n.v.t.

cscholman@ziggo.nl

 

3. Energie waarnemen in de Natuur

In deze workshop ga je ervaren dat de energie in de natuur op verschillende lagen aanwezig is en ook per laag anders aanvoelt. Er is een duidelijk verschil waarneembaar bij een gezonde vitale bodem zoals ook in een goed opgeladen woon- of kantoorruimte. Je wordt zelf vast wel eens geconfronteerd met een gevoel van: ”wat is hier aan de hand” als je buiten loopt of ergens binnenkomt. Een bodem of ruimte die slecht in de energie zit, voelt heel anders aan. Dit heeft invloed op je gezondheid en algehele welbevinden. Laat je verrassen en ervaar wat de energie in de natuur om je heen voor voelbaar effect op je heeft.

Workshopleider: Mieke Welling / MIK Moed Inspiratie Kracht, Mieke is allround (natuur)coach, trainer, loopbaanbegeleider en outplacement consulent.

www.miknu.nl

info@miknu.nl


4. Individuele natuurcoachsessie; een kennismaking…

Ervaar je ook wel eens gevoelens van somberheid, angst of vermoeidheid? Of voel je dat het niet meer zo lekker loopt op je werk, in je (partner)relatie of op een ander vlak in je leven? Samen kunnen we tijdens deze kennismakingssessie van een half uur kijken naar dat wat jou bezighoudt en daarmee wellicht tegenhoudt om voluit te leven. Ik neem je mee de natuur in en zet je letterlijk in beweging, waardoor er beweging in je innerlijke processen kan ontstaan. Ruimte voor 3 sessies per ronde.

Op pad met: Judith Timp, natuurcoach- en psycholoog

www.judithtimp.nl

info@judithtimp.nl

 

17.30 BORREL

 

Praktische informatie

Locatie: Bezoekerscentrum de Boswerf in Zeist

Datum en tijd: zaterdag 4 juni van 13.30 -17.30 uur

Aanmelding: op volgorde van aanmelding en ontvangen betaling;

NB. Vol = vol: er is ruimte voor 40 deelnemers

Kosten: speciale Jubileumprijs: €15 !

Nadere informatie bij Mirjam Bossink (06.423 65 144) of Sandra Ramaekers (06.360 26 595)

info@spiegeling.net

 

naar boven

Agenda

01 september 2019GRATIS Kennismakingsworkshop(s) Creatieve Vrouwenkrachtcirkel tijdens Open Dag Zuiderlicht13 september 2019Proeverij: intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur24 september 2019Creatieve Vrouwen Krachtcirkel voor bewuste en intuïtief gevoelige vrouwen, cyclus van 5 avonden11 oktober 2019Proeverij: intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur02 november 2019Allerzielen wandeling in herinnering aan overleden dierbaren15 november 2019Proeverij: intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur

SPIEGELING School voor Intuïtieve Natuurcoaching 06-42 36 51 44 info AT spiegeling DOT net KvK 30215230